anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt cu un baiat de 1 an de zile,il iubesc mult,am pus suflet in relatia asta,m-am dedicat mult pentru el! Doar ca sunt multe piedici intre noi,principala e distanta si faptul ca mama mea e total impotriva. El e de etnie rroma,dar nu se comporta ca si unul. In tot acest timp,m-a inteles si niciodata nu mi-a vorbit urat. Si nu e vorba doar de asta,eu il accept oricum pentru ca stiu ca ma iubeste. Doar ca nu stiu ce sa fac,sa mai continui relatia,sau sa las tot. Mi-e foarte greu sa ma decid,si multa lume imi zice sa pun punct..Nu stiu ce decizie sa iau, nu stiu ce ar fi mai bine pentru mine..

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Vorbind poate din experienta avuta de o amica buna de a mea, e mai bine sa il lasi.

E adevarat, cu mult efort si cu daruire poate sa iasa ceva. Dar o sa fii mereu acea fata care trebuie sa demonstreze celor din jurul sau ca tipul este ok.

Si acest lucru ia timp. In plus si el va trebui si mereu va trebui sa fie atent, sa demonstreze tot ceea ce face, sa fie mai catolic decat papa cum se spune.

Prejudecatile vor fi un impediment destul de mare. Iar la varsta cand viata d-abia incepe, s-ar putea sa nu vrei acest lucru. Mai ales ca, banuiesc, visezi la o viata frumoasa si implinita.

De multe ori societatea are niste reguli nescrise. Tu calci o parte din ele, mergi putin contra vantului. Si s-ar putea sa obosesti.

Pe langa asta gandeste-te si la familia lui. Este o oarecare diferenta culturala, incepand de la modul in care vad o nunta pana la modul in care trateaza copiii. Nu spun ca e rea sau buna. Spun ca este diferita, si alor tai s-ar putea sa nu le placa.
Poate parintii lui sunt ok. Dar unchii/veri/matusi/prieteni/etc?

Sa zicem ca te-ai fi luptat cu aceasta problema. Insa mai ai una: si anume distanta.

Distanta reprezinta o problema pentru ca nu il stii sub "controlul" tau, mai mult sau mai putin. Aceasta problema, legata cu prima discutata, s-ar putea sa dea la genul 65% sa il lasi.

Desi credeti ca va iubiti, eu personal te-as sfatui sa il lasi.

Si repet, nu datorita etniei, ci datorita diferentelor culturale precum si datorita distantei.

Am vazut cum aceste lucruri afecteaza cupluri care au inceput a se iubi foarte mult ca mai apoi sa se ajunga la jigniri in special datorita stresului generat de traditii, distanta, apucaturi, etc.

Poate o sa fii cu relatia in cele cateva castigatoare. Dar probabilitatea sa fii acolo este mult prea mica.

Cand incepi viata, vrei sa ai o probabilitate mica sau mai mare de a te indrepta in directia in care ti-o doresti?

In cazul asta, eu ti-as zice sa iti asculti ratiunea. Asta este, viata este nedreapta. De ce vrei sa o faci sa iti fie si potrivnica?

Despartirea dupa 1 an este mai usoara decat cea de dupa 2 ani si mult mai usoara decat cea de dupa 10 ani.

Fa-o acum.

9 răspunsuri:
| shadow72 a răspuns:

Cati ani aveti?

| Florinapopica a răspuns (pentru shadow72):

19

| shadow72 a răspuns (pentru Florinapopica):

Acum ce sa zic...e o varsta perfecta pentru o relatie mai serioasa. daca crezi ca va tine si va ganditi la un viitor comun ia in calcul facultatile la care mergeti, domeniile in care vreti sa activati etc. ceea ce vreau sa spun e ca daca unul invata si ajunge mare medic si celalalt vanzator de fructe e aiurea.desi o sa spui ca dragostea va trece peste tot sa stii ce nu e cam asa.

| sofisis a răspuns:

Ce nu inteleg eu este : ce importanta are etnia lui?
Credeam ca in 2014, intr-o tara europeana, punem accent pe individ, nu pe clase sociale si pe idei rasiste.
Daca tu te gandesti sa il lasi doar pentru ca ai tai sunt ofuscati si pentru ca lumea zice sa pui punct, mai bine pui punct.NU IL MERITI!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fa ce iti spune inima.NIMENI nu poate decide viata cuiva.O seara buna si mult noroc, iar daca vrei sa vb, te astept in privat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da-l dracu de prost, tu nu stai cu el. Tu stai cu lumea. Lui o sa-i vina diversi si o sa-i zica sa te lase ca esti curva si umblii dupa altii si o sa te lase.

Nu pe bune acum. straight face Daca-ti zice x si y ceva tu pui botul sau faci ce vrei tu? Nu mai fiti pepe-lepe degeaba. E relatia ta, ai investit sentimente si vrei sa dai cu piciorul pentru ca nu e totul roz si iti spun unii sa te desparti ca asa vor? Pai nici doua flegme n-ar trebui sa dai pe parerea lor din moment ce el se comporta exemplar cu tine.

| Elena_Maria_Dragan_1992 a răspuns:

Fa ce iti spune inima! tu vei trai cu el nu cu ai tai toata viata.Are intentii serioase prietenul tau? A adus vreodata vorba despre o eventuala casatorie? i-ai cunoscut familia.ai tai te vor sprijinii mereu insa sa nu o dai nici tu in bara!

| Florinapopica a răspuns (pentru Elena_Maria_Dragan_1992):

I-am cunoscut familia, sunt niste oameni ok, mama lui nu e tiganca, doar tatal lui! Le place de mine si m-au primit cu bratele deschise! happy eu zic ca are intentii serioase deoarece tot timpul cand imi spune ceva de viitor ma pune si pe mine acolo happy orice discutie am avea despre orice...

| Raluca94isabela a răspuns:

Buna cel mai bine este sa iti asculti inima nu lua o decizie de dragul celor din jur pentru ca mai tarziu o sa iti para rau ca ti-ai pierdut iubirea si o sa fie tarziu sa repari sper ca te-am putut ajuta mult succes