O să îți dau un răspuns scurt și nu prea, NU O FACE.
Oricâta încredere ar exista între voi, un băiat cu capul pe umeri știe de ce o fată de 15 ani nu trebuie să facă sex. Uite doar câteva motive.
De ce ai tu impresia că ești stăpână pe situație și că n-o să se întâmple nimic după aia? 3 luni e foarte puțin. Nu ai de unde să știi că vrea doar să ajungă între picioarele tale, și apoi să te părăsească. În cazul ăsta, tu ești cea care suferă, nu el, depresii și alte de-astea pe lângă faptul că o să-ți pierzi virginitatea aiurea, și nu o mai aduci înapoi.
Buun, să trecem la altceva. De ce aveți voi impresia că sunteți pe deplin informați despre viața sexuală și riscurile acesteia? Este foarte posibil să te fraierească cu chestii gen "fara prezervativ draga, ca nu-mi place, nu simt nimic" "am eu grija de tine" etc și să te trezești însărcinată. Oare nu e păcat să-ți distrugi viața dintr-o prostie? Și cum rămâne cu bolile cu transmitere sexuală? Sunt cu nemiluita
Nu în ultimul rând, pe lângă sarcină, boli cu transmitere sexuală, depresii alea alea, mai avem o problemă. O fată care își începe viața sexuală înainte de 17 ani și jumătate - 18 ani prezintă risc de a face cancer de col uterin de 9-10 ori mai mare decât o fată care își începe viața sexuală după 18 ani.
Mai sunt muuulte motive pentru care nu ar trebui să faci sex la 15 ani, astea sunt cele mai grave. Un băiat care îți cere asta la 15 ani are tărâțe în cap, nu creier, și nu trebuie să te lași dusă de nas, pentru că poți să o pățești rău. Toate la timpul lor.
Sincer, sper să bagi la cap ce am scris aici.
Da, ai dreptate in tot. Dar 1.Nici unul nu vrem fara prezervativ. 2. El nu ma obliga sa fac asta, dupa cum am zis, si eu as vrea..intr-o oarecare masura..Si nu voi face inca. nici nu sunt pregatita psihic si nici fizic, dar cand sunt cu el, ma las dusa de val . Iar relatia asta nu se bazeaza doar pe "sex" , totusi iti multumesc, asta a fost pana acum cel mai bun raspuns care m-a facut sa vad lucrurile in alt mod.
Buna.Daca tu nu esti pregatita fizic dar si psihic mai bine nu, deoarece risti cateva lucruri.Cand esti excitata iti umba "gargaunii" prin creier, dar in timpul actului sexual si dupa poate vei regreta.Decizia e numai a ta, dar eu sincer nu as risca.
Ai grija ce faci!
Eu zic sa astepti, sunteti impreuna de doar 3 luni, mi se pare cam putin.
totusi ai grija ce faci, sa nu iti para rau mai tarziu
Nu te grabi, am fost si eu in situatia ta si m-am lasat dusa de val, dupa care am regretat si regret si acum; viata sexuala o vei avea de acum in colo, dar virgina nu vei mai fi;
Ar fi interesant de ştiut la ce vârstă ţi-a venit prima dată menstruaţia - acel aspect ne ajută să ne dăm seama dacă eşti destul de pregătită/dezvoltată din punct de vedere fizic!
Dar, ORICUM, din punct de vedere psihic/emoţional - NUUU eşti destul de matură pentru a începe viaţa sexuală!
Recomandarea este următoarea : ar TREBUI să mai aştepţi MĂCAR până la 16 anişori - care e, şi acea vârstă, destul de mică...
Apoi, e vorba despre lipsa de experienţă privind viaţa sexuală ( începerea ei )! Ar fi bine să daţi o căutare pe NET şi să vă mai informaţi în acest domeniu.
Apoi, este FOARTE IMPORTANT să vă PROTEJAŢI împotriva unei eventuale sarcini – şi AICI, iar NU ştiţi destule lucruri despre „protecţie"/contracepţie! ALTE informaţii despre CONTRACEPŢIE, metode diverse, etc. poţi găsi la linkul : http://www.seximus.ro/articole/spermicid.php şi/sau http://healthy.kudika.ro/......veste.html
De asemenea, este FOARTE IMPORTANT să ai un partener STABIL - nu acum să „începi" cu unul, iar peste 3 luni s-o faci cu altul, etc. - deoarece poţi contacta diverse boli cu transmitere sexuală!
Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!
Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!
Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!
Deci, CONCLUZIA ar fi : să mai aştepţi ( şi între timp, să te mai informezi )!
E prea devreme ca sa iti incepi viata sexuala. Deşi maturizarea organelor sexuale are loc între 9 şi 14 ani la fete şi între 12 şi 18 ani la băieţi, momentul optim pentru începerea vieţii sexuale este, de fapt între 18 şi 22 de ani, atât la fete, cât şi la băieţi, când ambii sunt maturizaţi fizic şi psihic, pentru a percepe corect raportul sexual. Inceperea precoce a vieţii sexuale poate avea repercusiuni atât în plan fizic, cât şi psihic.
Cancerul de col uterin, cancerul mamar, îmbătrânirea precoce şi infertiltatea sunt cele mai sumbre riscuri la care se expun cei care nu tin cont de indicatiile oamenilor de specialitate.
Deschide bine ochii si nu lua in considerare ca actul sexual este o joaca. Ai timp toata viata pentru asa ceva.
Folosiți prezervativul.
Pe bune, ce sfat ai vrea?
Ai vrea să-ți spunem, da, fată, trage-i-o?
Ai vrea să-ți spunem, nu fată, nu i-o trage?
Faci cum știi mai bine.
Sincer, eu nu văd vreo problemă cu începerea vieții sexuale la 15 ani, deși eu mi-am început-o la 18. Aș fi făcut-o și la 15 dacă aveam cu cine, dar eu sunt mascul și nu am idee ce vă trece vouă prin minte. Trebuie doar să aveți grijă cu toate. Gândește-te bine și orice decizi iei sunt bune. Părerea mea e să nu te iei după noi, asta e decizia ta, nu a noastră.
Daca tu simti ca esti pregatita fa-o nu conteaza varsta, numai sa ai grijuk sa nu patesti ceva!
nu exista o anumita varsta la care e obligatoriu sa iti incepi viata sexuala asta o faci cand simti tu nevoia. Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau e sa te gandesti bine la chestia asta care sunt avantajele care sunt dezavantajele daca va avea cineva de suferit sau nu. este o chestie foarte importanta crezi ca il iubesti indeajuns de mult si vei ramane cu el pentru totdeauna adica gandeste-te daca doamne fereste va veti desparti nu o sa poti uita never pentru ca a fost primul baiat cu care ai facut!
Poti sa o faci linistita numa sa nu astepti sa o faci dupa 18 ani ca e tarziu si vei simti pe pielea ta.
Crezi ca e bine sa faci asta atat de devreme? eu una, cunosc o fata care a facut lucrul asta la 15 ani, si regreta enorm, pentru ca ar fi dorit sa mai copilareasca putin.gandeste-te ca nu e ceva de care trebuie sa scapi neaparat, si ca ai tot timpul din lume pentru asa ceva.Iar 3 luni? crezi ca poti avea incredere in el in atat de putin timp? nu iti ajunge o viata sa cunosti perfect un om, dar 3 luni.eu zic sa te gandesti foarte bine.asteapta macar pana treceti de 6 luni, macar atat. daca te iubeste te va astepta, esti micuta, ce atata graba? faci cum crezi tu, oricum.:*