| anaalexandra7 a întrebat:

Am o problema urgenta,va rog sa am ajutati, cam aproximativ acum o luna mi a venit ciclul si exact in prima zi am facut sex neprotejat si si a dat drumul..in mine...| apoi a doua zi am luat pastila de a 2a zi sa fiu sigura ca nu o sa se intample nimic.Banuiesc ca din cauza acesteia ciclul meu a mai continuat cateva zile bune dupa ce normal ar fi trebuit sa fie gata.Iar acum dupa o luna (adica cand trebuia sa imi vina )inca nu mi a venit...nu stiu, ce sa fac? sa mi iau un test sau e probabil sa fie o dereglare din cauza pastilei?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ar trebui sa citesti si tu pentru a te informa in ce conditii, poate ramane o femeie gravida. Procreerea se produce dupa niste reguli foarte stricte, care se produc doar intro anumita perioada foarte scurta a fiecarui ciclu menstrual. Poti ramane insarcinata doar in perioada fertila, in restul zilelor din cilul se poate forma o sarcina cu totul accidental cum s-ar spune doar in cazuri cu totul rare inca neelucidate de stiinta medicala. Acesta a fost motivul pentru care te-am admonestat. Poate nu reusesti inca sa constientizezi ce greseala si cat rau ti-ai putut provoca fara rost si asta doar din cauza ca nu te-ai informat.

4 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Ai procedat complet IRESPONSABIL. In prima zi de menstruatie NU SE POATE RAMANE INSARCINATA NICIODATA si in nicio situatie.Acea pastila se administreaza DOAR in cazul in care formarea sarcinii nu se mai poate evita sau deja s-a produs fecundarea ovulului si trebuie impiedicata realizarea NIDATIEI. Deoarece ti-ai administrat complet inutil acea pastila, hormonii sintetici din pastila respectiva neavand asupra a ce sa actioneze in lipsa ovulului/sarcinii, au actionat haotic si se pare ca ti-au perturbat/stricat intregul echilibrul hormonal si din acest motiv este posibil sa nu se fi format endometrul ceea ce provoaca lipsa/intarzia menstruatia pentru o perioada imposibil de determinat/preconizat. Daca nu ai mai avut alte contacte sexuale ulterioare acelei imense gafe/prostii de proportii (esti prima care a folosit atat de aiurea pastila), IN NICI UN CAZ NU POTI AVEA O SARCINA IN UTERUL TAU.In aceste conditii nu are rost sa-ti faci test de sarcina deoarece nu exista hormonii respectivi in organismul tau si oricate teste ai face rezultatul va fi intotdeauna obligatoriu negativ. Singurul lucru ce-l poti face in acest moment este sa astepti aparitia menstruatiei si sa reflectezi asupra prostiei imense facute din cauza lipsei de informare. Multa sanatate.

| anaalexandra7 explică (pentru corbulalbrosu):

Da,stiu asta deja, nu cred ca era nevoie sa imi scoti ochii. Oricum iti multumesc mult de ajutor!(desi nu stiu pe care din voi 2 sa ascult but meh)

| corbulalbrosu a răspuns (pentru anaalexandra7):

Ar trebui sa citesti si tu pentru a te informa in ce conditii, poate ramane o femeie gravida. Procreerea se produce dupa niste reguli foarte stricte, care se produc doar intro anumita perioada foarte scurta a fiecarui ciclu menstrual. Poti ramane insarcinata doar in perioada fertila, in restul zilelor din cilul se poate forma o sarcina cu totul accidental cum s-ar spune doar in cazuri cu totul rare inca neelucidate de stiinta medicala. Acesta a fost motivul pentru care te-am admonestat. Poate nu reusesti inca sa constientizezi ce greseala si cat rau ti-ai putut provoca fara rost si asta doar din cauza ca nu te-ai informat.

| neutrino a răspuns:

Un test, facut dupa 3 saptamani este mereu binevenit. Sexul neprotejat duce adesea la sarcina, indiferent in ce zi a lunii il faci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar tie unde ti-a fost capul de te-ai culcat cu el fara sa folositi protectie si l-ai mai lasat si sa termine in tine? Serios? Degeaba vedeti atatea cazuri asemanatoare ca nimic nu invatati din ele si apoi: aoleo, am ramas gravida!