| diamondstar07 a întrebat:

Hei. Am 20 de ani si in urma cu 2 zile mi-am inceput viata sexuală. A fost foarte dureros, desi el m-a luat destul de încet. Însă dupa aceea am sangerat, nu foarte mult, insa sangerarea nu s-a oprit nici acum. Acum a început să mă usture puțin, credeti ca s-a intamplat ceva grav sau anormal? Am folosit si prezervativ. Astept parerile voastre.

Răspuns Câştigător
| FloriFloricaa a răspuns:

Hey! Toate cele bune!
Stai liniștită draga mea! happy
Totul e absolut normal, ți s-a rupt himenul, pieliță/membrana care acoperea vaginul. Și e normal să te doară! Fii calmă și bucură-te de viață ta sexuală, liniștită!
Felicitări, ești o fată cu onoare, virgină până la 20 de ani.
Dacă ești... totuși... nesigură, du-te la ginecolog. Pentru un mic control să te convingi singură!
Încă odată... Toate cele bune! happy

| corbulalbrosu a răspuns (pentru FloriFloricaa):

In momentul dezvirginarii durerea intensa, uneori insuportabila se datoreaza intinderii bruste si exagerate a muschilor circulari din care este format vaginul, in care se acumuleaza durerea sub forma unei febre musculare, acesta fiind si motivul ca persista durerea si este resimtita si in zilele urmatoare. Daca se produce ruperea himenului, de obicei acest lucru nici nu este bagata in seama sau simtita fiindca este estompata de durerea incomparabil mai intensa a intinderii muschilor. Deoarece foarte multe femei raman cu himenul intact mult timp dupa dezvirginare, cum iti explici durerea resimtita si de ele?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru FloriFloricaa):

In momentul dezvirginarii durerea intensa, uneori insuportabila se datoreaza intinderii bruste si exagerate a muschilor circulari din care este format vaginul, in care se acumuleaza durerea sub forma unei febre musculare, acesta fiind si motivul ca persista durerea si este resimtita si in zilele urmatoare. Daca se produce ruperea himenului, de obicei acest lucru nici nu este bagata in seama sau simtita fiindca este estompata de durerea incomparabil mai intensa a intinderii muschilor. Deoarece foarte multe femei raman cu himenul intact mult timp dupa dezvirginare, cum iti explici durerea resimtita si de ele?

8 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

E normal acum nu mai esti verginica

| mihai69 a răspuns:

Chiar dacă se va opri sângerarea (probabil s-a mai liniștit deja un pic) - o vizită la ginecolog e mai mult decât binevenită, odată cu debutul vieții sexuale.

| neutrino a răspuns:

Totul este normal, sangerarea se va opri curand. Fiind majora, iti recomand sa vizitezi un ginecolog.

| Emilian65 a răspuns:

In urma penetrarii, s-a produs ruperea himenului si din aceasta cauza a curs sange si ai usturimi. Aceste usturimi dureaza pana se produce vindecarea ranii produsa in urma ruperii himenului. Deci nu este nimic anormal.

| TheLoveDoctorr a răspuns:

O sa iti treaca, asa e la inceput.La altele doare rau, la altele mai putin, la unele curge mult, la altele putin, daca vezi ca in 3 zile persista problemele, te duci la ginecolog.

| Kriss96 a răspuns:

E ok dar tot ar fi bine sa te vada un ginecolog pentru ca asa e in general bine dupa ce iti incepi viata sexuala.