anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hai sa luam prin absurd niste lucruri. Sa zicem ca ai o relatie de ceva timp si prin absurd totu decurge de la bine la prost. Pentru ca amandoi sunteti prea copii si va certati din lucruri banale sau prea copilaresti. Se iveste cearta si va certati, nu? dar totusi baiatu se ofera sa se schimbe mai mult ca totu sa fie bine. Daca deseori el e cel care se enerveaza sau e prea gelos sau ma rog, alte 1000 de lucruri care ar da relatia peste cap duce la cearta. Dar totusi el va iubeste numai ca are scapari sau ma rog, el arata intr. un anumit fel ca tine la aceea persoana si de fapt incearca sa protejeze ce e al lui! In final ia el decizia sa se schimbe mai mult, cu toate ca relatia e pe un fir de par. Oare e decizia corecta?

Ar putea sa se schimbe? ar putea fi din rau in bine? sau totusi mai frumos? sa ii ofere fetei sau persoanei iubite o dragoste decenta si sa fie multumita de el? cu toate ca ea are indoieli in legatura cu decizia ca i-a mai dat o sansa. Acum totul depinde de el. Oare te poti descurca singur sa devi din copilul ala de greseste fara sa vrea in ceva mai matur si mai cu capu pe umeri?

Am asa o indoiala ca e posibila chestia! Eu tot incerc sa ma schimb pentru mine insumi, si pot zice ca in 3 luni si ceva am facut un mic progress. Pentru mine nu pentru ca am o relatie sau altceva. Dar am facut greseli si totusi din ele am invatat ca nu e bine sa le mai repeti. Deseori mi s-a dat so a 2'a sansa si am facut aceleasi greseli. De aceea am inceput sa ma schimb pentru a nu mai fi la fel.

Reveniind! ce ziceti de intrebarile de sus? luati-le ca niste intrebari ce poate ati fi in situatia lor.

2 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Ce pot sa spun eu este ca nimeni nu se poate schimba cu de la sine putere, cand si cum vrea el. Dar experienta de viata si modul in care reactionezi tu la schimbari te face sa te adaptezi (sa te schimbi) si poate in mai bine, desi se poate intampla si opusul.
Ce trebuie intr-o relatie? Comunicare, intelegere si incredere, daca au asta tinerii isi vor putea consolida relatia. Si bineinteles, o relatie are nevoie in primul rand de Dumnezeu. El i-a croit pe barbat si femeie unul pentru celalalt. thinking
In puterea Lui sta ca cel ce doreste sa se schimbe sa se schimbe cu adevarat.
Domnul fie cu voi.

| valy a răspuns:

Sa incepem cu inceputul.
Relatia pe care o am si acum la fel a inceput.cu certuri copilaresti.care nu au nici o baza sau nu era chiar motiv de cearta.ne certam zilnic pe baza ca amandoi suntem gelosi si incapatanati si nici unu nu lasa de la el.probabil ca eram si la inceput desi iubirea era reciproca si suficienta.
Apoi am incercat amandoi sa nu mai facem greseli stupide.si acum ne intelegem nu perfect ca atunci ar fi o prostie.mai facem cate ceva ca na asta este si impacarea e mai frumoasa
Prima intrebare.
Decizia e numai pe jumate corecta.eu nu cred ca numai baiatul e de vina.si chiar de numai el greseste sa faca si fata niste abstractii de la anumite lucruri, dar normal ar fi sa se schimbe amandoi cand ceva nu se leaga...
Fata stiind ce a avut langa ea ii vine greu mai ales daca greselile sunt semnificative. dar tu vorbeste cu ea si fa-o sa intelegi ca incerci din tot sufletul sa schimbi la tine.
A 2a intrebare. daca are sentimente si nu ai gresit profund ar trebui sa iti ramana aproape.
Bravo tie ca incerci sa te schimbi si ai progrese.pana la urma daca esti imatur.acum trebuie sa schimbi in cat mai bine pentru ca mai tarziu vei putea regreta.
Bafta in continuare si ai grija de tine.