anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare,cand faci sex si lichidul pre-ejaculator a iesit o poti lasa insarcinanta?
Pentru ca nu are cum, el doar anunta ca esti excitat si sperma urmeaza sa vin.
Ce ziceti?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Lichidul preejeculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale care nu au nicio legatura cu organele reproducatoare masculine, cele care produc atat lichidul spermatic cat si spermatozoizii, adica cu vezicula seminala, prostata si gonadele/testiculele. Deci se poate afirma fara teama de a gresi, ca lichidul preejeculator in momentul producerii si deversarii sale in uretra este PERFECT STERIL adica NU exista spermatozoizi in continutul ei. Insa dupa varsarea lichidului preejeculator in uretra, acesta ajuns aici se poate contamina prin amestecarea cu resturi de sperma ramasa de la o ejaculare produsa anterior cu cateva ore si astfel sa patrunda/sa ajunga spermatozoizi in continutul lichidului preejeculator din sperma ramasa in uretra/penis din timpul masturbarii sau a sexului anterior. In concluzie fiindca lichidul preejeculator asa cum este produs este perfect steril si complet inofensi, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, al carui adevarat rol este cel de a curata uretra si de a asigura in uretra un pH neutru inainte de ejaculare care sa faciliteze/garanteze un mediu propice viitorilor spermatozoizi ajunsi in uretra. Sarcina NU se poate forma prin intermediul lichidului preejeculator necontaminat, adica steril, asa cum este produs. Multa sanatate!

14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

NU trebuie sa zicem noi nimic. Exista niste studii foarte simple: s-a pus licfhid din acela pe lama si s-a examinat la microscop. Si s-a constatat ca 85% din probe contineau spermatozoizi viabili.

| Purec a răspuns (pentru Brigaela):

Cer prea mult daca doresc sa aflu si eu cine, cand cum a studiat asta?

| Brigaela a răspuns (pentru Purec):

Din pacate nu gasesc acel studiu pe net, l-am citit in studentie intr-o revista medicala frantuzeasca si nu reusesc sa il gasesc.
Sigurul pe care il gasesc este asta: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3564677/
care, pe un lot mic, a gasit doar la 41% din subiecti.

| Jem65 a răspuns (pentru Brigaela):

Am citit din el.
Dar nu prea am inteles.
Te rog raspunde-mi, cam ce spunea ei acolo?

| Brigaela a răspuns (pentru Jem65):

Ca in 41% din cazuri in acel lichid exista spermatozoizi viabili si ca prezervativul ar trebui pus INAINTE de orice atingere intre penis si vulva, chiar si daca nu urmeaza sa existe penetrare.

Pai de ce?
Daca nu te-ai masturbat si nu ai mai facut sex de vreo 2 saptamani, si faci sex nu are cum ca in acel lichid sa mai existe spermatozoizi

Stii ce a facut prostul cand a vazut girafa la ZOO? S-a uitat la ea vreo 3 ore si apoi a hotarat: asa ceva nu exista.
Explicatia actuala este aceea ca in veziculele in care se acumuleaza lichidul prespermatic intre erectii, din cand in cand, ajung si spermatozoizi, care se depoziteaza si ei acolo. Banuiesc ca daca nu ai mai ejaculat de mult, sansa ca asta sa se fi intamplat este mai mare, dar nu am o demonstratie stiintifica.
Dar tu pe ce iti bazezi convingerile? Ai facut tu niste studii stiintifice, ai citit unele serioase, cum ai ajuns la concluziile astea care sunt in contradictie cu tot ce stie stiinta, cu parerile medicilor? Te bazezi pe niste chestii foarte solide, sper

Dar am vazut ca,in acel documentar sau ce era ala, subiectii au fost pusi sa se masturbeze mi se pare si dupa un timp le-a fost testat acel lichid
Si au gasit sperma pentru ca e normal
Dar eu tot zic asa, ca dupa foarte mult timp, fara contact sexual sau masturbare, numai are cum sa lasi o insarcinata pe femeia respectiva

Era un articol.
Nu mi-ai spus ce studii ai facut, da-mi si mie loturile, intervalele de referinta, tu zici asa bazandu-ti afirmatiile pe ce date exacte?

| mihai69 a răspuns:

Ba ai cum, mai ales dacă ai mai ejaculat odată înainte de asta și nu ai urinat între timp.

| Jem65 a răspuns (pentru mihai69):

Atunci da
Dar de exemplu daca nu te-ai masturbat de doua saptamani sa zicem, si faci sex nu poti sa o lasi insarcinata
Nu?

| mihai69 a răspuns (pentru Jem65):

N-aș fi nici atunci 100% sigur.

| Emilian65 a răspuns:

Se zice ca de la lichidul preejaculator nu se poate ramane gravida dar, au fost si surprize cand fata a ramas gravida.

| RaduCadar a răspuns:

Nu ai cum sa o lasi gravida, crede-ma, este biologic imposibil.
AStept funda, te pup paa happy

Întrebări similare