| xCrazyGirl a întrebat:

Hei TPU happy... incepand cu trecutul, vara asta era sa fac sex neprotejat, un baiat mi-a cerut asta de mai multe ori dar am refurzat, o data era sa accept (si pentru ca il plac pe acel baiat) dar totusi am rezistat si am zis "nu"... Locuiesc in Italia si nu voi mai merge in Romania timp de 4 ani adica pana la 18 ani (acum am 14) intrebarea era :
Daca ar fi possibilitati ca cineva sa-mi ceara sa fac sex PROTEJAT sa accept? desii am 14 ani si multe prietene si-au inceput viata sexulala eu vara asta nu ma simteam pregatita si acum sunt confuza. voi ce ziceti daca ma-si simtii pregatita sa accept? sau ar fi mai bine sa astept pana la 17 ani care se zice ca e varsta "perfecta" pentru a incepe viata sexuala? mi se pare ca trei ani sunt cam multi... Dar vreau parerile voastre.

15 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Varsta minima permisa este 17 ani si jumatate, deci nici o fata cat de cat inteligenta si responsabila u va lua in considerare inceperea vietii sexuale inainte de aceasta varsta. daca ai cu adevarat persoane in anturaj care si-au inceput viata sexuala inainte de aceasta varsta, este cazul sa te departezi imediat de ele, sunt iresponsabile si te pot influenta rau prin deciziile lor prostesti.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

TREBUIE să mai AŞTEPŢI vreo 3-4 ani!

Dacă îţi începi viaţa sexuală aşa de repede, evident că RISCURILE sunt mult mai MARI!

Principala cauză a CANCERULUI de col uterin este "debutul precoce al vieții sexuale" - vezi detalii la linkul :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cancer_de_col_uterin

http://www.sfatulmedicului.ro/......evreme_750

http://www.csid.ro/health/cancerul-de-col-uterin-2780272/

http://www.ginecologie.ro/......fault.aspx

Viaţa sexuală TREBUIE începută DUPĂ 18 anişori!

Vezi alte detalii la linkul :
http://www.tpu.ro/......mai-mul-i/

Toate cele bune.

| neutrino a răspuns:

Sexul nu se face din dorinta de fi fi in randul lumii, iar atunci cand se face, se face intotdeuna protejat, indiferent de cat esti de infierbantata sau de dorinta baiatului. In caz contrar, tu vei ramane insarcinata, ne el!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa fii pregatita din 2 puncte de vedere: psihic si fizic. Cu toate ca, dupa cum spui tu, esti pregatita psihic vorbind, fizic NU ESTI!
Un baiat care te iubeste si care-ti vrea binele, se va gandi la consecintele care ar putea sa apara la o anumita varsta.
Nu e sanatos, nu e bine sa-ti incepi viata sexuala la o varsta atat de frageda. Lasa-le pe fetele care-si incep viata sexuala la 13, 14 ani.
Nu trebuie sa fii ca ele.Trebuie sa fii mult mai buna.
Iti dau un sfat, de care sper sa tii cont. Fa dragoste pentru prima data, cand ai langa tine un baiat care te iubeste, alaturi de care ai petrecut ceva timp, pe care sa-l cunosti si cu siguranta, nu vei regreta niciodata.

Asteapta, nu te grabi. In momentul de fata, e ceea ce ai mai de pret. Si, oricare ar fi decizia ta, fa protejat mereu, atata timp cat nu-ti doresti un bebe. Daca faci neprotejat, risti sa ramai insarcinata in orice perioada (inainte/dupa ciclul menstrual)

Succes si o seara placuta!

| xCrazyGirl explică (pentru anonim_4396):

Stiu ca sunt mica si ca prima data nu se uita niciodata deci o s-o fac cu un baiat pe care o sa-l iubesc mult su cu care am stat macar 3-4 luni.

| anonim_4396 a răspuns (pentru xCrazyGirl):

Bun! :*

| Florenta16 a răspuns:

Uite, parerea mea este sa nu te arunci asa si sa faci sex, chiar si protejat cu orisicine. Cauta un baiat care stii tu ca te va iubi sincer ci abia dupa o puteti face. Inca esti micuta. Uite, eu am 16 ani, fac 17 si nu ma grabesc. Asteapta pana la 18 ani. Stiu ca nu iti poti stapani hormonii, asta este varsta la care se produc schimbari majore in corpul nostru, si nu cred ca ai vrea sa ai anumite dereglari sa nu mai cresti in inaltime sau sa iei in greutate, indiferent ca ai auzit tu ca sexul slabeste, doar de dragul de a o face.
Timpul le rezolva pe toate. Eu doar ti-am oferit un sfat. Tu acum daca te simti pregatita, poti sa o faci, dar gandeste-te la riscuri!

| xCrazyGirl explică (pentru Florenta16):

Wow cu un singur raspuns mi-ai rezolvat 100 de intrebari care nu le-am pus niciodata dar la care ma gandeam... sa nu mai cresc ar fi un bine ca am deja 1, 76m, mie cineva mi-a zis ca sexul slabeste si am descoperit si acum ca nu e adevarat si hormonii nu ii pot stapanii si pentru ca din cate am auzit asta e o varsta delicata si uneori poti sa iei decizii la care nici nu te gandestii inainte... o sa ma gandesc de mai multe ori inante sa o fac.

| Florenta16 a răspuns (pentru xCrazyGirl):

Ma bucur ca te-am lamurit!

| trixiiie a răspuns:

Sexul nu se face pentru că "a făcut şi prietena mea", ci pentru că simţi. Şi să simţi nu înseamnă să placi, ci să iubeşti cu adevărat pe cineva. Şi ca să faci neprotejat trebuie să ai foarte multă încredere în acea persoană.

Răspuns utilizator avertizat
| gabiunder a răspuns:

Mai ai si tu rabdare, inca esti micuta.+ ca pot aparea probleme apoi! happy

| Nutetine a răspuns:

Eu cred că 14 ani sunt puţini pentru a-ţi începe viaţa sexuală. pot apărea probleme neplăcute. plus vârsta de 14 ani e o vârsta fragedă. Poate prietenele tale şi-au început viaţa sexuală dar asta nu înseamnă că este absolut necesar să-ţi începi şi tu, ai timp destul şi pentru asta încă eşti copilă, şi ar trebui să ai alte preocupări. Deci eu cred că ai procedat corect că ai refuzat, ai timp destul pentru asta. baftă.

| xCrazyGirl explică (pentru Nutetine):

Si eu ma gandeam la asta dar aveam si nevoie de sfaturile altcuiva happy