| DauFunditee a întrebat:

Hei.Am 17 ani si am o relatie de aproape 1 an cu un baiat care are 18 ani.Ne intelegem bine, suntem prieteni, amici, cei mai buni prieteni si abia dupa iubiti. Desi suntem copii, ne iubim sau cel putin ne intelegem.Nu am avut contact sexual pentru ca eu nu m-am simtit pregatita.El nu a pus presiune pe mine, a zis ca e ok, asteptam, dar cred ca acum e in regula.Simt ca vreau cu el, ceva dragut si special.E sentimental, amandoi suntem si de aia vreau ceva special si romantic.Am avut aceasta discutie si cu mama, iar ea mi-a spus ca daca consideram ca suntem pregatiti, sa o facem. Avem nevoie de ajutor: e prea devreme? Ar trebui sa mai asteptam? M-ar ajuta foarte mult o parere obiectiva.Multumim mult!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vrei să faci sex cu el pentru că ai descoperit că are un comportament corespunzător cerințelor și nevoilor tale. Nu face sex cu el, dacă nu simți că el este acela. Fă-o cu cel pe care îl dorești cu fiecare celulă și fibră din organismul tău. Să-l dorești cu sufletul, cu mintea, cu tot. Să o faci cu el pentru că vrei s-o faci, știind că poate a doua zi te vei trezi singură (fără așteptări ce ar putea să te dezamăgească). Sex-ul nu trebuie să fie 'cadoul' rezultatelor faptelor lui. Îmi transmiți ideea că vă lipsește acea scânteie, conexiune, compatibilitate și atracție fizică.

Îl percepi mai mult ca pe un prieten cu care te înțelegi foarte bine decât ca pe un iubit. Nu ești sigură de ceea ce simți și confuzi iubirea cu înțelegerea. Ești obișnuită atașată emoțional de el, toată această stare este alimentată de momentele dintre voi, pe care tu le consideri ok. Problema este că încă nu ai observat micile detalii, care fac diferența în relația voastră. Doar pentru că vă considerați speciali și romantici, asta nu va face momentul să fie așa. Nu caracterele oamenilor dau acel ceva momentului, ci sentimentele dintre ei. Ți-ai întrebat mama, ți-a oferit acordul, spui că ești pregătită, dar prin această întrebare și felul în care ai formulat-o arată că ești nesigură de sentimentele care ar trebui să fie între voi. Confunzi un comportament plăcut și un moment frumos cu iubirea. Îți simți inima bătând ca nebuna și firicele de electricitate acapărându-ți corpul, când doar îți oferă o singură privire?

Fă-o pentru că îl vrei, nu pentru că el ți-a demonstrat că merită să te aibă.

31 răspunsuri:
| DauFunditee explică:

Dorind sa aflu parerile unor oameni maturi, cu experienta, nu m-am ales cu nimic. Prosti, dar multi