| Andreicf a întrebat:

Hai salut, capul penisului meu nu se vede absolut deloc și este acoperit cu piele. Toți prietenii mei au pielea desfăcuta de la penis, dar eu nu... Țin sa menționez ca am 13 ani și unul dintre prietenii mei mi-a spus ca pot sa ajung la spital din cauza asta, de atunci ma trezesc plângând noaptea și sper sa nu ajung la spital+ca mi-e rușine sa le spun părințilorcrying(

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

ESti la varsta cand ar trebui intr-adevar sa faci ceva, pentru ca ceea ce ai tu se cheama FIMOZA si este extrem de raspandita la baitei. Asa te-ai nascut!
Dar se poate rezolva foarte usor de catre orice medic urolog, printr-o mica interventie chirurgicala, la orice cabinet privat de UROLOGIE. Totul se face sub anestezie si apoi pleci acasa pe picioarele tale.
Fiind totusi atat de mic, trebuie sa mergi cu un parinte.
Din pacate, cu rusinea s-ar putea sa se complice lucrurile, fiindca de nu mergi acum, cand inca esti micut, penisul vrea sa craesca dar nu are unde si atunci pot apare complicatii si poti intr-adevar sa ajungi cu penisul umflat si inflamat la spital.
Din pacate, starea ta pare a fii una destul de grava, atata vreme cat capul penisului nu se vede deloc, asadar fimoza este foaret avansata in cazul tau si necesita interventia imediata a unui medic.
N-ti fa probleme, ca din atat lucru nu moare nimeni, fiind o interventie minora, ca si scosul unui dinte.

| corbulalbrosu a răspuns:

Din ceea ce ai afirmat si explicat : '' capul penisului meu nu se vede absolut deloc, și este acoperit cu piele. '' reiese ca penisul tau este afectat de boala denumita FIMOZA, si se poate aprecia ca este si de gradul 4 adica maxim din cele 4 grade de clasificare a bolii.
Ceea ce ti-a spus prietenul tau este 100% adevarat din pacate. In astfel de situatii/cazuri este absolut necesar ca penisul tau sa fie consultat de catre un medic urolog, fiindca acesta este singurul care iti poate evalua starea/gravitatea bolii si iti poate explica in ce mod se poate reziolva problema ta.
Pentru a avea idee despre ce este vorba in cazul tau, acceseaza si citeste urmatorul raspuns oferit unui alt baiat aflat in situatia ta :
https://www.tpu.ro/......i-cand-ma/
Oricat de mult vei plange, te vei consuma si lamenta, boala NU va dispare de la sine si se va agrava din ce in ce mai mult odata cu trecerea anilor.
Multa sanatate!

| Vasile2003 a răspuns:

Hei! S-ar putea sa nu fie neapărat o problemă medicală, ci doar să ți se decaloteze mai greu... poți încerca niște exerciții ușoare, fără să forțezi să vezi și poate cu timpul se va decalota...dar, sfatul meu e să vorbești cu părinții și să mergeți la un medic, e o posibilitate să suferi de fimoză, iar medicul va decide dacă necesită o interventie minora care să ajute sau dacă se poate rezolva cu niște creme. Succes!

| VladAntonio a răspuns:

Salut probabil te confrunți cu o boala extrem de des întâlnită la băieți, am trecut și eu prin ea și am fost operat când aveam 9 ani.
Pot să-ți spun doar ca intervenția durează maxim 10 minute, durerea nu prea exista și după aia totul va fi in regula.
Părinții mei au ales ca sa rămân total decalotat ceea ce mi-a dat o senzație de sensibilitate pentru câteva săptămâni dar după a trecut, asta nu este obligatoriu și in cazul tau dar eu îți recomand asta deoarece nu vei regreta plus ca vei fi tot timpul super curat! Multă sănătate!

| IchigoKurosaki a răspuns:

1. ca nu ți-l decalotezi. Adica nu-ți tragi pielea de pe capul penisului. Ei ar putea fi circumcizați, adica li s-a fost tăiată pielea care acopera capul penisului.
Cazul 2. Daca tu vrei sa zici ca nu poti sa retragi pielea care acopera capul penisului, la varsta de 13 ani, inseamna ca suferi de FIMOZĂ. Fimoza nu este unica, ci este foarte populara, am avut si eu, am fost operat la vârsta de 6-5 ani. Ai putea să te duci la un medic si sa ii zici sa-ti recomande o crema specială care sa ti-o freci pe pielea penisului pana se dizolva acolo. Si sa faci asta timp de 8 saptamani. Daca in 8 saptamani maxim nu iti poti retrage pielea penisului pana la coroana glandului (sfarsitul capului penisului) ar trebui sa mergi la un control medical. Eu iti recomand sa te circumcizezi la un chirurg, dar costa foarte foarte mult, dar este si benefic pentru penisul tau. Cu cat cresti mai mare cu atat e mai scump. Circumcizarea la un copil de 12-14 ani ar fi 2000 de dolari adica 8000 de lei. Circumcizarea ia doar 5-10 minute, este dureros dar este recomandat. Eu zic sa faci ceva cat mai repede ca daca nu iti speli capul penisului vei avea balanită! Balanita este o boala care are inflamatii pe capul penisului, ar arata ca niste bube rosii. Apropo pentru sanatatea penisului tau as recomanda sa nu fortezi sa decalotezi penisul, caci vei sangera, vei avea inflamatii, o sa-ti crape pielea si genul. Retrage cat de mult poti!
Bolile penisului sunt:
-Fimoză (inabilitatea de a nu putea retrage pielea penisului 70% din oameni au avut asta sigur cred eu)
-Parafimoza (poti retrage pielea penisului, dar nu o poti trage inapoi)
-Balanită (inflamatii pe capul penisului, de la igiena săracă a penisului 40% au avut cred)
Defectele nasterii ale penisului:
-Defectul Peyronie (Cand ai penisul in erectie, il ai curbat si doare foarte tare) rezolvat prin operatie
-Hipopasdias (Ejaculezi/te pisi cu uretra pe dedesubtul penisului sau sub capul penisului) rezolvat prin operatie, nu este neaparat o urgenta.
-Priapism (Ai o erectie anormala de 4 sau mai multe ore, si este foarte dureroasa)

Daca nu ai niciuna din toate aceste defecte te-ai nascut sanatos! Bolile pot fi tratate frumos, nu necesita operație dura, cum ar fi sa ți se inlocuiasca penisul sau sa ți se taie niste lucruri din inauntrul penisului!
Succes si ai grija! big grin

| Alexandra481481 a răspuns:

Da' ce baietas? faceti laba in grup?winking poate ca inca nu te-ai devoltat suficient mai ai de crescut

| VladAntonio a răspuns (pentru Alexandra481481):

De ce e nevoie neaparat de comentarii penibile? Te crezi mai presus? happy ești de-a dreptul penibil!

| IchigoKurosaki a răspuns (pentru VladAntonio):

Daa