| Dinamovistu1 a întrebat:

Hei Salut TPU

Am Si Eu O Intrebare Va rog La Ce Varsa Va Iese Sperma Va Rog Raspuns! Fundabig grin

13 răspunsuri:
| Bobo84 a răspuns:

12-13

| Grasudincripta a răspuns:

In mod normal, atunci cand intri in pubertate, difera de la persoana la persoana de la 12 sau 13 ani...

| stelau a răspuns:

Pai de pe la 12-13 ani

| Bogdan1o a răspuns:

Cati ani ai tinere?
ar trebui sa poti ejacula de pe la 13-14 aniwinking

| koopman a răspuns:

11-13 ani depinde de corp cum se dezvolta(mai devreme, mai tarziu)

| Verisor a răspuns:

Depinde cat de dependent esti de laba rolling on the floor)

| Leon16 a răspuns:

La 13-14(maxim)!

| twitttttt a răspuns:

La 69-71 de ani... daca ajungi pana atunci big grin

| Shombi a răspuns:

11-12... Depinde.

| kirin a răspuns:

13-14.depinde cat de repede te maturizezihappy mie mi-a venit la 13 jumate.

| Archdaemon a răspuns:

La 90-99

| Bagwell_Theodore_1970 a răspuns:

Din expers. person. 1. O mare parte a spermei este anormala

Aparatul uman care produce sperma este putin cam lenes din moment ce 90% dintre spermatozoizi sunt diformi - doua capete, doua cozi, capete enorme, cozi spiralate, lista deformarilor fiind una lunga. Iar, potrivit doctorului Craig Niederberger, profesor de urologie in cadrul Universitatii Illinois din Chicago, acesta ar fi pretul monogamiei.

2. Spermatozoizii au un invelis de protectie

Capetele acestora sunt protejate de un invelis tot oval, numit acrozom. Acesta contine substante puternice, care sunt eliberate atunci cand spermatozoidul "ataca" ovulul. Aceste substante topesc suprafata exterioara a ovulului, facand loc spermatozoidului sa patrunda in ovul.

3. Un singur testicul este suficient

Daca un barbat isi pierde un testicul, celalalt este, in general, capabil sa produca suficienta sperma pentru a fi fecundat un ovul la un moment dat. Lance Armstrong este probabil cea mai cunoscuta personalitate cu un singur testicul (unul a fost pierdut din cauza cancerului). Insa de la tragicul accident, Armstrong a devenit tata a cinci copii, dintre care doi conceputi pe cale naturala.

4. Milioane de spermatozoizi

O ejaculare contine, in medie, aproximativ 200 de milioane de spermatozoizi, iar competitia pentru locul "fruntas", de fecundator, este destul de apriga.

5. "Fabrica" nu se inchide niciodata

Femeile se nasc cu toate ovulele pe care le vor avea vreodata, dar barbatii produc spermatozoizi in fiecare zi, pe tot parcursul vietii lor. E drept, pe masura ce barbatul inainteaza in varsta, spermatozoizii devin mai lenti, iar ADN-ul lor e mai fragmentat, insa productia nu se opreste niciodata.

6. Marimea unui spermatozoid

Un spermatozoid masoara in jur de 50 de micrometri ca lungime, nefiind vizibil cu ochiul liber, evident, insa, daca toti spermatozoizii de la o ejaculare ar fi pusi cap la cap s-ar "intinde" pe aproximativ 9 kilometri.

7. Spermatozoizii au nevoie de protectie

Acestia contin cu jumatate mai mult ADN decat oricare alta celula din corp, ceea ce ii face un pic cam dubiosi pentru sistemul imunitar. Astfel, pentru ca acesta sa nu ii "invadeze", testiculele au anumite celule specializate in a-i apara.

8. Un spermatozoid mort poate fecunda

Este vorba doar de cazul fertilizarii in vitro, in care specialistii pot fecunda un ovul chiar si cu un spermatozoid care nu se mai misca. Avand in vedere ca nu mai este nevoie de motilitatea acestuia ca sa ajunga la ovul (fecundarea in vitro se face cu un aparat care introduce spermatozoidul in ovul), este suficient doar ADN-ul pe care il contine, pentru ca fecundarea sa fie realizata.

9. Multi spermatozoizi nu stiu incotro sa inoate

Doar jumatate dintre ei reusesc sa inoate in linie dreapta, restul facand acest lucru, de regula, in cerc. Iar calatoria este cu atat mai grea cu cat trompele uterine au niste firisoare microscopice care ingreuneaza activitatea spermatozoizilor. Este, intr-o mica parte, ca si cum un somon ar inota contra curentului.

10. Testiculele sunt mai reci decat restul corpului

Acestea au o temperatura putin mai mica decat cea a restului corpului - ideala pentru producerea de spermatozoizi sanatosi. Daca un barbat isi incruciseaza picioarele, temperatura testiculelor creste, fapt ce nu e benefic deloc spermatozoizilor.

De altfel, multe studii au aratat ca barbatii nu trebuie sa tina laptopul in poala atunci cand lucreaza si ca soferii profesionisti au uneori de pierdut in ceea ce priveste fertilitatea, mai ales daca folosesc scaunele incalzite.

11. Spermatozoizi vs. lichid seminal

Unele persoane folosesc cei doi termeni ca si cum ar fi identici, insa exista o diferenta. Spermatozoizii sunt doar o componenta a lichidului seminal, acesta continand si substante ce provin de la prostata, precum si altele, cum ar fi substante care ajuta spermatozoizii sa inoate, odata ajunsi in vagin.

| Teufelchhhen a răspuns:

Poi...smugPubertatea-12-13 anisori.thinking