| 1234sttt a întrebat:

Hei! Am o relatie cu un baiat de 8 luni si in acest timp consider ca mi.am dat seama ce fel de om e si ca il cunosc destul de bine. De asta am hotarat ca acum 2 saptamani sa imi incep viata sexuala cu el.A fost alegerea mea fara nicio obligatie..De curand mama a inceput sa intre in dubii si sa simta ca ii ascund ceva.M.a intrebat daca nu am nimic sa ii zic si daca as fi de acord sa ma duca la ginecolog. I.am zis ca nu nu am nimic..si ca sa ma duca oricand vrea. A zis ca o sa ma duca in cateva zile si spera sa nu aiba surpriza sa fie dezamagita mai ales daca o mint si ca poate pana atunci ma razgandesc si o sa vorbesc cu ea. Chiar nu stiu ce sa fac...un sfat daca mi-ati putea da m-ar ajuta mult. Intr.un fel as vrea sa afle.dar intr.un altul mi-e frica de cum va reactiona..Multumesc.

19 răspunsuri:
| 2dmv a răspuns:

Precum toate mamele : o sa te intrebe cine e? daca ti la el? daca te-ai protejat? in general intrebari de genu...presupun ca e constienta ca odata si odata se intampla.Te iubeste, Te va intelege...

| 1234sttt explică (pentru 2dmv):

Il cunoaste bineinteles si il place asa sa zic..numai ca nu e pe ideea aia cu inceperea vietii sexuale de acum (am 17 ani). Acum asta e toate au un inceput.Mersi de sfat.

| 1234sttt explică (pentru 2dmv):

Multumesc!

| neutrino a răspuns:

Este putin important cum va reactiona, si chiar te va ierta in final. Marea problema va fi ca ea, mama ta, niciodata nu va mai avea incredere in tine, si ca tu, nu realizezi acest lucru.

| 1234sttt explică (pentru neutrino):

Nu inteleg faza cu "niciodata nu va maia vea incredere in tine". Sunt constienta ca va fi usor dezamagita si caa o sa creada ca si.a pierdut increderea degeaba pe mine...dar nu consider ca e o chestie permanenta

| SimonaQs a răspuns (pentru 1234sttt):

Asa e...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune adevarul, oricum o sa afle mai devreme sau mai tarziu, si e mai bine sa-i spui tu decat sa afle ea.

| SimonaQs a răspuns:

Spune-i adevarul pana la urma tot va afla chiar daca ii spui chiar daca nu. Trebuie sa ai incredere in mama ta si ea a facut asta pana la urma n e o rusine sa ii spui... Spune-i: Gata mama am facut-o lata laughing... Poate pe moment nu va fi prea incantata dar asta e.E un prim pas in ati incepe viata. O sa te mai sfatuiasca sa te mai avertizeze. E mai urat daca ii spune tatalui tau

O sa fie bine! Nu te mai speria.

Bye Bye :* :*

| 1234sttt explică (pentru SimonaQs):

Mersi frumos!

| SimonaQs a răspuns (pentru 1234sttt):

Pentru nimic... Daia suntem aici sa te ajutam happy :*

| JiTerra a răspuns:

Pai mamele iau in considerare varsta ta, a lui si de cat timp va cunoaasteti. a si cu ce se ocupa :]] ca nici o mama nu vrea pe oricine langa fiica ei :]]

Răspuns utilizator avertizat
| BndVictoria a răspuns:

Eu nu am mama.La mine s-a intamplat asta cu tata.Fi fericita ca macar ii spui unei femeie.Pe mine tata ma inteles.Te va intelege si pe tine.Parinti vor tot ce e mai bun pentru copilul lor, si daca ii dovedesti ca baiatul te merita va fi totul bine.

| 1234sttt explică (pentru BndVictoria):

Multumesc! Si..imi pare rau.

| alinush21 a răspuns:

Depinde si ce varsta ai... daca te-ai grabit s-ar putea ca mama ta sa reactioneze aiurea si nu e chiar bine, dar daca aveti o relatie deschisa ma refer la tine si la mama ta poti sa-i spui decat sa te simti cu musca pe caciula si sa te simti vinovata, dar daca ai parinti severi parerea mea e sa nu le spui pentru ca o s-a cam suferi

| ayo8207 a răspuns:

Spune-i mamicutei tale in fata ca decat sa te caute ca pe vremea inchizitiei, mai bine te-ar fi invatat anumite chestii referitoare la sexualitate. Nu inteleg de ce in ziua de azi e asa un subiect tabuu. Ai 17 ani, esti cu tipul ala de 8 luni, te vrea virgina pana in ziua nuntii? Sexul e un lucru frumos, normal si recomandat dpdv medical de la o varsta in sus(pe care tu ai atins-o). Daca sexul era ceva chiar asa de rau, probabil ca evolutia ne-ar fi blocat pomparea de endorfine in timpul acestui act. Dar se pare ca este cel mai "natural" drog pe care il avem si nu degeaba functionam asa. Asa ca sa te mai scuteasca cu ideile de ev mediu si sa se gandeasca la beneficiile pe care le aduce asupra sanatatii. Spune-i ca sti regulile contactului sexual, ca esti in stare sa-ti iei singura propriile decizii si ca esti destul de desteapta ca sa nu iei BTS/sa devina bunica la varsta asta. Decat sa se roage sa nu ajungi la momentul ala(oricum o faceai la un moment), mai bine te pregatea pentru acel moment.

P.S: 1: Du-te la ea si spune-i ca ai avut contact sexual protejat si ca a fost initiativa ta(probabil e inspaimantata de ideea ca tipul te-a santajat emotional). De asemenea, spune-i ca e o chestie naturala si nu ar trebui sa fie speriata.
2: Te-ai gandit ca acel control medical este pentru ca mama ta sa fie sigura ca esti pregatita fizic sa-ti incepi viata sexuala si ca nu ai probleme de alt gen? Parintii ar trebui sa faca asta cu fiecare copil.

Concluzie: De asta suntem tara cu cea mai mare incidenta a problemelor pe parte sexuala din Eu. Parintii isi uita atributele(acelea de a pregati copiii pentru viata), dar in schimb au idei preconcepute. Ajung copiii la 18 ani si habar nu au cum le functioneaza organismul.

| 1234sttt explică (pentru ayo8207):

Iti multumesc foarte mult pentru sfat! In ceea ce priveste sfaaturile discuta deseori cu mine despre acest subiect, deci nu pot spune ca e o persoana inchisa in aceasta privinta. Doar ca m-a luat tare atunci si probabil am un pic de teama ca o sa fie dezamagita. Nu e un capat de lume..deci spre sa reactioneze inteligent. Mersi din nou.