Mergi la un medic ginecolog sa îți prescrie ceva pentru reglarea ciclul menstrual... Suferi dereglări hormonale de aceea îți întârzie
In primul rand, cred ca-i vorba de ciclul neregulat, deci, nu se poate niciodata calcula ovulatie, perioada fertila sau urmatoarea menstra, fiind obligatoriu przrevativul, ca sa nu ramai gravida.
cat priveste testul de sarcina, il poti face DUPA ce implinesti 21 de zile, d e la ultima partida sexuala.
Cum ai avut sex saptamana trecuta... va trebuii sa maia steti inca 1 saptamana si atunci sa faci testul.
In orice caz, crezi ca a meritat riscul cel mare, al unei sarcini, sa lasi baiatul sa intre de cateva ori? Ca de satisfactie sexuala, nici nu poate fii vorba, la cat de superficiala a fost fost partida.
Nu s-a meritat riscul, dar eram into it, nu m-am mai gandit eu la prezervativ. E o greseala mare, recunosc.
Fiindca ciclul tau menstrual se pare ca poate fi considerat pe drept cuvant ca fiind unul foarte NEREGULAT, in astfel de cazuri /situatii se poate aprecia ca foarte mica atat NEsansa cat si sa fi avut ghinionul sa fi nimerit sa intretineti acel act sexual intr-o zi fertila a ciclului menstrual. Din acest motiv si de asemenea si fiindca NU a ejaculat se poate aprecia ca a fost in proportie de peste 98-99% IMPOSIBIL sa se fi putut forma o sarcina si in acest moment sa fii insarcinata.
Problema reala si adevarata incazul tau consta in faptul ca toata activitatea hormonala din organismul tau este afectata de functionarea incorecta a una sau mai multe glande endocrine.
Dereglarea mai grava, severa ori accentuata a ciclului menstrual este provocata de obicei de boli care afecteaza buna functionare a glandelor hormonale, care produc hormonii feminini esentiali estrogenul. progesteronul, hormonul foliculostimulant (FSH), etc. Reiese ca in toate cazurile in care glandele hormonale care fac parte din sistemul endocrin cum ar fi : tiroida, hipofiza, foliculul ovarian, etc. si daca functionarea unei sau a mai multor glande este afectata, in acel caz hormonul estrogen care este necesar pentru a fi dezvoltat si maturizat ovulul este produs mai tarziu sau in cantitate prea mica si ovulatia este intarziata. Tot la fel se intampla si in cazul in care hipofiza nu produce su nu elibereaza la timp sau cantitatea suficienta de hormon FSH, ceea ce perturba si modifica desfasurarea activitatii hormonale, ceea ce la randul ei afecteaza desfasurare a ciclului menstrual. Cu cat activitatea ovarelor este mai des sai mai severe afectata in timp se poate instala sindromul ovarelor afectate de chisturi si ciclul menstrual devine neregulat sau dereglata iar lungimea ciclului ca numar de zile fiind variabila uneori in limite foarte largi incat momentul in care se produce sangerarea menstruala devine imprevizibile si imposibila de a putea fi anticipata. In astfel de situatii este indicat/recomandat sa te prezinti prima data la endocrinologie pentru consultatie si efectuarea setului complet de analize minim necesare si pe urma cu rezultatele obtinute sa te prezinti la ginecologie. Multa sanatate!
P.S. Acceseaza si citeste si urmatoarele raspunsuri transmise :
https://www.tpu.ro/......andesc-sa/
https://www.tpu.ro/......cinata-cu/
Am uitat să menționez că de o săptămână m-am apucat de sală și am citit că efortul poate întârzia menstruația