În primul rând, e foarte IMPORTANT ca din momentul ÎNCEPERII vieţii sexuale ( sau chiar mai repede ), să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru )!
Nu se ştie când ai nevoie de el...
Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.
Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.
Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html
Pentru alte detalii, vezi "sursa" ( linkul ) de mai sus!
Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!
Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!
Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!
Foloseste un calendar, pe care primul semn sa fie prima zi de ciclu.A 28-a zi ar trebui sa fie urmatoarea.Atunci vei tine o evidenta.Nu trebuie sa te ingrijoreze o intarziere de 3-4 zile, care poate fi din motive variate. Poate tine si 2-3 zile in plus.La depasirea acestor termene vorbeste cu mama.
IceTy, nu imi este rusine absolut deloc pentru ca nu am tinut cont de zile! ai vreo problema in legatura cu asta?
Da! Fiindca vad tot felul de intrebari stupide... gen am facut sex. oare sunt gravida. sau genu asta de intrebari cu ciclu. 1 AI DOCTOR. 2 AI MAMA. deci ai pe cine intreba.
Daca ai un ciclu regular ar trebui sa numeri 28 de zile de cand ti-a venit