This is "the recepy of a disaster". Stiu ce se intampla de cele mai multe ori cu acesti copii "feriti de toate relele". Asa cum azi nu ai curajul sa iti infrunti parintii, asa nu vei avea curajul sa-ti infrunti maine sotul - mai degraba dictatorul - cu care te vei marita.
Si tot ei vor fi cei cu gura mare, zicand ca au avut dreptate sa te tina asa din scurt, ca sa nu patesti una ca asta.
Ce sfat insa pot eu sa-ti dau tie? Ce pot sa zic unuia care abia se poate tine pe picioare de unul singur: "incearca sa umbli"?
Nu pot sa te ajut decat cu atat: in orice situatie, nu uita ca - inainte de toate - esti om. Nu esti nici copil, nu esti nici caine, nu esti nici pres.
Ce vârstă ai, 16 ani?
Și nu-ți judeca părinții!
Nu trebuie să ieși cu prietenul tău în locuri sofisticate, foarte cunoscute.
Important e să fii cuminte și să te simți bine, să ai ce vorbi cu el.
Mai așteaptă, vezi cum merge treaba cu noul prieten, apoi poți să-ți anunți părinții.
Nu am 16 ani, implinesc 19
Cu greu credem asta. Oricum, răspunsul meu rămâne același. Nu vorbi cu părinții momentan! Și când o să fie momentul, o să fie! Și stai liniștită, dacă prietenul e ok, o să fie ok și pentru ai tăi.
Incearca sa ai o discutie mai serioasa cu ai tai despre chestia asta.incearca doar cu unul din ei care stii tu ca e mai flexibil. daca tu stii ca esti destul de matura pentru o relatie, arata-le si parintilor ca sa nu mai aiba si ei nici un fel de dubii.insa nici nu poti sa ii condamni, uitate si tu cate fete de 13 ani care spun ca nu sunt satisfacute sexual de prieteni lor...(depinde ce varsta ai si tu, daca ai sub 17 ani, imi retrag raspunsul ]
Sti...e ca atunci cand esti amenintat cu bataia daca te mai prinde pe strada, e cea mai nasoala chestie sa fi constrans de ceva.E normal sa vrei sa fi sarutata, mangaiata, ascultata si tot ceea ce sunt convins ca iti place.Din aceste randuri imi e greu sa imi fac o parere dar pot incerca si tu imi poti spune daca ma apropi...Cu cat o sa o sa fi mai tare preocupata de chestia cu ascunsul se va duce naibi toata relatia pentru ca iti va fi distrasa atentia si o sa se piarda interesul, nu trebuie sa va sarutati la coltul blocului cu geaca trasa pe fata. Daca nu puteti la el acasa incercati pur si simplu sa mergeti oriunde vreti si sa faceti ce vreti, traiti clipa si nu va ganditi la aceste lucruri nu cred ca iti mai sta tie gandu la giugiuleli cand sti ca maicata oare e la colt si te asteapta cu o bata in mana.Traieste clipa si fa ce simti pentru ca nu se stie cat va dura.
Da, as fi si eu curioasa ce varsta ai daca nu te superi, asa as sti ce sa iti spun.
Implinesc 19
Deci ai 18, e in regula sa incerci sa vorbesti cu ei. si la mine a fost complicat, tot varsta asta o aveam cand, pentu prima data, am inceput sa vorbesc despre un baiat acasa. iti dai seama ca tot neamu' mi-a sarit in cap ca trebuie sa imi vad de scoala, ca ce imi trebuie, sunt mica si prostii dintr-astea. cel mai urat a facut taicamiu dar pana la urma au inteles ( cu greu), nu m-am ascuns, cea mai mare prostie e sa te ascunzi de ei, facand asta nu faci decat sa le arati ca iti e teama de ei si ca au dreptate in a nu iti permite sa iesi cu un baiat, iar pe tine nu te ajuta asta. nici sa-i judeci nu e bine, o fac pentru tine, se gandesc la faptul ca indragosteala o sa iti afecteze viitorul, poate o sa intri intr-un anturaj nu tocmai bun, stii. e bine sa le spui si sa il si cunoasca, sa nu isi faca griji ca umbli cu cine stie ce boschetar ( scuze expresia). pana la urma tu asta iti doresti, asta te face fericita si ei nu iti vor sta in cale, sunt sigura. cheia este comunicarea!
Daca zici ca ai varsta necesara, atunci ar trebui sa inteleaga.Depinde ce intelegi prin varsta necesara. Daca ai 13 ani... lasa-te de prieten. Daca ai de la 16 incolo, discuta cu parintii, explica-le situatia si sigur va fi mai usor.
Mindfulness întreabă: