| heiii a întrebat:

De ce timp merg la psiholog si mi a spus cateva lucruri pe care nu prea le cred.Mi a zis ca iubirea nu este motivata.ca nu ai nevoie de motive ca sa iubesti. ca poti iubi si persoana care ti a facut rau de cand o stii.voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Oana92 a răspuns:

Sigur ala e psiholog? Pentru ca psihologia la baza cauta explicatii/motivatii pentru diferite comportamente. Ce e adevarat e ca nu toate sunt evidente. Si in exemplul tau e la fel. E evident ca iubesti o persoana care iti face toate mofturile si care iti dovedeste ca te iubeste, dar e mai putin logic de ce o femeie spune ca iubeste si continua o relatie cu un barbat care o loveste si o tradeaza. Exista in psihologia sociala o teorie care spune ca noi cautam in ceilalti ceva ce sa ne satifaca nevoile, iar nevoile pot fi si autodistructive(provocate de traume, lipsa tatalui in exemplul asta, prezenta altor parteneri care o loveau, mediul social general deviant, etc). Alte teorii spun ca atractivitatea fizica, proximitatea sau atitudinile asemanatoare reprezinta factori care influenteaza iubirea ce o simtim pentru celalalt. Pentru toate comportamentele noastre exista explicatii si motivatii, faptul ca ele sunt ilogice pentru multi nu inseamna ca ele nu exista.

8 răspunsuri:
| HolyPotato a răspuns:

Este total adevarat, atunci cand esti intrebat de ce iubesti o anume persoana, fie nu stii ce sa raspunzi, fie dai raspunsuri si asta inseamna ca simti, de fapt, admiratie, sau asta se adauga sentimentului de iubire. Nu poti comanda inimii pe cine sa doreasca, iubirea a fost, este si va fi mereu o dilema pentru specia umana happy

| greyhound a răspuns:

Asa s-ar explica situatia femeilor batute cu regularitate care nu-l parasesc pe tip pentru ca "dar il iubeeesc"
Pe de alta parte mi se pare ca vorbele astea ale psihologului tau le-am auzit odata intr-o melodie

| Ajutatorool a răspuns:

Iubirea este o notiune inventata de evrei ca sa **** fara bani.

| CorNNeL a răspuns:

Eo sunt de parere asemanatoare happy nu i poti comanda inimi pe cine sa iubesti, cand o sa vezi fata potrivita o sa te indragostesti de ea nu cu forta, cand o sa o vezi ai sa realizezi ce e dragostea. funda?

| adrianamara a răspuns:

Asa este ti-o spun din experienta nu stiu de ce il iubesc oricum desi m-am indepartat de el din motive logice(ma facea sa sufar, pentru doua zile fericite avem patru nefericite)tot il iubesc vorba melodii adele _turning tables

| MariaFcsb1 a răspuns:

Asa este eu sunt cu un baiat care il iubesc mult si inainte imi facea rau dar tot il iubeam si uite acum sunt cu el chiar daca ma mai dezamageste uneori nu pot sa nu il iubesc.sad

| CGF31 a răspuns:

Buna. Pentru multi iubirea este o taina si putini o inteleg. Psihologul are dreptate, te atasezi de o persoana fara sa iti faca nimic si apare si iubirea. Daca ai un animal de companie, si te musca, ce faci? renunti sa-l mai iubesti ca a gresit si te-a muscat? Nu cred!

| CrissIoana a răspuns:

Iubirea e neconditionata. Si intr-adevar exista motive care ne face sa iubim. Chiar daca le constientizam sau nu.
Poti iubi si persoana care ti-a facut rau chiar daca-ti doresti sa n-o faci.