| DoriB20 a întrebat:

Heihappy Am 19 ani si imi e teama ca as putea fi insarcinata..In fiecare zi ma stresez din cauza asta pentru ca nu as putea sa mi permit sa raman gravida acum deoarece am admiterea la medicina si as vrea sa ma axez doar pe studii.Ca sa ma puteti ajuta si sa mi puteti da sfaturi am sa va spun pe scurt cam de ce imi este mie teama:Am facut sex neprotejat cu iubitul meu pe 11 noiembrie(azi e 7 decembrie), adica in ultima zi a menstruatiei, care, apropo venise mai repede cu 4 zile si a durat 8 zile.(Mereu am avut menstruatii lungi si cicluri iregulate).Nu am niciun simptom deocamdata de sarcina dar nici de menstruatie.A intarziat conform calendarului 4 zile. Ovulatia a avut loc teoretic pe 19-20 noiembrie.Care sunt sansele sa fi ramas? Imi este foarte teama.Stiu ca trebuia sa ne protejam, a fost prima data cand am facut-o asa si si-a dat drumul in mine la insistentele mele btw.Ne iubim foarte mult si imi doresc ca el sa fie tatal copiilor mei si el la fel dar nu inca.Multumesc anticipathappy Va rog fara raspunsuri ironice sau prejudecati.
P.S: A mai fost cineva in aceasta situatie?
P.S. 2: Odata mi-a intarziat 2 saptamani (treceam printr o perioada stresanta cu examene si alea alea) dar nu imi incepusem viata sexuala.

4 răspunsuri:
| K3FY a răspuns:

Fa un test de sarcina se găsește la farmacie si o sa vezi daca da sau nu daca este da exista doua variante 1 avort 2 daca este devreme anticoncepționale

| HazelEyes77 a răspuns:

In momentul in care ai avut contact sexual neprotejat erai in perioada infertila si sunt sanse foarte mici sa fii ramas insarcinata. Zici ca ai menstruatie neregulata care dureaza ceva timp. Poate si si din cauza asta nu a aparut inca. In plus stresul afecteaza ciclul menstrual al femeii si tu chiar treci printr o perioada tensionata. Incearca sa te calmezi fa o baie fierbinte si bea ceai de coada soricelului, salvie sau ghimbir deoarece sunt benefice in caz de amenoree.

| DrScurtu a răspuns:

Draga mea, este de inteles ca esti la varsta in care vrei sa "le incerci pe toate " insa cu unele lucruri, cum este si cazul, trebuie sa fii precauta! Chiar daca teoretic menstruatia nu este incheiata, nu este bine sa te bazezi pe acest lucru. Dupa cum prea bine stii, dacă dai admitere la medicina, spermatozoizii pot rămâne in tractul feminin, păstrându-și viabilitatea câteva zile. Mai ales dacă ciclurile tale menstruale sunt iregulate, ovulul poate fi expulzat când nu te aștepți. O solutie pe termen lung ar fi fost anticonceptionalele, dar nici pastila de a doua zi nu te poate ajuta acum. In momentul actual poti face un test de sarcina dar recomand o vizita la ginecolog.

| Emilian65 a răspuns:

Răspunsul tău aici ...Nu poti fi gravida.