Buna! Daca e baiat de treaba si vrea ceva serios, dupa ce il va cunoaste mama ta va fi in regula. Intre mine si pr meu sunt 8 ani jumate diferenta si avem o relatie super. Ai mei il cunosc si il plac (poate mai mult decat mine *glm*) Oricum daca ii vei spune poate la inceput nu va accepta, dar se va obisnui cu ideea asta, daca va sti "ce e de capul lui". Ai putea sa ii zici :" Uite mama, am cunoscut un baiat(asa si asa...) il plac mult si nu cred ca e diferenta o problema dupa ce o sa-l cunosti vei fi de acord cu mine. "(daca ai incredere in el si esti sigura ca e ceva serios! Succes! :**
Tu esti inca minora, iar faptul ca el este mai mare iti poate cere anumite lucruri pe care tu, la varsta asta nu ar trebui sa accepti. El are o varsta si poate sa caute altceva. Poate ca nu ar fi fost o diferenta de varsta atat de mare daca aveai si tu undeva la 20 - 22 de ani, dar asa tu esti prea micuta pentru el desi tu spui ca nu ai nici o problema. Nu stiu cum este el, ar fi bine sa fie baiat bun, sa nu grabeasca lucrurile si sa vrea ceva serios cu tine, dar eu iti spun sa fi precauta pentru ca baietii buni se gasesc cam greu. In acest caz, mama ta are dreptate.
Si legea spune ca trebuie sa fie maxim 3 ani intre un minor si un major, altfel el poate fi acuzat de sex cu minori.
Oh really? Ce lege spune asta?
Codul penal desteptule. ia cauta-l tu pe internet daca tot faci pe desteptul dar nu cunosti legea.
Bai desteptul si inteligentule, tu faci o afirmatie, ti-am cerut sa-mi arati unde scrie asta. Eu stiu codul penal, arata-mi tu ce articol din codul penal spune prostia asta.
Esti prea nesimtit sa-ti dau mura-n gura, mai ales ca te-ai exprimat in alte dati altor utilizatori "cauta pe goagal" dar asa ca sa nu mai latri aiurea
http://www.just.ro/LinkClick.aspx?fileticket=Wpo7d56II/Q=
Art 220 il gasesti la pagina 157, citeste bine, eventual pune-ti ochelari, punctul 5, ultimul de pe pagina spune foarte clar.
Daca esti neinformat nu fi si impertinent.
Asa, si tu stii sa citesti?
Se sanctioneaza NUMAI daca minorul are sub 15 ani (sau daca adultul este profesor, tutore, blah blah).
Citeste aliniatul 3. E chiar mai rau fiindca nu se aplica diferenta de varsta. Si situatia poate exista indiferent ca in cazul de fata e sau nu e vorba de exercitarea unei influente sau abuz de incredere. E irelevant ce anume e valabil in cazul de fata, fapta e prevazuta de codul penal si daca e dovedita influenta sau abuzul de incredere se pedepseste (si aici am gresit eu) chiar daca diferenta de varsta e doar de 3 ani, care oricum in acest caz e mai mare) Parintii pot depune plangere daca au suspiciunea ca exista o influenta sau abuz de incredere si majorul poate avea cel putin neplacerea de a merge pe la politie sa dea declaratii.
Abuzul de incredere se refera numai la persoane cu autoritate asupra minorului, gen parinti, tutore, profesori, supraveghetori, etc. Nu asupra iubitului sau al oricarui alt om care nu are o autoritate oficiala asupra minorului.
Scrie cand majorul a abuzat de influenta sa asupra victimei. Influenta nu inseamna autoritate oficiala ci influenta.
Ideea e ca fapta e prevazuta si pedepsita. Poate exista o influenta, poate exista o autoritate, n-avem de unde sti. Asta era ideea, nu daca in cazul de fata e cazul sau nu, ci doar ca e prevazut de lege.
Singura greseala pe care am facut-o e ca am omis sa citesc mai bine faptul ca in acest caz nu se aplica povestea cu diferenta de varsta, daca fapta e dovedita se poate pedepsi chiar daca diferenta dintre ei e de maxim 3 ani.
