Da, sifilisul se poate transmite și prin contact direct al pielii cuiva cu o leziune (șancru) deschisă de pe pielea persoanei bolnave.
Nici măcar nu e nevoie de sex pentru asta!
Îmi pare rău pentru pățania ta, altă dată să alegi mai cu grijă partenerii!
Dacă NU ai nicio leziune pe piele, sau dacă ai făcut recent o analiză de sânge și rezultatul nu mai e pozitiv, persoana pentru care te temi ar putea respira ușurată. Deși nu ar fi rău să îi spui să meargă și el la analize, mai bine să fie sigur decât să sufere.
Tu în primul rând, după cât timp ai descoperit că ai sifilis?
Ai mai făcut analize să vezi dacă mai ești contagioasă în primul rând? Că e posibil tu să nu mai fii infectată dacă ai urmat un plan de tratament.
După 6 luni. Am luat decat o data tratamentul. Urmeaza sa ma duc luna ce vine iar la analize. Nu sunt intr-un stadiu grav oricum.
Păi dacă l-ai după 6 luni ai trecut deja de sifilisul secundar, și erai spre cel latent, din ce scrie pe net.
Acum cel latent, nu este contagios, din câte am văzut.
Tu în schimb să faci analize să vezi dacă mai ai bacteria în corp, pentru că poate rămâne, și nu e bine deloc.
Pentru asta e conceput prezervativul sa te protejeze de boli transmisibile.Dar trebuie sa fie si de calitate(durex, etc.).Cat despre Sexul oral neprotejat :
Sifilisul este transmis cu uşurinţă prin sex oral. 15 % dintre cazurile de sifilis din America au ca şi cauză sexul oral.
Cum reduci riscul de contactare a unei boli prin sex oral?
Oricât de exagerat ar suna, protejează-te chiar şi în timpul unei partide de sex oral. Riscurile cresc dacă îl practici cu un bărbat cunoscut recent sau care îţi este infidel.
Există prezervative destinate bărbaţilor, dar şi femeilor, confecţionate special pentru sexul oral.