Varsta minima, din punct de vedere medica, pentru ca o femeie sa isi inceapa viata sexuala este 17 ani si jumatate. Inceperea vietii sexuale inainte de aceasta varsta creste de 9-10 ori riscul ed cancer de col uterin. Prin urmare, nici un barbat normal la minte nu ar accepta sa faca sex cu o fata sub varsta asta, daca ii pasa de ea.
Si sa stii ca sexul nu te apropie, relatia va fi la fel de buna sau de proasta si dupa sex. Si nici nu iti da nici o asigurare ca nu-l vei pierde, gandeste-te ca sunt oameni care se despart dupa ce se casatoresc si au si copii impreuna. Daca nici macar un copil nu poate tine un cuplu in care nu mai exista iubire, tu crezi ca o partida de sex la momentul nepotrivit poate? sau te gandesti ca va avea atatea mustrari de constiinta in legatura cu riscurile tale de a te imbolnavi ca iti va sta alaturi sa te ingrijeasca in caz ca faci cancer din cauza inceperii vietii sexuale precoce? asta este o prostie.
Esti pe punctul de a face o mare prostie, cel putin din punctul meu de vedere, dar sunt sigura ca parintii tai sunt si ei de aceeasi parere.
Stii macar ce cred ei si cum ar reactiona daca ar afla ca fata lor de 16 ani si-a pierdut virginitatea?
E absurd sa crezi ca daca faci dragoste cu el nu o sa va despartiti niciodata. Te-ai gandit ca e posibil sa decazi pana si in ochii lui dupa? Niciun baiat ce are macar putina minte nu o sa-si doreasca o relatie serioasa cu o fata ce se lasa usor.
7 luni inseamna putin timp pentru varsta voastra.
Te-ai gandit la riscurile la care te-ai supune? Ma indoiesc ca le cunosti, pentru ca altfel ti-ai lua gandul!
Informeaza-te mai mult pe net, cere-i sfaturi mamei tale si asteapta pana la cel putin 18 ani pentru a lua astfel de decizii.
E timpul si momentul potrivit
Stai linistita frica pe care ti-o baga oameni in tine cu faptul ca esti tanara sau ca o sa ramai insarcinata nu este decat un instinct bine inradacinat in masa inca de cand traiam in triburi.
Insa nu o sa stau aici ca sa te plictisesc cu povesti despre evolutie psihologica in societate.
Sunt aici ca sa-ti spun, ca daca te iei de gura lumi nu ajungi nicaiei.
Urmaza-ti propriile legi! Urmeaza-ti inima!
Pss - am incredere in prietenul tau ca stie sa foloseasca prezervativul.
Nici o grija
Inocenta sau prostie? Daca doresti sa faci sex, fa-l odata, dar ai sa realizezi ca nu-i mare branza sa devii femeie la 16 ani! Dar nu uita ca o relatie are si sfarsit si atunci nu vei avea nici dreptul de a te plange ca nu ai avut noroc. Mult succes in incercarea ta!
De unde ai scos ca daca faci sex cu un baiat, ala n-o sa te lase? Iubirea e totul, actul sexual... tine mai mult de instincte. E o nevoie fiziologica, pe care simti nevoia sa ti-o satisfaci. Ca oamenii au transformat-o intr-un soi de unire mistica, asta-i partea a doua.
Parerea mea este ca n-ar trebui sa te grabesti sa sari in pat. Cand incepi viata sexuala, incep si problemele. Ce te faci daca ti se rupe prezervativul si ramai gravida? Te-ai gandit ce s-ar intampla cu tine? Un copil ti-ar distruge tot viitorul. Ar trebui sa renunti la scoala, ca sa stai cu el sa-l ingrijesti. Iar un avort, presupune anumite riscuri: poti sa ramai sterila sau chiar sa mori. In afara de asta, unele femei isi dau seama tarziu ca-s insarcinate, cand deja nu se mai poate face nimic.
Stiu ca sexul e la moda, dar nu trebuie sa te iei dupa ce vezi prin reviste sau filme, ca alea exagereaza totul, ca sa-si vanda marfa. O femeie de multe ori are dificultati in a ajunge la orgasm prin contact sexual, fiindca vaginul nu are multe terminatii nervoase, spre deosebire de clitoris. De asta, e mai usor sa ai orgasm prin masturbare.
Eu zic sa nu o faci.Adica exista riscuri ca posibilitatea sa ramai insarcinata, doar in cazul in care se intampla un,, accident" sau chiar riscul sa te infectezi.Eu zic sa nu o faci.Mai poti astepta, doar nu de sex stai tu in loc in momentul asta? Si da toti o fac la varsta de 18 ani pentru ca maoritatea doar vor sa se laude. Mare lucru.Dar oricum, ai spus ca asa va veti apropia mai mult. Daca acolo exista dragoste si incredere, nu ai nevoie de asta ca sa il iubesti mai mult daca deja faci asta. Oricum, sper ca te-am ajutat!
Subiectul e delicat.In primul rand ti-as recomanda sa nu o faci.Habar nu ai ce mult o sa se transforme relatia dupa actul sexual.E o alta lume. Daca amandoi sunteti virgini, asteptati pana la casatorie.Nu puneti botul la tot hype-ul care se face cu privire la sex.O relatie la varsta voastra care se bazeaza pe comunicare e cea mai puternica.Nu aveti nevoie la varsta asta de relatii sexuale.Asteptati pana mai cresteti - pana esti sigura ca are intentii serioase(logodna/casatorie).Imi dau seama ca suna demodat - dar asta nu inseamna ca nu e intelept.
Ai 16 ani, chiar vrei sa faci asta?
Dupa el vor urma si altii, asa vrei tu sa te apropii de toti, facand sex?
Eu zic sa mai astepti, oricum tu faci cum vrei.
Salut.
Eu te sfătuiesc să nu faci asta la 16 ani.
Organismul este pregătit pentru sex la 18 ani. Eu zic să mai aştepţi. Pot aparea complicaţii medicale.
Deviez puţin de la subiect, dar văd că tot mai mulţi se dau "ţanţoş" că au făcut sex la nu ştiu câţi aniiiii, că nu ştiu ce, nu ştiu ce. Dar o să regrete mai târziu. în România rar găseşti o fată virgina pe la douăzeci şi ceva de ani.
Nu am zis ca vreau sa o fac, ci am cerut doar un sfat.
oricum, multumesc mult.