| Ofataobisnuita1103 a întrebat:

Hei TPU!
Am observat acum cateva zile ca scurgerile vaginale au o culoare mai inchisa (maroniu) si chiar miros neplacut. As putea avea o infecție?
M am informat si am aflat ca ar putea fi si un simptom al unei sarcini, insa nu am făcut niciodata sex neprotejat. Sincer sunt putin ingrijorata si as vrea sa mi spuneti ce parere aveti.

4 răspunsuri:
| Valentina8 a răspuns:

Scurgerile vaginale in ce perioada? Perioada menstrutiei sau in afara menstrustiei? Pentru ca daca e inainte sa ti vina menstruatia, la inceput sau la sfarsit nu-ti fa griji acele scurgeri sunt mai inchise, maronii, din cauza faptul ca au stat prea mult timp in uter si s-au eliminat mai tarziu. Daca o femeie are scurgeri maronii in menstruatie sau la final, acest lucru este in general normal. Scurgerile maronii sunt normale in urmatoarele situatii:
-in adolescenta;
-dupa contactul intim (si in timpul sarcini)
-in primele cateva zile dupa menstruatie;
-cand sunt prezente modificari hormonale;
-cand se schimba metoda contraceptiva;
-cand se administreaza medicamente hormonale pentru tiroida, de exemplu.
Insa daca esti in afara menstruatiei si scurgerile de genul acesta maronii mirositoare persista mai mult de 4 zile ar fi cazul sa vezi un ginecolog. Poti avea colul uterin inflamat, boala inflamatorie pelvina, chisturi, infectii etc.Desigur, doar un medic iti poate confirma.

| AnemonaP a răspuns:

Nu ești însărcinată, dacă ai făcut protejat, cum sa te gândești la asta? Scurgerile maronii sunt normale in perioada menstruală.

| RAY a răspuns:

Numai puneți întrebări de astea pe TPU, doar un consult medical poate dovedi ceva

| AliGab a răspuns:

Ginecologul si un test Papanicolau iti vor spune mai multe...pare o candida, mai ales daca este insotita de prurit