Bună! Nu tuturor fetelor le vine ciclul la 14 ani, fiecare fată este diferită, daca unei fete ciclul i-a venit la 12 ani, alteia cum este cazul tau îi poate veni ciclul in jurul varstei de 15, 16 ani, deci nu intra în panica si nu te speria, nu este nimic anormal, te dezvolti tu mai lent, esti ca o floare care infloreste mai lent, poate alte colege sau prietene de ale tale au deja ciclu si sîni dezvoltati la varste mici, 12, 14 ani, tu daca nu ai nu inseamna ca ai probleme ci doar trebuiesa ai rabdare cu corpul tau, sa il lasi sa creasca. Mult suuces, si nu ar fi rau daca ai putea sa te masturbezi mai rar, deci nu are nicio legatura faptul ca nu ti a venit ciclul menstrual cu masturbarea, nici una. Sanatate multa si bucura te ca inca nu ti a venit ciclul, ca unele fete la ciclu si unele femei au dureri groaznice in fiecare lună.
Faza mai naspa e ca mi au crescut si câteva fire pe sâni. Stiu ca nu e normal. Chiar nu stiu ce sa fac. Ce înseamnă?
O sa dispara acele fire dupa modificarile hormonale specifice varstei
Ciclul vine la fiecare fetita in functie de mostenirea genetica de la mama ei.
Pentru asta, ar trebui sa o intrebi pe mama ta, la ce varsta i-a venit ei si asa vei stii cu siguranta, cand iti vine tie.
Poate mama ta a uitat, sau poate nu-i mama ta care te-a nascut.
Nu, masturbarea nu are nimic de a aface, cu ciclul menstrual!
I a venit la 13. Eu deja am 14.
1. masturbarea nu lasă urme, deci medicul nu va vedea nimic. Și chiar dacă ar vedea, nu e treaba lui să comenteze pe tema asta;
2. menarha apare la vârste diferite, cam până pe la 16 ani. Dacă nici atunci nu ai fi avut-o, de-abia atunci ar fi fost cazul de mers la medic. Dar nici acum nu e rău;
3. nu e nimic neobișnuit în a avea câteva fire de păr pe sâni. Desigur, nu e nici estetic, dar te poți pensa.
Medicul ginecolog nu o sa observe nimic de genul acesta, menstruatia nu are legatura cu masturbarea, nu ti face griji
Ginecologul nu o sa observe si nici menstruatia nu are legatura cu masturbarea. Succes si multa bafta!
KatiMe27 întreabă: