Deschide discutia cu ea, fa-o pe FB daca te simti mai confortabil, spune-i ca-ti place de ea si vrei ceva mai mult in relatia asta de amicitie, declina-ti gandurile, dorinta, afectiunea si spune-i ca vei parerea ei sincera.
Am vorbit pe Facebook, si de vreo 3 ori tot eu am deschis discutia...mi e teama de respingere, dar cred ca o sa incerc varianta asta! Multumesc mult!
Iulia, daca nu esti sigura de orientarea ta sexuala, poate ca-i bine sa te mai gandesti, ca nu-i usor sa sari pe cineva si sa nu stii ce sa faci.
Eu banuiesc ca iti place acea fata foarte mult, simpatia poate fii chiar reciproca, dar de aici si pana la sex intre voi, mai este ceva cale. Tu esti micuta, nu ai experinta nici cu barbati si nici cu femeile, de ce nu o iei incet, cu prietenia deocamdata si cand deveniti prietene foarte bune, poti sa stii si ce orientare sexuala are ea si mai ales care-i parerea ei despre lesbianism si implicarea ei intr-o asemenea situatie.
Ea stiu sigur ca e pe fete. Cred ca ideea cu prietenia e ok. Dar tot nu stiu... ca nu cred ca mai e cazul sa o bag in seama pe net. Ea nu ma stie in realitate. Ce pot sa fac?
In cazul asta, nu poti face prea multe, dar poti sa ai rabdare si sa o cunosti personal, sa va cunoasteti mai bine si sa vezi daca si ea are aceleasi simpatii si atractii pentru tine.
As putea sa o bag in seama in club? Am fost acum 2 zile in acel club pe care stiu ca il frecventeaza si desigur era si ea acolo. Am facut eye contact de minim 2 ori insa nu cred ca m-a recunoscut... ce sa fac? Sa ma duc la ea si sa ma prezint si sa ii zic ca am vorbit si pe Facebook si daca nu cumva ar vrea sa iasa la o cafea sau ceva?
Binenteles ca poti, salut-o, spune-i cine est, spune-i ca-ti face placere sa o cunosti personal...samd
Ok...doar ca es de fiecare data e cu fata aia acolo. Conteaza?
Tu esti decisa pe orientarea ta sexuala sau e doar indecizie venita pe calea adolescentei? Daca tu simti c-o placi si tot tacamul asta,, fa-ti curaj si spune-i, are rost sa-ti omori sanatatea pentru simplul fapt ca ascunzi asta? Spune-i si termini cu tot balciul asta...
Avand in vedere ca nu am mai avit nicio relatie pana acum nu stiu ce orientare am... dupa cum spuneam ...nu stiu daca e ok sa ii zic avand in vedere faptul ca ea e friends with benefits cu o alta fata. Nici macar mi stiu daca s ar uita la o fata mai mica cu 5 ani
Pana la varsta de 17 ani nu stii ce orientare ai? E un raspuns al d.r.a.c..u.l.u.i de ciudat...
De ce? Nu inteleg ce ti se pare ciudat date fiind circumstantele. Mi se pare normal ca nu imi cunosc inca orientarea sexuala intrucat nu am fost cu nimeni. Adica bine...m-am sarutat cu un baiat, insa nu a fost nimic. Ceea ce simt pentru fata asta e foarte diferit de tot ce am simtit pana acum. Stiu ca e ciudat fiindca nici macar nu o cunosc personal. Nici eu nu inteleg, crede ma!
3 luni și nu a trecut? Ți se pare mult? Mie îmi place de un tip de 3 ani jumate și nu mi-a trecut, asta e mult. Zic sa fii atenta la sentimentele tale fata de ea cel puțin încă 4 luni, pentru ca e posibil sa faci o greșeală acum și apoi sa o regreți. Și mie îmi plac femeile, le apreciez, suntem cu adevărat niste minuni, dar totuși bărbații sunt mai potriviti. Ia-ți timp și lămurește-te cu privire la orientarea sexuala ca sa nu-ți pară rău peste vreo 3 4 ani.
Faza e ca nu mai suport sa stau asa...e dureros sa nu vorbesc cu ea. Stiu ca suna ciudat dar serios acum. Oricum, multumesc de sfat! O sa incerc!
Suntem si eu curios, cum poti iubi pe cineva in secret atata timp? Ori esti foarte slaba si iti este teama sa faci ceva, ori ai o problema psihica grava si ai dezvoltat o obsesie. Mai exista si alta alternativa? Iar daca am dreptate, tu nu esti in masura sa oferi sfaturi. Nimanui. Niciodata. Totusi, poate ma insel, mi s-a mai intamplat odata, imi poti satisface curiozitatea?
