| Fabiana2R a întrebat:

Hei TPU, ma simt putin jenata ca imi expun aici problema, insa sper sa primesc niste pareri...
Eu si iubitul meu suntem impreuna de mai bine de un an, insa s-a instalat brusc intre noi o monotonie apasatoare. Nu mai facem nimic distractiv; inainte mai gateam, ne mai jucam... dar de o perioada el este extrem de gelos, posesiv, nu suporta sa treaca pe strada vreun baiat sa ma priveasca, nu admite sa ma aranjez cand nu ies cu el afara sa nu cumva sa "agat" pe cineva. Problema este ca el a aflat ca ramane la engleza, romana, chimie si mate, iar in urma unei discutii cu mama sa mi-a explicat ca il distrag si lucruri de genul. Problema este ca eu nu il mai iubesc: monotonia aia si modul in care incepuse sa ma trateze m-au facut sa nu mai simt nimic pentru el, decat o simpla prietenie. Imi e sila si cand se apropie sa ma sarute... Ma simt foarte prost sa discut astfel despre el, insa cu prietenele nu am indraznit si am decis sa cer aici pareri sub anonimat. De cateva zile am inceput sa ma gandesc la alti baieti, la fosti, la greseli. Ma macina foarte tare gandul ca am renuntat la o fosta relatie pentru a fi cu el, acum gandindu-ma non-stop la fostul sau la alti baieti pe care i-am refuzat in favoarea iubitului meu. Nu stiu ce sa fac! Am discutat cu el cu privire la situatia noastra, insa nu am ajuns la niciun punct comun. Azi spune ca nu mai e gelos, nu mai tipa la mine si nu ma mai bruscheaza, maine o ia de la capat. Ma gandesc serios sa il parasesc, dar efectiv o ia razna de cate ori propun asa ceva. M-a amenintat de nenumarate ori ca el fara mine se sinucide, chiar nu stiu ce sa fac sad Ofer funda unui raspuns cat mai folositor

Răspuns Câştigător
| Swordsman a răspuns:

Nu se sinucide nimeni, nu e nici o problema. E doar posesiv si ala e modul lui de a te tine langa el. Nu are rost sa mentii relatia asta, doar nu aveti copii impreuna, nu impartiti banii la divort. Viata trebuie traita frumos, sunt prea putini ani in care putem sa ne simtim bine, si tu ii irosesti cu tipul asta. Lasa-l, si cauta pe cineva cu care sa te simti bine. Nu te astepta sa iti fie usor.

7 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Eu totusi sper ca nu este totul adevarat ceea ce ai spus tu, dar, in fine, este strict problema ta. Parerea mea este ca relatia voastra nu mai poate continua, este doar o amagire. Elibereaza-te de ea, nu poate sa-ti aduca decat nefericire, si nu acesta este scopul si rolul unei relatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am inteles niciodata tipul asta de "iubire". Cand iubesti si esti iubit nu zbieri, nu faci crize de gelozie si in nici un caz nu lovesti persoana iubita.

Ce fel de relatie ai tu? Nu te poate ameninta ca se sinucide pentru ca te iubeste prea mult si in acelasi timp sa zbiere la tine si sa-ti interzica sa te aranjezi cand iesi din casa. Ori te iubeste si nu vrea sa-l parasesti, ori te bruscheaza si tipa la tine!? Se cam bat cap in cap...

Sa cauti sfaturi aici, in situatia ta, e cam aiurea, pentru ca sfaturile pe care le poti primi ar trebui sa se bazeze pe ce fel de persoana e actualul tau iubit. De exemplu, daca e violent, atunci nu te poti duce la el sa-l anunti ca nu mai puteti fi impreuna. Daca e sensibil (sau instabil) din nou va trebui sa folosesti alta abordare...

Ideea e ca iti faci rau continuand relatia si ii faci si lui rau lasand timpul sa treaca astfel oferindu-i timp sa devina si mai dependent de tine. Trebuie sa pui punct dar modalitatea prin care trebuie sa o faci nu ti-o pot spune eu nici altcineva de pe TPU. E iubitul tau si tu il cunosti cel mai bine, asa ca tot tu va trebui sa gasesti o solutie.

Succes.

| Gαηαmα a răspuns:

E complicata situatia ta adica trista si chestia cu sinucisul...Doar ca da, e cum zici tu o monotonie dar vezi sa nu fie o monotonie care sa-ti treaca adica uneori mai apare la relatii aceasta...Nu stiu,unele persoane se plang ca a aparut monotonia si iubitilor nu le mai pasa asa si alte cele dupa o vreme mai lunga de relatie, dar daca tu crezi ca chiar nu-l mai iubesti si spui ca o sa fie mai bine fara cu altcineva discuta, spune-i ca nu poti sta cu el asa fara sa il iubesti, ca nu are nici un sens si nu mai simti nimic. Daca nu intelege si zice ca se sinucide comportate urat nu stiu fi foarte distanta si ii spui de ce daca intreaba, adica ma gandesc ca si acum esti distanta dar incearaca sa-i arati ca nu mai are rost relatia

| Anaad a răspuns:

Draga Fabiana, din pacate, iti spun din experienta ca aceasta relatie e sortita esecului. Depinde doar de tine de cata suferinta doresti sa te scutesti. Acest comportament e doar debutul...va deveni tot mai gelos, posesiv si irational, pana in punctul in care vei deveni obsesie. Pe tine te va afecta, te vei interioriza tot mai mult, pana cand vei uita cine esti cu adevarat, si vei ajunge o marioneta...la dispozitia pretentiilor lui absurde. Crede-ma, nu se va sinucide..si in fond asta e cel mai bine si pentru el. Cu mult curaj si rabdare constientizeaza pe deplin aceste aspecte, si apoi discuta cu el. Probabil prima saptamana-doua vor fi cumplite, si vei avea tendinta sa te intorci la el. Ignora aceasta posibilitate, la fel ca si orice gand la vreo persoana din trecutul tau. Acest an a trecut si pentru cei din jur, nu doar pentru tine. Daca vei face acest pas, acorda-ti timp sa te vindeci si paseste cu multa incredere, DOAR spre VIITOR! Multa bafta!

| Fabiana2R explică (pentru Anaad):

Iti multumesc foarte mult! mi-au prins foarte bine cuvintele tale!

| Cameron a răspuns:

Sunt baiat 18 ani etc. Cu privire la problema ta, pentru mine mai trebuie sa stai de vorba cu el despre chestia asta, du-te si stai de vorba si cu maicasa daca tot e vorba ca se sinucide (mai mult pare o amenintare sa nu va despartiti, 90 % minciuna din partea lui.) Un lucru corect, te despartesti de el si gata, este ceva normal ca un cuplu dupa o vreme sa fie totul monoton, inceputul e mai frumos dar dupa ce se raceste si devine gelos..pff inseamna cu nu mai e ca inainte. Bafta si mergi mai departe, totul va fi ok.winking Have a nice day.