Probabil ca ea considera ca nu ar avea nici un rost sa-i anunte pe parinti vostri, deoarece in acest moment nu exista nici un motiv plauzibil sa procedeze in acel mod. De asemenea se naste intrebarea potrivit careia cam care poate fi motivul sa te implici in viata ei privata, intima si sa te comporti in acest mod. Fiecare persoana are dreptul sa aiba si sa tina secrete problemele sale de natura intima. Tu ca si sora mai mare ar fi ideal sa o inveti si eventual sa-i amintesti de regulile strict necesare, precum si de posibilele urmari neplacute care ar putea apare in cazul nefolosirii unei protectii adecvate. Sanatate.
De ce le-ar spune?
De ce nu îi spui tu ce e de știut în legătură cu asta și vă eschivați de niște drame inutile?
Ah, te plictisești și ai vrea niște subiecte picante care să vă scoată familia din monotonie? În acest caz, te înțeleg.
Dar de ce trebuie sa le spuna? Si de ce trebuie sa te bagi tu in viata ei? Vrei neaparat sa o certe si pe ea sau?
Daca vrei sa o ajuti cu ceva vorbeste cu ea despre contraceptie, nu despre cum sa le spuna parintilor. Si in niciun caz nu le spune tu! A avut incredere in tine sa iti spuna secretul ei, nu o dezamagi!
Atunci cand v-ati aseza la masa cu totii, ca in familie ai putea incepe subtil. Ca de exemplu :,, Eu mi-am inceput viata sexuala deja cu prietenul meu. Intr-o relatie se mai intampla si chestii de genul. Tu? Ma gandesc ca esti intr-o relatie cu acel baiat de 1 an, cine stie. Oricum, nu ar fi ceva rau. Baiatul este pe placul nostru, iar tu il iubesti. Parintii nu au o problema cu asta.,,. Asta daca vrei sa o abordezi pe ea sa o faci sa spuna. Daca vrei sa ii intrebi pe ei:,, Eu mi-am inceput viata sexuala, intr-o relatie e normal. Poate si-a inceput viata sexuala si sora mea. Totusi e cu baiatul ala de un an. Si banuiesc ca nu ar fi nici o problema.,,
Daca de obicei nu luati masa in familie, gaseste tu un motiv. Sau cum vrei. Poti gasi si intr-un alt moment. Nu doar la masa. Succes.
Problema nu e ca ea ar vrea sa se ascunda de ei, ci ca nu vrea sa le spuna de frica reactiei.
Mutubal întreabă: