| Manuellllaa a întrebat:

Hei dragilor.Nu v-am mai scris de mult. Am crezut in sfarsit ca sunt linistita, dar nu e asa deloc.
Am 19 ani,sunt o fata cu capul pe umeri, am trecut prin multe.Cel mai tragic moment a fost la 18 ani, cand iubitul cu care am stat 1 an si jumatate s-a despartit de mine din cauza familiei lui, dupa ce s-a culcat cu mine.DAR CEl mai tragic moment a fost anul trecut cand mi-a murit cea mai buna prietena.S-a sinucis.
Apoi am cunoscut dupa 1 an un alt baiat, toate bune si frumoase. Dupa 8 luni i-am spus tot ce aveam pe suflet,cum primul baiat pe care l-am iubit ma abandonat.El a acceptat,chiar nu a fost deranjat,ba chiar a plans, spunand ca dorea sa fie el primul. Toate bune pana aici. 1 an de relatie a fost frumos, chiar daca au existat certuri.
De 1 saptamana ne tot certam. Zi de zi, a inceput sa-mi zica"altul nu accepta ce ai facut cu ala"."Esti proasta"..."Du-te dracu la ala" si tot asa. Ma simt o femeie usoara cu toate ca nu am avut aventuri.Am fost doar pacalita,am facut-o cu baiatul pe care l-am iubit,iar acum am crezut la fel ca el este alesul meu.Ceea ce nu e asa.
Acum ma simt...Dar stau si ma gandesc,pana la urma, cine te place te place cu suferinta pe care ai avut`o si cu greselile pe care le-ai facut.Daca nu mai stau cu el. Apoi cand o sa mai vreau sa am o relatie cum va reactiona el? Cum ma va vedea el? Multumesc mult pentru sfat.Chiar am simtit sa scriu,nu pot sa vorbesc lucrurile astea cu altcineva, decat cu voi.sad

11 răspunsuri:
| sofisis a răspuns:

Este un frustrat...sincer.
Cauta motive de cearta. A ajuns in punctul in care orice faci il enerveaza si se agata de orice nimic pentru a isca cearta. Relatia e la final.
Mor pe frustratii astia care bazaie atata ca voiau vezi domne sa ia ei fecioria lui X sau Y. Ce vina ai tu ca l-ai cunoscut dupa? Ce vina ai tu ca nu a fost el primul?
De unde puteai tu sa stii ce se va intampla? E aberant sa ti se reproseze trecutul. Si eu am trecut prin asa ceva. Si eu aveam certuri pe chestia asta pana cand intr-o zi mi-am dat doua palme si mi-am revenit.NU ARE DREPTUL sa iti reproseze ca ai iubit inainte pe altcineva.
El probabil nu mai vrea sa stea cu tine pentru ca de fapt nu a acceptat niciodata faptul ca nu erai virgina cand te-a cunoscut. Un trist.
Lasa-l in pace sa faca ce vrea. Nu il mai cauta.
Daca te cauta explica-i ca asta esti tu si asta ti-e viata. Daca vrea sa continuati fara sa mai auzi vreodata un cuvant despre trecutul tau bine. Daca nu vrea, e liber sa faca ce considera el cu viata lui.
A ...si nu te mai gandi ca daca te lasa si asta ce faci. Simplu...treci la urmatorul.Doar nu o sa stai cu un tampit doar de dragul de a nu te considera urmatorul panarama. Un barbat normal la cap, care vede in tine potential si suflet si bucurie, nici macar nu o sa te intrebe cati prieteni ai avut. Pur si simplu nu o sa il intereseze acest subiect. Si crede-ma ca sunt multi. Mai ales ca tu inaintezi in varsta. Cand oi avea 24-25 crezi ca se va mai mira vre-unu ca nu esti virgina? Nici macar nu o sa te intrebe ce si cum.

| Manuellllaa explică (pentru sofisis):

Acum,stie si mama, stie si de primul si de actualul.La primul a inceput sa planga."de ce copilul meu". Nu stiu, nu stiu ce o sa ma mai fac. Acum inteleg pe toti ce-si pun capat zilelor.
Ce o sa creada urmatorul? O sa ma considere o panarama.Desii nu a fost vina mea. Uneori imi vine sa mor, asa nu mai are cine sa sufere, sa indure atata rusine.Mi-e rusine de mine.Mie imi e rusine de ce am facut.

| DeeaMarry a răspuns (pentru Manuellllaa):

Ok, nu crezi ca ai facut deja suficiente greseli ca sa incepi si te gandesti la moarte?
Nu inteleg de unde fixatia asta a ta cu "un an'. Daca trece un an, ce? Ti-a dat vreunul dintre ei termenul asta limita? Poate ca te va surprinde ce o sa-ti spun, dar un an nu inseamna mult timp.
Spui ca ai facut-o dupa un an cu ambii, deci nu te-ai invatat minte dupa prima experienta neplacuta. Daca tot consideri ca e absolut normal sa ai relatii sexuale in cadrul unei relatii, desi nici macar nu poate fi vorba de casatorie, nu inteleg de ce te miri ca toate relatiile astea ale tale se termina prost. Din moment ce faci sex in astfel de conditii, trebuie sa fii genul de persoana care nu pune la suflet prea multe, genul de persoana care sterge totul cu buretele si trece la urmatorul, fara mustrari de constinta.
Daca te sfatuiesc sa nu mai ai relatii sexuale pana cand o sa ai o relatie foarte serioasa, in cadrul careia se pune problema casatoriei, ma indoiesc ca o sa-mi asculti sfatul. Daca esti o persoana credincioasa, ar trebui sa iei in calcul si partea ce tine de religie. Stai putin si mediteaza la ce-ti spun aici, pentru ca te asigur ca asta e solutia cea mai buna, in cazul in care nu vrei sa mai treci prin astfel de situatii.

