anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, am și eu o nelămurire și sper să mă ajutați voi.
CM l-am avut din data de 05.09 până în 09.09.
După care am avut contact sexual in zilele : 10/11/12/14/16/18/19/20/22
Dintre care în data de 20 a fost ziua de ovulație cu test pozitiv.
Următoarea menstruație ar trebui să vina pe data de 3-5.10 acum depinde nu e chiar atât de regulata.
Sunt foarte nerăbdătoare deoarece chiar îmi doresc un bebe.☺️
Întrebarea mea este: când as putea să-mi fac un test de sarcina?

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Acum este mult prea devreme.
Gandeste-te ca daca ovulul a fost fecundat, zigotul format, se va implanta in mucoasa uterina abia dupa 8-12 zile de la fecundare.
Abia dupa 2-3 zile de la implantare (deci 10-15 zile de la fecundare, depinzand de momentul implantarii), hormonul hCG va putea avea un nivel minim detectabil in urina cu ajutorul un test de sarcina (20mUI/ml).Abia de atunci incolo, testul va putea arata pozitiv.
Chiar si asa, depinzand de organism, un rezultat pozitiv ar putea sa se lase asteptat, nivelul hormonal fiind usor mai scazut, de aceea se recomanda sa se astepte macar 3 zile de intarziere pentru a avea un rezultat cat mai precis.
Eu iti doresc succes! Sper sa iasa rezultatul dorit. happy

5 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Daca testul a indicat ovulatia pe 20, menstruatia ar trebui sa apara in mod normal in jurul datei de 4, intr-adevar.Asta pentru ca se stie ca menstruatia incepe fix dupa 14 zile de la ovulatie, independent de lungimea ciclurilor sau regularitatea acestora.
Tu poti face testul chiar si din prima zi de intarziere, sau chiar cu 1-2 zile inainte de data preconizata pentru menstruatie. Daca testul este pozitiv, atunci nu sunt dubii, dar daca iese negativ, ar putea fi un rezultat fals negativ, chiar daca in realitate ar exista o sarcina, insa hormonii hCG ar putea fi intr-o cantitate mica si este posibil ca testul sa nu ii depisteze corespunzator.
Pentru un rezultat cat mai sigur, fa-l dupa minim 3 zile de intarziere, deci dupa data de 7-8.Astfel nu vei avea dubii in cazul rezultatului.Asta daca ai rabdare. Daca nu, il poti face din prima zi de intarziere. Daca rezultatul va fi pozitiv, atunci felicitari, vei avea un bebe! Daca va fi negativ, va trebui sa il repeti dupa 3-4 zile pentru a avea un raspuns concludent.

Numai bine!

| 000andreea000 a răspuns (pentru Floridori):

Mulțumesc pentru răspuns, eu sper sa am răbdare. oricum este mult prea devreme pentru un test acum.
Dar sunt nerăbdătoare mai ales că din perioada de ovatie am rămas cu ușoare dureri de ovare, crampe. iar sânii mă dor... Sper din tot sufletul să iasă acele 2 liniuțe?

| 000andreea000 a răspuns (pentru Floridori):

Mulțumesc și eu sper să iasă rezultatul pozitiv.
La prima sarcina testul a ieșit pozitiv în ziua 8 de întârziere a CM, asta încercând 1 an jumate sa concepem un bebe. așa că sper că acum la a 2a sarcina sa fie puțin mai ușor. Și nu sa fiu nevoita sa aștept atât.

| Floridori a răspuns (pentru 000andreea000):

In cazul anumitor femei, nivelul hormonului hCG ramane relativ scazut la inceput si rezultatul pozitiv se lasa asteptat (mai ales daca spui ca ai incercat destul de mult pana ai reusit sa ramai insarcinata in trecut).
De aceea ar fi bine daca ai avea rabdare sa astepti cateva zile de intarziere.Desigur, poti repeta testul dupa cateva zile in caz de ceva, dar e mai placut sa ai o surpriza placuta din prima, nu sa tot repeti teste... happy

| Floridori a răspuns (pentru 000andreea000):

Acum este mult prea devreme.
Gandeste-te ca daca ovulul a fost fecundat, zigotul format, se va implanta in mucoasa uterina abia dupa 8-12 zile de la fecundare.
Abia dupa 2-3 zile de la implantare (deci 10-15 zile de la fecundare, depinzand de momentul implantarii), hormonul hCG va putea avea un nivel minim detectabil in urina cu ajutorul un test de sarcina (20mUI/ml).Abia de atunci incolo, testul va putea arata pozitiv.
Chiar si asa, depinzand de organism, un rezultat pozitiv ar putea sa se lase asteptat, nivelul hormonal fiind usor mai scazut, de aceea se recomanda sa se astepte macar 3 zile de intarziere pentru a avea un rezultat cat mai precis.
Eu iti doresc succes! Sper sa iasa rezultatul dorit. happy

| Anuskaa a răspuns:

Dupa 21 de zile de la ultimul act sexual la o menstruatie neregulata( vad ca ai zis ca e neregulata), iar la una regulata dupa prima zi de intarziere.