| pustoaica18 a întrebat:

Hei! am nevoie de un raspuns urgent. saptamana trecuta am fost la ginecolog si mi-a dat anticonceptionale diane 35 pentru lipsa menstruatie. mi-a spus sa le iau in prima zi a ciclului dar eu le-am luat mai inainte si acum nu stiu cand sunt protejata si pot avea contact sexual neprotejat. Nu am mai luat pana acum niciodata anticonceptionale si nu stiu cat timp trebuie sa le iau pentru a fi protejata,avand in vedere ca nu le-am luat in prima zi a ciclului. va rog,ajutati-ma, am nevoie de un raspuns de la cineva care stie sigur. funda + vot

8 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

In prima luna de tratament, protejeaza-te suplimentar( prezervativ). Nu inteleg de ce nu ai respectat indicatia ginecologului de a incepe blisterul in prima zi de menstruatie.

| pustoaica18 explică (pentru Abh):

Pai daca mie imi vine ciclul o data la cateva luni. cat era sa mai astept?!

| Abh a răspuns (pentru pustoaica18):

Ori tu nu ai comunicat asta ginecologului( cred ca te intereseaza mai mult aspectul contraceptiv), ori ginecologul te-a "tratat" cu superficialitate.

| Elly7890 a răspuns:

Dar cum de nu ai ciclu in fiecare luna? si cati ani ai? daca ai 18 chiar e ciudat sa patesti asta! si anticonceptionalele ofera protectie dupa 7 zile sau altii zic dupa 1 luna. daca le iei inainte sau dupa nu prea e bine.trebuie luate in prima zi de ciclu orice ar fi.nu e asa greu si se iau seara dupa ce mananci in fiecare zi la aceeasi ora. daca uiti o zi de pastila o iei a 2-a zi, iei 2 dar nu e indicat.si vezi k poti avea greata la inceput dar nu neaparat!

| pustoaica18 explică (pentru Elly7890):

Da,am deja senzatie de voma! bleah!crying cred ca mai bine le iau 21 de zile, apoi dupa ce imi vine {(daca imi vine), teoretic trebuie sa-mi vina dupa ce le termin, dar dumnezeu stie} fac pauza 7 zile si apoi incep alt blister si mai iau o saptamana si abia apoi cred ca o sa-mi permit ''luxul'' mult dorit laughing)

| Miruna83 a răspuns:

Menstruatia lipsea cu desavarsire? Ca altfel nu inteleg cum ai stiut care este prima zi de ciclului.
Din momentul in care iei prima pilula ai nevoie de alte 7 in care sa nu existe contact sexual neprotejat, in perioada asta nu au efect pilulele..asa ca ai grija! Dar totusi fa-ma sa inteleg cum este cu lipsa menstruatiei?

| pustoaica18 explică (pentru Miruna83):

Nu lipseste cu desavarsire, am avut menstuatie dar vine intrerupt, adica o luna vine si 2-3-4 nu vine deloc. e ok daca le-am luat inainte de prima zi de mentruatie? pana acum am luat 6 pastile. am citit undeva ca din cauza faptului ca nu stiu cand are loc ovulatia trebuie sa iau primul blister(21 de pastile) si apoi sa fac pauza 7 zile, timp in care voi avea menstruatie si apoi sa mai iau inca 7 zile. nu stiu ce sa mai fac!

| Miruna83 a răspuns:

Daca ti-au fost recomandate de medic ma mir ca nu ti-a explicat cum sa le iei. daca a facut-o si ai uitat este mai bine sa-i dai un telefon si sa intrebi.