Pastila aia se folosește în cazul unui accident când se rupe prezervativ sau faci sex neprotejat și ajunge sperma în vagin... La 16 ani nu cred ca e destul de experimentat. Deci recomand folosirea în continuare a prezervativului.
Dar alte preocupări nu ave ti decat sexul? Nu sunte ti la varsta la care sa face ti sex.
Creierul meu a refuzat informatia asta...13 ani...sex..error error )
Femeile care folosesc de mai multe ori in decurs de un an pastila contraceptiva (pastila de a 2-a zi) au toate sansele sa devina sterpe adica infertile datorita faptului ca functionarea celor 2 ovare este de multe ori inhibata, oprita ceea ce in timp provoaca afectarea in mare masura a bunei functionari a glandei foliculare si in final deteriorarea in mod iremediabil a functiei reproducatoare. Pentru a fi mai pe intelesul tau, in cazul in care vei continua sa procedezi la fel de IRESPONSABIL ca pana acum, ai toate sansele sa NU mai poti face niciodata copii, sa NU poti sa devii mama in viata ta. Multa sanatate!
Mulțumesc pentru lămurire
Nu ai reusit de loc sa fi responsabila, iei o pastila care duce la mari dereglari hormonale, chiar si una singura, iar tu ai luat mai multe. Pastila aia se ia doar in caz de mare urgenta, pentru ca o sarcina nedorita este chiar mai grva decat urmarile pastilei; nicidecu, nu se ia pentru ca e un pic mai simplu.
Știu dar o sa am grija de acum, mulțumesc
Stati linistiti referitor la puscarie, ca Annastassia spune gresit. Uite ce zice art. citat de ea. Citeste alin. 5. Daca diferenta intre voi este de pana la 3 ani, nu e caz penal.
Art. 220
Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.
Mulțumesc pentru răspuns ))
Cum să fii responsabilă când ți-a fost lene efectiv să citești ce este acea pastilă pe care o iei după sex? N-am mai citit de mult o întrebare atât de r e t a r d a t ă. Efectiv. Acea pastilă se ia o dată pe viață! Ideal. În cazul amețitelor, MAXIM o dată pe an. Este o bombă hormonală, face ravagii în organism. Dacă vorbești depre anticoncepționale, nu așa se iau nici alea. Jesus faching craist. Măcar pe amețitul de pedofil care ți-e gagiu de-l ducea capul să-ți explice, dar sunteți degeaba amândoi.
Am pus întrebarea asta din pura curiozitate, dacă e așa retardata nu răspunde la ea, doream răspunsuri, nu sa fiu criticata pentru faptul ca nu e ok, in lume sunt și persoane diferite, btw nu am cerut critici.
N-aveai astfel de curiozități dacă știai să citești un prospect. Da, în lume sunt și persoane r e t a r d a t e cărora trebuie să le deschidem ochii. Nu critica mea ta face într-un anume fel, ci acțiunile tale.
Să apară un copil, folosiți prezervativul.,, Acum ca îl cunosti mai bine,, - de cât timp îl cunoști?
Totuși la 14 ani, sex de 2 ori pe săptămână, dacă te lasa gravidă baiatul a cam încurcat-o! Cum s-a uitati, sunteti asa de grăbiți? Părinții tăi stiu lucrurile astea?
"Părinții tăi știu lucrurile astea?"
Părinții mei sunt tot timpul ba la birou, ba în străinătate, singur lucru pe care îl fac e să-mi dea bani și să se supere pe mine, tot timpul sunt ocupati, abia dacă îi vad și asta puțin seara, și preferă să cheltuiască o grămadă de bani pe lucruri materiale in loc sa vorbească cu mine
Imi pare rau
Nu e ok asa, e mai important serviciul decât propriul copil? Încearcă să le spui ca tu nu iti doresti banii, vrei sa petreci mai mult timp cu ei, sa fiti o familie (dacă asta vrei) și esti singura la părinți?
Sunt singură la părinți dar chiar și așa nu le pasa
și cu cine stai cât timp sunt ei la muncă? Imi pare rau, îi intereseaza mai mult munca decât propriul copil, dar ei cred ca fac bine, aduc bani acasă și iti pot cumpăra ce vrei sa nu duci lipsa de nimic, dar tu de fapt duci lipsa de afecțiunea părinților
Cât sunt ei la munca stau singura, m-am obișnuit
N-ai alte rude cu care să vorbești? Unchi, mătuși, verișoare mai mari? Ceea ce faci tu este din cauza plictiselii, dorința de a fi percepută ca o persoană matură. Sexul la 13 ani este greșit.
Eu nu te judec. Când aveam 14 ani am fost victima unui abuz sexual. Așa că la 15 ani mi-am făcut iubit și am ales să fac sex cu el. Nu mai aveam nimic de pierdut. Dar îți spun sincer că mie mi-a părut rău.
Cu mine nu s-a întâmplat nimic grav deci nu știu ce ți s-ar întâmpla ție.
Doar ai grijă de tine!?
Mulțumesc ca nu ma judeci, o sa am grija
Păcat că părinții tăi nu prea se ocupă de lucrurile de care ar trebui să se ocupe.
La vârsta pe care o ai tu ne simțim toți omnipotenți, credem că nimeni și nimic nu ne poate face ceva rău, credem că avem controlul în absolut orice și dacă combini asta cu niște părinți care nu sunt interesați să explice 2-3 lucruri propriilor fii, lucruri pe care la vârsta asta nu le știm dar în schimb avem dorințe sexuale, se întâmplă lucruri pe care nu ni le-am dori la 13 ani, ca de exemplu o sarcină sau vreo boală cu transmitere sexuală.
Eu te sfătuiesc, având în vedere că ai aproape 14 ani și poți să înțelegi foarte bine lucrurile astea, să te interesezi de bolile cu transmitere sexuală și de tot ceea ce înseamnă o sarcină și de cum să nu o ai, interesează-te de pastile anticoncepționale, de pastila de a doua zi, de ciclu, de prezervativ, că și ăla trebuie să știi să-l pui, să-l ții într-un loc ok, dacă vrei să funcționeze...
Pastila aia nu se ia așa, ca pe o bomboană, dacă o iei așa o să-ți creeze probleme, probleme importante.
De ce crezi că părinții nu vreau să audă că am făcut sex la vârstele astea? Pentru că ei știu exact care-i treaba cu bolile și cu o eventuală sarcină, nu pentru că sunt niște nebuni care nu doresc ca propriul fiu să-și satisfacă dorințele sexuale și să aibă plăcerea sexului.
Interesează-te de lucrurile pe care ți le-am spus pentru că dacă nu riști lucruri pe care nu ți le dorești.
Mulțumesc pentru raspuns
Cu plăcere!
"acum ca îl cunosc mai bine nu folosim mereu", nu vreau să te dezamăgesc, dar șansele să rămâi însărcinată nu sunt invers proporționale cu nivelul vostru de cunoaștere. Cunosc minim două cazuri recente care au rămas fără să folosească prezervativ, dar apelând la "pull out before".
Oricum, stai liniștită, dacă nu ești responsabilă acum, sigur o să fi când se va întâmpla.
Ce pastila zici ca iei? Eu îți recomand ca să folosiți în continuare prezervativul tocmai pentru o relație sexuala responsabila ținând cont și de vârsta voastră. Eu în mod normal nu sunt de acord cu sexul la vârsta asta dar e problema fiecăruia.