Cred ca mai bine te abțineai de la acest comentariu, nu crezi? Pentru ca nu ai de unde sa știi cum stau lucrurile, ca sa fii în măsură să mă judeci sau să-mi spui dacă pot sau nu sa dau sfaturi cuiva. Ca sa te luminez, dragule: Tipul e într-o relație de 4 ani și suntem foarte foarte buni prieteni, vorbim foarte deschis și știu cam tot despre el, la fel și el, mai puțin faptul ca eu mi-aș dori sa fiu cu el, logic. Gândește-te cum ar fi sa ma bag eu peste relația lui? De ce să-i stric fericirea când lui ii e bine asa? Dacă lucrurile nu au mers mai departe pana acum, de ce sa forțez eu? Chiar trebuie sa fiu atât de egoistă? Există o chimie intre noi, atracție, dar nimic mai mult și nu am de gând să stric ce el și iubita lui au construit în 4 ani. Nu e treaba ta care sunt sentimentele mele fata de el și nu ai niciun drept să-mi spui dacă pot sau nu sa ajut pe cineva, întrebarea era adresata tuturor utilizatorilor, nu scria nicăieri ca cei care au iubiri neimpartasite nu au voie sa răspundă. Dacă tu ești un egoist care se gândește doar la el, e fix problema ta, dar nu-i lua la rost pe cei care se gândesc și la binele altora. Asta înseamnă să iubești, sa dorești binele nu sa ți-l dorești doar pe al tău, egoistule!
Nu e ok ca eu sa trag concluzii referitoare la tine dar este perfect in regula ca tu sa faci asta, la randul tau, in legatura cu mine. Gasesti vreo carenta in logica asta? Cred ca as fi indreptatit sa te numesc ipocrita daca as vrea, dar nu vreau. Pentru ca e ok. E ok sa ma judeci, e ok sa tragi concluzii pripite, e ok sa gandesti si sa incerci sa intelegi oameni si situatii. Evident, uneori vei gresi, e imposibil sa nu o faci. Daca esti deschis tot timpul, dispus sa-ti accepti greselile si sa-ti schimbi parerea in functie de lucrurile noi care definesc o persoana/situatie mi se pare in regula. Daca nu am judeca si nu am incerca sa intelegem, nu am evolua, draga mea. Degeaba te oparesti cand altii te judeca, si tu faci acelasi lucru. Cu totii o facem, asa functionam.
Asa ca nu, nu cred ca ar fi fost mai bine sa ma abtin de la comentariu. Ma bucur ca am facut-o si ma bucur ca m-ai mai lamurit in privinta situatiei. Evident ca sa iubesti cu toata fiinta ta inseamna sa pui binele celuilalt mai presus decat binele tau. Sa iubesti cu adevarat pe cineva inseamna sa te bucuri cand stii ca ar fi mai fericit alaturi de altcineva, decat alaturi de tine. Dar, vezi tu, oamenii nu functioneaza atat de simplu si pur. Niciodata lucrurile nu stau asa... Stii ce cred eu? Cred ca iti este frica. Cred ca iti este frica sa te implici. Iti este frica sa nu te refuze, iti este frica sa nu-l dezamagesti, iti este frica pentru ca ea ar fi mai buna decat tine, iti este frica de faptul ca nu vei fi indeajuns pentru el. Si fricii acesteia pe care nu vrei sa ti-o asumi i-ai spus iubire. Ca sa nu trebuiasca sa risti, ca sa nu fii dezamagita, ca sa nu trebuiasca sa-ti infrunti temerile ai hotarat ca il iubesti atat de tare incat accepti sa ramana cu ea, pentru fericirea lui. Dar in sufletul tau se intampla cu totul altceva. Iti este atat de teama incat nici nu poate fi exprimat in cuvinte. Si daca asta se intampla si lucrurile stau cum cred eu si nu cum spui tu, e din nou in regula. Chiar e. Esti un simplu om, e normal sa-ti fie frica. Nu imi amintesc unde am citit ceva de genul "Cea mai cruda durere e atunci cand iti intalnesti fericirea zilnic dar stii ca nu o poti avea niciodata". Cred ca te stia de undeva cine a spus asta... Suntem oameni, suferim, invatam, uneori mergem mai departe, alteori ramanem agatati de ceva pana la ultima suflare.
Imi pare rau, sa stii. Sper sa reusesti sa fii fericita la un moment dat, indiferent daca asta ar insemna sa fii cu el sau daca ar insemna sa inveti sa-i dai drumul si sa te concentrezi asupra a altceva/altcuiva.
Mersi pentru raspuns. Nu sunt egoist dar ma antrenez din rasputeri sa devin unul. Pentru ca altruismul este o calitate pe care o au oamenii altruisti dar de care se bucura oamenii egoisti.
Mânca-v-ar raiul pe toți. Văd că atunci când dați peste o lesbiană cu probleme o ajutați, iar când dați peste un poponar, vă râdeți de el. Al dreacu e pielea pe voi.
Mergi acolo in club cu prieteni bea ceva si bagate cu ea in seama ia-o cu glume frumoase bafta tinere
Ok,merci de sugestie!
Să fii sanatos!
Sanatoasa*
NutellaFinettiHomeAlone întreabă: