Riscul de sarcina este cam 25-30%, fiindca erai virgina si nu v-ati protejat. E destul de mic daca ti-l poti asuma, totusi in nici un caz neglijabil.
Despre riscul de cancer de col: daca ai sub 17 ani si jumatate, riscul este de 9-10 ori mai mare decat daca ai avea peste aceasta varsta. Totusi, daca partenerul tau a fost si el virgin sau si-a facut analizele si nu este infectat cu HPV (analize facute la minim 6 luni de la ultimul contact sexual neprotejat), atunci riscul se reduce mult. Daca vei mereg regulat la ginecolog (prima data in prima luna de la inceperea vietii sexuale) si apoi anual daca stii ca nu esti infectata HPV sau la 6 luni daca esti infectata, vei putea avea o viata normala si vei purtea evita cancerul de col.
Mai bine ti-ai face probleme cu o eventuala sarcina. Ca acest risc este destul de probabil. Uite aici cateva cauze ale aparitiei cancerului de col uterin.
Fumatul – femeile care fumează prezintă un risc de două ori mai mare de a face cancer de col uterin în comparaţie cu cele nefumătoare; acest lucru se poate datora efectelor dăunătoare ale substanţelor chimice din tutun asupra celulelor colului uterin.
Sistemul imunitar slăbit – care poate fi rezultatul folosirii unor anumite medicamente, cum ar fi medicamentele imuno-supresoase, care sunt folosite pentru a împiedica respingerea organelor donate, sau ca rezultat al unei afecţiuni precum HIV/SIDA.
Folosirea pilulelor contraceptive cu administrare orală timp de mai mult de cinci ani – se consideră că femeile care folosesc astfel de pilule prezintă un risc de două ori mai mare de a dezvolta cancer de col uterin în comparaţie cu cele care nu folosesc astfel de pilule.
Copiii (riscul este cu atât mai mare cu cât aveţi mai mulţi copii) – femeile care au doi copii prezintă risc de două ori mai mare de a dezvolta cancer de col uterin spre deosebire de femeile care nu au deloc copii. Motivul pentru legătura dintre cancerul de col uterin şi naştere este neclar. O teorie arată că modificările hormonale care au loc în timpul sarcinii ar putea face colul uterin mult mai vulnerabil la efectele HPV.
Sursa: http://amethyst-radiotherapy.ro/......ol-uterin/
A apărut în ecuație din momentul în care s-a declarat că riscul este mai mare atunci când viața sexuală se începe la o vârstă mai 'frageda'.
Ma rog.a fost doar o idee. voiam să știu mai multe despre asta, probabil că nu m-am exprimat tocmai corect.
Te-ai exprimat corect, dar nu mai crede toate miturile. E o prostie. Singura greşeală a fost că nu te-ai protejat.
Deoarece in cazul unui ciclu menstrual neregulat determinarea momentului de producere a ovulatiei nu poate fi estimat reiese ca intretinerea unui sex neprotejat poate reprezenta o sarcina potentiala, care este cu arat mai mare cu cat experienta sexuala a partenerului este mai mica. (Ne)sansa formarii unei sarcini este de circa 8-12%, fiindca atat reprezinta cele 3 zile ale perioadei fertile reala din numarul total de circa 26 - 35 zile ale unui posibil ciclu menstrual. Riscul de aparitie/producere a unui cancer de col uterin este o simpla gogorita deci din acest punct de vedere te poti linisti complet. Ar fi bine sa intelegeti ca sexul neprotejat acum in faza incipienta a vietii sexuale prezinta un factor de risc mult marit, un gest nesabuit si iresponsabil in cazul in care barbatul este lipsit de experienta. Multa sanatate!
Da, asa-zisa "vitamina" B17 se metabolizeza ca cianura si dai ortu' popii.
Ai deviat de la subiect total, bine ca nu ai deschis subiectul si despre cancer mamar, dar in fine hai sa trecem peste, exista sanse sa ramai si sa nu ramai insarcinata, dupa ce iti trece menstruatia ia-ti un test de sarcina si fa-l.
Nu are legătura cancerul de col in situatia asta. Stai linistita ca si eu am trecut prin asa ceva de aproximativ 1 lună și mi-a intârziat și ciclul, trebuia sa imi vina vineri, dar nu mi.a venit. Fa-ti un test de sarcina ca sa fi sigură.
anonim_4396 întreabă: