| papusapapusa99 a întrebat:

Hei buna dragilor am o mica problema si sper sa ma ajutati dau fundita am facut sex protejat si dupa terminarea actului sexual mi.a curs sange(nu eram virgina)ciclul trebuia sa imi vina in petrioada aceea.si nu mi.a venit s-a facut 1sapt si cv si nu mi.a venit ma doare sub burta zic poate am si racit dar nu stiu ce sa mai fac.as putea fi insarcinata? va multumesc pentru rasp va pup

Răspuns Câştigător
| consilierultau001 a răspuns:

Nu ai de ce sa te temi de sarcina, a fost o dereglare hormonala, presupun ca nu faci sex regulat si din cauza asta. o sa fie bine nu te ingrijora

| papusapapusa99 explică (pentru consilierultau001):

Iti multumesc frumos sper sa fie asa multumesc

9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Dacă contactul a fost protejat şi n-au existat incidente pe parcurs: rupere, alunecare, n-are de ce să îţi fie frică. Dar pentru siguranţa ta, fă-i un test de sarcină.

| KiddaDot a răspuns:

Daca nu s-a intamplat nici un eveniment neasteptat, gen, ruperea prezervativului, clar nu ai cum sa fi insarcinata. In legatura cu sangele, te sfatuiesc sa mergi la un ginecolog. El te va lamuri total :*

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă aţi verificat prezervativul după actul sexual şi nu a fost rupt, atunci NU ai cum să fi însărcinată.

Deci, cel mai probabil, este vorba de o dereglare hormonală.

De asemenea, sângerarea în timpul ( sau după actul sexual ) poate indica o afecţiune de natură ginecologică!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană şi/sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic.

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.

Neapărat să mergi la un control ginecologic!

Toate cele bune.

| Emilian65 a răspuns:

Nu sunt sanse sa fii gravida, daca tocmai ati facut protejat si trebuia ca in acele zile trbuia sa-ti vina ciclu.

| MrAnderson a răspuns:

Un prezervativ, chiar daca nu e rupt, nu este 100% sigur. Are o rata de succes de 99%, sau ceva de genul.
Asa ca, un control la ginecolog, sau un test ar fi recomandat, pentru linistea ta.
Nu ma pricep asa tare, mai mult...dar daca zici ca ai dureri, s-ar putea sa fi racit la ovare, iar asta sa-ti intarzie menstruatia.
Din nou, asta poate fi verificat la ginecolog.

Recomand sa mergi cat mai repede. happy

| justgabriela a răspuns:

Sangele poate fi din cauza unei rani la nivelul colului. se cheama cervicita. mergi la ginecolog!

| papusapapusa99 explică:

Nu s-a intamplat rupere prezervativului iti multumesc pentru timpul acordat si pentru rasp :*

| papusapapusa99 explică:

Va multumesc tuturor pentru reaspunsuri.am facut un test si mi.a aratat ca nu sunt si mi.a si venit va pup o primavara frumoasa