| biancaiuliaaa99 a întrebat:

Hei TPU, am 17 ani..si astazi m-am hotarat sa-mi incep viata sexuala cu iubitul mei,dar am o nelamurire. daca facem protejat, mai trebuie sa iau pastile dupa?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Acea pastila "blestemata" ar trebui sa se administreaze doar la indicatia unui medic ginecolog care in urma unei consultatii ginecologice ajunge la concluzia ca ovulul A FOST DEJA FECUNDAT sau acest lucru a devenit INEVITABIL. DOAR in acest caz limita se administreaza pastila de a 2-a zi care are rolul DE A NU PERMITE realizarea NIDATIEI in urmatoarele zile. Ar fi indicat ca inainte de a face vreo prostie sa te informezi corect atat despre preventie cat si despre protectie. Protectia in cazul vostru se face cu ajutorul PREZERVATIVULUI sau a OVULELOR SPERMIGENE. De asemenea ar fi dedorit/indicat sa "uiti definitiv" de existenta acelor pastile.Multa sanatate.

| biancaiuliaaa99 explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc mult pentru sfat happy

6 răspunsuri:
| ιυвιтα a răspuns:

Având în vedere ca ești decisă sa iti începi viața sexuală, ar trebui sa fii informata.
Pastila despre care vorbești este o contracepție de urgență, care se folosește în cazul în care, metoda pe care ai folosit-o, a dat greș, cum ar fi: s-a rupt prezervativul sau ai uitat sa iei anticoncepționalele.
Dacă folosești prezervativul și totul e în regula, nu ai motive sa apelezi la contracepția de urgență.
Atenție cu pastila asta, poate fi luată la interval de 6 luni cel puțin, adică 2 pe an.
O zi buna!

| RAY a răspuns:

Nu,daca sperma nu ajunge in vagin ce rost are? mai ales ca face destul rau pastilele astea

| Emilian65 a răspuns:

Daca faceti sex protejat, nu mai este nevoie de pastile contraceptive.

Răspuns utilizator avertizat
| Xpressurself a răspuns:

Nu. in nici un caz nu. acea postila provoaca dereglari hormonale grave la foarte foarte multe persoane. sincer ar trebui interzisa.
foloseste prezervativul si atat.