Buna seara Marymary733.
Nu trebuie sa iti faci griji pentru ca esti timida. Nu trebuie sa fii la fel ca toate fetele. Multi baieti sunt atrasi de originalitatea unei fete.
Timiditatea e o arma ascunsa, cu cat esti mai secretoasa cu atat poti face un baiat sa se intereseze de tine... Nu doar fetele fastoase sunt la moda, ba mai mult, orice relatie se baseaza pe seriozitate, si putina timidate nu strica deloc.
Totusi, daca chiar te preocupa atat de mult acest lucru. Poti incerca sa te imbraci cu hainele in care tu te simti mai increzatoate in tine insusi, sa iti pui acei cercei ce iti favoareaza forma fetei, sa iti prinzi parul in asa fel incat tu insuti sa te vezi frumoasa etc. Lucruri atat de simple ce astea, iti pot marii foarte mult increderea in tine insuti si pierde putin din timiditate in fata unui baiat.
Nu te grabi in privinta aceasta. Nici macar nu trebuie sa atragi pe cineva. Daca vrei ca sa cineva sa te iubeasca nu trebuie decat sa fii tu insuti. Astfel, baiatul te va placea pentru ceea ce esti, si nu pentru ceea ce vrei sa fii.
O greseala pe care o fac multe fete si multi baieti este aceasta de a cauta cu tot dinadinsul ca sa fie placuti unor anumite persoane pe care le plac si ei. Nicaieri nu este scris ca daca placi pe cineva trebuie sa te placa si persoana respectiva.
O alta greseala este aceea ca privim la altii cum ei "agata" atat de usor, iar noi nu doar ca am ramas in urma, dar chiar n-am facut nici macar un pas in privinta asta. Este bine ca lucrurile sa mearga de la sine si sa nu fie grabite. Toate isi au vremea lor. Cei care au trecut deja poate la alte relatii iar noi nu am inceput nici macar una, este vadit lucrul acesta ca nici ei n-au avut vreo sansa. Lucrul acesta nu tine nici de un partener si nici de altul, ci de Dumnezeu. Nimeni sa nu se insele: Dumnezeu nu poate binecuvanta nici oamenii usuratici, si nici relatiile lor usuratice.
In ce te priveste pe tine, trebuie sa mai cresti ca sa intelegi ce este dragostea. Pasiunea este aceea care ii face pe tineri sa se joace de-a "dragostea". Ei cred ca sunt maturi si stiu ce fac, dar se inseala. Ei sunt ca aceia care se arunca de pe varful muntelui in prapastie, gandindu-se ca doar in timpul caderii vor putea zbura; si ca daca nu ar sta in aer nu ar putea sa zboare. Mai intai trebuie sa zboare, si apoi vor putea sta si in aer. Mai intai trebuie sa cunoasca ce este dragostea, sa o identifice, si apoi sa se impartaseasca de binecuvantarile ei.
Dragostea nu este sentiment. Caci dupa ce trec sentimentele tinerii se despart spunandu-si ca nu mai simt nimic unul pentru altul. Ce a fost intre ei a fost doar pasiune; ca un abur a venit si tot asa de repede a si disparut. Dragostea este aceea cand sentimentele au disparut cei doi se iubesc in continuare chiar mai mult ca la inceput, deoarece dragostea este de natura dinamica -adica in miscare, in crestere continua chiar si la batranete. Numai moartea ii va impiedica pe cei doi sa nu se mai iubeasca, dupa cum si cunoastem cuvantul acesta: "Pana ce moartea ne va desparti". De fapt la tineri este: "Pana ce aburul va disparea".
Si pentru ca dragostea este in natura ei matura si nu copilareasca, varsta recomandata pentru prieteniile cu persoanele de sex opus este de la 25 de ani in sus. Iar motivul prieteniei nu trebuie sa fie altul decat casatoria. Daca oamenii vor face lucrul acesta vor fi scutiti de multe suferinti: si ei, dar copii lor(caci multi copii sufera lipsa unui parinte din pricina prostiei parintilor).
Mai sunt multe de spus, dar ma opresc aici. Pentru tine am scris lucrurile acestea, dar si pentru cei ce le vor citi, si nu pentru mine.
Nu am cu ce sa te ajut, nu esti tu de vina, iti lipseste tacta feminina sa stii sa atragi un tip. Daca tu nu esti acel gen dupa care sa saliveze tipii de obicei sau de care sa se indragosteasca asta e. Lasa-i pe ei sa vina la tine nu tu sa faci toata treaba. mai sunt si fete gen. bai fraiere vrei sa fii cu mine? din start fug toti. Daca nu ai acel ceva in tine, daca ai avut prieten gandeste-te de ce s-a despartit de tine vezi ce nu i-a placut la persoana ta, asa poti repara din fata de atunci sa devii o alta mai increzatoare in tine. Apropo toate suntem fete, toate atragem, daca nu se uita inseamna ca ei au o problema prin simplul fapt ca sunt gay.
Ei ar trebui sa vina la tine,fiecare are altceva de ce este atras la o fata,afla ce ai gresit cu primul,si nu fii timida (stiu deja ai scris ca nu mai esti da tot am tinut sa scriu).Dar baietii sunt cei care ar trebui sa caute fetele,chiar daca sunt si cateva exceptii si nu e o regula asta,o sa fie si cineva care o sa fie atras de tine,iti dai sema cine e atras de tine,se uita la tine(in ochi,stii ce vreau sa spun) si zambeste,incearca sa stea aproape de tine,sau cand se uita se intoarce imediat daca e timid el,clipeste mult din ochii, chestii de genul, daca e unul ce face asa aproape sigur e atras, si daca nu vine el la tine du-te tu la el, daca mai scrie ce sa discuti o sa fie raspunsul prea lung si poate si asa am scris prea mult