Trebuie sa inveti sa iti controlezi nervii sau emotiile! Asta depinde de tine! Ai un motiv anume pentru care nu ai incredere in tine? Ar trebui sa mergi la cateva sedinte a unui psiholog,nu e ceva rau, te va ajuta! Este posibil sa ai anumite traume, nu se stie! Cum ti-am zis si mai devreme, mergi la un psiholog, te va ajuta! Nu iti fie rusine!
Ar trebui sa lasi lumea sa te cunoasca.
Ai colegi,printre ei in mod sigur exista si baieti calmi si masurati care-si vad de treaba lor,te poti apropia de ei,cate putin in fiecare zi,ca sa nu iesi din zona ta de confort si sa nu ai emotii.
O vorba azi,o gluma maine,o privire intelegatoare poimaine,asa se apropie oamenii.
Cauta sa iti faci un mic cerc de prieteni cu aceleasi talente si interese ca tine.
Poate te pricepi la calculatoare,la desen,la muzica,la ceva,orice,e de ajuns sa te oferi sa faci un mic serviciu unui coleg si vei fi etichetat imediat drept "baiat bun",iar ceilalti vor afla si asa incepe totul.
Lumea nu e nevoie sa te placa,ajunge sa ai cativa prieteni sa te inteleaga si te vei simti mult mai bine!
Fii sincer,civilizat,curat,politicos,generos, deschis si zambitor, si viata ta se va schimba in bine.
Trebuie sa depasesti neincrederea in tine si sa observi cu atentie in jur, in mod sigur vei gasi persoane cu inima deschisa, dispuse sa se apropie!
Curaj!
Uff.
Nu trebuie sa te simti prost din cauza ca esti mai timid sau ca nimeni nu te baga in seama. Pana la urma viata nu consta doar in popularitate sau alte chestii.
Trebuie sa fii tu insuti. Sa-ti descoperi sentimentele interioare si sa le lasi cunoscute de alti.
Prin a ti le cunoaste devi mai increzator in propriile forte.
Si eu cam aceeasi problema ca tine, dar incerc sa fiu cat se poate de deschisa, sa vorbesc cu toata lumea, sa-i ajut cum pot. Sa intru singura in discutii si continui de-acolo.
Si daca nu ai niciun prieten, care-i faza? Nu trebuie sa ai prieteni pentru a exista. Nu in asta consta toata viata.
Fa-ti mai mult curaj in propriile forte si ai sa vezi ca e mult mai bine
Eu as zice sa incepi sa practici un sport si sa iti faci acolo niste prieteni. Poate te vor invita in oras. Emotiile sunt date si pentru ca tu nu ai incredere in tine. Incearca sa te intelegi cu toti si sunt sigura ca vei gasi si o persoana care sa te iubeasca sau care sa iti fie prieten.
Buna alexandru! sunt fata si am 14 ani!(asta doar asa ca sa stii). daca spui ca esti pampalau sugur nu ai increde in tine! cred ca ar trebui sa discuti cu cineva despre problemele tale! nu iti spun asta pentru ca, cred ca ai probleme ci pentru ca astfel poti sa te descarci si cu timpul poti prinde curaj! si eu sunt timida si uneori nu am incredere in mine! eu am apelat la psihologul scolii! si m-a ajutat! dar la sfarsit m-a intrebat ceva cidat! de ce am ajuns la ea p ca ma cunosc bine! si m-a incurcat si mai mult! mi-am dat seama cu timpul ca oamenii din jur ma faceau sa ma inchid in mine! credeam prea mult in parerea lor! si am descoperit ca marea majoritate erau invidiosi pentru ca eram diferita, si nu ciudata cum spuneau ei! m-a ajutat mult! iti spun asta pentru ca poate vei invata ceva din experienta mea! p.s. sigur esti un tip special, doar trebuie sa faci lucruri care sa iti dea sansa sa te cunosti mai bine! nu crede in ce spun altii! fi tu! stiu ca e usor de zis, greu de facut dar te ajuta! cunoscandu-te mai bine vei avea sansa ca si altii sa te cunoasca! si fetelor nu le plac neaparat baietii indrazneti! ci aceia care le dau atentie! sigur ai mai auzit-o dar fata potrivita te va iubi asa cum esti! sper ca te-am ajutat! mult noroc si crezi in tine!
Nu mai cauta sa te placa lumea -ca nu te va place vreodata. Daca ti se pare ca sunt unii care se plac intre ei, atunci afla de la mine ca lucrul acesta este falsitate. Chiar si in familii se intampla asta. Prieteni? Iti spun eu: cei mai multi nu isi doresc "prietenii" pe care ii au. Pentru ca sunt falsi. Asta este in natura lor, si ei singuri nu se pot schimba.
Prietenia este un lucru bun. Si daca simti nevoia sa ai un prieten, atunci imprieteneste-te cu Dumnezeu. Nu vorbesc aberatii. El te va invata ce fel de prieteni sa iti faci; si poate sa iti aduca in viata persoane sincere.
"Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire.
Pe ce vei pune mana iti va izbuti, pe cararile tale va straluci lumina." (Iov.22:21,28)
Daca vei fi placut lui Dumnezeu, vei fi placut in mod automat si oamenilor; iar o relatie cu Dumnezeu te va ajuta sa iti formezi un caracter frumos, bazat pe principii corecte. Dumnezeu nu Se lasa niciodata indatorat; El va binecuvanta pe acela ce va depune eforturi in vederea cunoasterii Sale.