| TikTok33 a întrebat:

Hei TPU.

Am si eu nevoie de niste sfaturi in dragoste.

Nu conteaza durata relaitei, important e ca suntem impreuna si ne iubim. Dar eu sunt genul de persoana care imi schimb repede starea de spirit. Si de multe ori ma port cu el foarte urat si rece. Dar el e rabdator si ma intelege. Am facut o prostie acum 5 minute. I-am dat ignor. Si m-am descarcat pe el. Dar il iubesc. Si nu stiu ce sa fac sa nu mai fiu asa.

Ce ar trebui sa fac sa nu il mai folosesc pe o jucarie atunci cand sunt nervoasa si sa nu ma supar pe el din orice?

Dati-mi un sfat. Trebuie sa incetez cu asta pana u va fi prea tarziu si el se va ura de mine. sad

Răspuns Câştigător
| Vix999 a răspuns:

Intotdeauna trebuie tratata cauza si nu efectul.
De ce esti mereu nervoasa? Ai patit ceva in ultima perioada? Ceva te-a dezamagit? Cineva ti-a facut ceva?
In general starile oscilante ale personalitatii indica o depresie reprimata sau o furie latenta.
Cauta in trecutul tau sau in prezent...vezi ce nu e bine (scoala, familie, job, prieteni, fizic etc). Asta e primul pas. Identificarea problemei.
Dupa ce ai facut chestia asta trebuie sa lucrezi tu cu tine la tehnici de supravietuire : cand esti nervoasa numara pana la 10 inainte de a spune sau face ceva. Suna stupid dar chiar functioneaza pentru ca iti reprima primul impluls. Inchide ochii si respira adanc.
Corpului uman ii ia cam 2 luni ca sa considere un obicei nou ca fiind mecanic. O sa vezi ca incet incet o sa te poti calma singura pana cand nu va mai fi nevoie.
Pana atunci vorbeste cu el, explica-i ca nu e vina lui si nu ai nimic personal la adresa lui. Promite-i ca vei incerca sa iti dai seama de ce ai comportamentul pe care il ai...si tine-te de promisiune.

2 răspunsuri:
| AleXanDrAbLue a răspuns:

Descarca-te pe altcineva/ceva.iar cand vezi ca esti nervoasa evita-l. spune-i ca ai nervi si sa te lase un pic pana te calmezi.

| Maryo1o1 a răspuns:

Incearca sa te schimbi.
Iar daca nu poti cere ajutorul unei pritene, sau cand esti furioasa, suparata, etc.nu vorbi cu nimeni si inventeaza o scuza rezonabila ca el sau orice prieten/prietena sa nu se simta jignit/jignita.De exemplu:"mie rau" sau "m-am certat cu mama" etc.
Sper ca ti-a fot de ajutor sfatul meu.