PS: Urmatorul nu o sa te considere o panarama daca te opresti cat mai repede. O sa aprecieze puterea ta de a te schimba!

| sofisis a răspuns (pentru Manuellllaa):

Ma fata tu esti sanatoasa la cap?
Sincer acum cred ca ai nevoie de 2 perechi de palme.
DE CE sa te considere o panarama? Ma repet, desi nu imi place : UN BARBAT ADEVARAT NICI MACAR NU TE INTREABA cati ai avut inainte!
Un barbat sigur pe el nu da doi bani pe viata ta sexuala anterioara ci din contra : zice mersi ca ai experienta si ca stii ce faci in pat.
Hai gata cuu lamentarile. Nu-ti mai plange de mila si nu-ti pune capat zilelor ca ai facut sex cu 2 barbati. Or sa mai urmeze o gramada.

| Alcyon a răspuns:

Esti prea naiva iar barbatii profita. Nu mai crede tot ce ti se spune. O sa vezi, ca unii stau cu tine doar pana ti-o trag, si pe urma, daca se plictisesc, incep sa-ti observe toate defectele si sa se poarte urat. Iar asta se intampla, pentru ca nu te iubesc, ci te vor doar la pat. Incearca sa-i atragi pe barbati prin modul tau de a fi, prin inteligenta si umorul tau, nu prin tinute sexy, zambete provocatoare sau felul in care arati. Daca-i atragi doar prin asta, o s-a cam ai de suferit.

| Manuellllaa explică (pentru Alcyon):

Da,ai dreptate, insa niciodata nu am facut-o prin tinute sexy. Am fost eu.O fata simpla si decenta. Si am facut`o dupa 1 an cu ambii.Nu dupa 2-3 luni cum o fac altele.Nu am eu de unde sa stiu daca spun adevarul sau nu. crying Sincera sa fiu.Nu stiu ce sa mai fac. Uneori imi vine sa aleg calea cea nedreapta.

| Alcyon a răspuns (pentru Manuellllaa):

Adevarul e, ca esti si cam micuta. La 18-19 ani, baietii nu se gandesc decat la sex. Nu vor relatii serioase si altele de genul. Abia peste cativa ani s-ar putea sa gasesti si altceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca cine se loveste de trecutul tau si mai ales face un subiect de cearta din el, nu te iubeste. Iubirea nu tine de trecut sau de pozitia sociala. Te iubesc pentru ca ai un trecut frumos sau pentru ca lumea te vede in bine.Cand iubesc pe cineva il iubesc pentru ceea ce este el, acela din fata mea, in prezent. L-am cunoscut indeajuns de bine si m-am indragostit. Nu imi pasa pe cine a iubit in trecut sau cati/cate l-au/a iubit-o ori au parasit-o. Iubesc si traiesc in prezent si pot face orice lucru nebunesc posibil, sunt in stare sa mult luna si sa sting stelele de mult ce iubesc dar nu pot sa trec peste trecutul lui/ei? Asa ceva nu exista. Cine te va iubi cu adevarat si te va dori in viata lui din dragoste, nu numai ca nu te iti va judeca trecutul, dar nici macar nu va privi catre el. Cred ca ar fi bine sa analizezi mai mult omul cu care ai vrea sa intri intr-o relatie. Ar fi bine sa nu te lasi incantata de laptele si mierea care ti le pot oferi barbatii prin cuvinte sau gesturi minore. Ei au un talent aparte in a cuceri femeile dar multi dintre ei dupa ce isi ating scopul isi arata si coltii. Incearca sa cunosti mai bine omul si nu iti deschide inima usor. Ca apoi, intra in ea cine nu trebuie si te raneste iar ranile acestea sunt si dureroase si greu de vindecat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Termina cu prostiile astea, te porti de parca ai fost prostituata. Te-ai indragostit, ai facut sex si apoi ai realizat ca nu trebuia sa faci treaba asta. Nu esti curva sau femeie usoara, esti doar o fata care a facut cateva alegeri gresite. Alegeri gresite pe care le fac toti oamenii la randul lor, nu ai facut nimic iesit din comun, nu te mai judeca atat de aspru.

Iubitul tau iti spune treburile astea doar pentru ca stie ca te afecteaza atat de mult. Pur si simplu te loveste unde te doare mai mult. Ori e un bou, ori e foarte suparat. Ce conteaza este ca tu trebuie sa iti revii, sa porti o discutie cu el si daca nu vrea sa inceteze cu chestiile astea care e constient ca iti fac rau, sa-l parasesti si sa cauti pe altcineva. Urmatorul baat te va vedea exact asa cum esti, o fata tanara, cu calitati si defecte, care a facut si sex, ca majoritatea oamenilor de pe pamant. Termina cu lamentarile si nu mai da atat de multa importanta unor chestii care chiar nu merita.

| MandrilaVasileRadu a răspuns:

''am trecut prin multe''
Ehe...
Cate ai sa mai patesti de acum incolo.
Eu nu am inteles pana acum violenta fie ea si verbala intr-o relatie.
Cu siguranta sunt momente tensionate.

Totusi e de preferat ca acea tensiune sau energie sa fie folosita tot intr-un mod util.Gen sport.
Decat sa te certi cu prietena o lasi sa trancaneasca, te imbraci si dai cateva ture de stadion.
Ce poate fi mai util de atat?

| rapidistzu a răspuns:

Nu te merita baiatul astawinking