Daca orice persoana poate abuza de autoritate si influenta, atunci ce rost ar mai avea sa se spuna ca pana la 15 ani e naspa? De ce nu se spunea doar ca pana la 18 ani e naspa, dupa care e legal?
Pentru ca 15 ani e varsta legala de consimtamant pentru un act sexual. Sub 15 ani e irelevant pentru lege daca minorul a consimtit sau nu.
Pai si ce valaore are consimtamantul daca poate fi invalidat de faptul ca ai facut sex cu oricine care are influenta asupra ta?
Pai asta se dovedeste in instanta. Daca respectivul a obtinut consimtamantul prin exercitarea unei influente, unor promisiuni - de casatorie sau de foloase materiale, sau a exercitat un abuz al pozitiei sale de turore, profesor, sau orice alt fel, atunci consimtamantul e viciat.
De exemplu consimtamantul dat in urma unei promisiuni de casatorie e un consimtamant viciat, influentat de acea promisiune. Daca se dovedeste un astfel de abuz, faptuitorul intra la corupere de minori, cel putin in legea veche asa se definea, imi pare rau ca noul cod are niste alambicari ciudate, repetari, e cam dificil de interpretat la o prima vedere.
Promisiunea de casatorie se numeste seductie, si e prevazuta separat in codul penal.
Wow. Tu te plangi de 4-5 ani diferenta? Iesi pe strada si o sa vezi pustioaice de 12-13 ani pupandu-se cu de aia de 20-21. La tine nu mi se pare ceva asa anormal. Mama ta ar trebui sa inteleaga. Acum, doar nu e diferenta de 10 ani, sunt doar 4-5. Bafta.
Spune-i ca nu mai esti virgina.
Si ca nu el a fost primul.
Apoi totul se va linisti...
Cam are dreptate mama ta...
Ai sa vezi ca nu e chiar asa cum crezi tu. Sau poate ai noroc sa te iubeasca si sa vrea o relatie serioasa.
Daca crezi ca merita sa fi cu el, eu zic sa fi.Si la mine sunt 6 ani jum si nici ai mei nu sunt de acord dar am facut 4 ani impreuna si ne intelegem perfect. Daca ma luam dupa mama nu mai traiam iubirea adevarata.Asa ca daca merita eu zic sa fi cu el orice ar zice mama ta.Succes!
Frate... Serios, dă-l dracu . Ai doar 16 ani, îmi vine să mor când vă văd cu tipi cu 5 ani mai mari ca voi, ce căcat. Din atâția băieți, doar pe ăla ți l-ai ales, omg.
Acum nu ți-am zis mai nimic, dar gândește-te ce-ți va zice mama ta .
E totuși alegerea ta, nu-s eu în măsură să te judec și chestii, spune-i direct, astfel încât să înțeleagă și ea.
Las-ca nu moare nimeni pentru 2 ani in plus. N-o asculta pe maica-ta (nu vreau sa crezi ca te corup), ca ea o trait alte vremuri, nah si nu stie ca acum asa se poarta. Intre 4-12 ani diferenta, care-i marea branza?
Tu esti asa, un mic geniu, nu? Frate ala poate s-o ia si s-o f**a cu alti 2-3 gealati, trebuie sa te ganesti si la asta un pic.
Sincer nu ma bag, nu il cunosc, mama ta poate avea dreptate, poate greseste, eu zic sa tii seama de parerea ei, dar fa cum iti dicteaza inima, pana la urma, intr-o zi tot in *** ajungi, deci ce mai conteaza cand.
Asta e... o face posta (daca stii ce zic)... dar nu-i problema pentru maica-sa atata timp cat baietii aia-s doar cu 2 ani mai mari decat ea nu? Hai mai. si unu de cu 2 ani mai mare decat ea ar putea face la fel. Si uite ca ala de 21 n-o face pentru ca daca e cum zice AlexanderAdrian, el v-a intra la parnaie ca e mai mare decat ea cu 5 ani si in codu' penal zice ca maxim 3 ani diferenta, ca daca nu intra la parnaie pentru coruptie de minori. Eu m-am incurcat, sper ca tu nu .