anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei TPU Ultima menstruatie a fost pe 14 iunie pana pe 18. Avand in vedere ca este regulat 28 de zile doar uneori cu o mica abatere de o zi intarziere....cum as putea sa stiu care este perioada cea mai ridicata de fertilitate si cea mai scazuta? Tin sa mentionez ca nu ma prea pricep la chestii de genul si am mai vazut si pe net calculatoare, calendare de fertilitate doar ca nu stiu cata incredere sa am in rezultate thinking Astept sfaturi, multumesc anticipat ^_^

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul in care ciclul menstrual este regulat se poate afla cu "precizie" mare ziua de ovulatie care se produce intotdeauna cu fix 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Revenind strict la cazul tau ziua ovulatiei a fost pe data de 28 iunie. Perioada fertila a inceput in data de 23 iunie (adica cu 5 zile inainte de data ovulatiei, numarul de zile cat pot supravietui in uter spermatozoizii proveniti de la un sex in cazul in care ar fi avut loc) si se termina astazi 30 iunie adica cu 2 zile dupa ovulatie. Perioadele (zilele) considerate nefertile in cazul tau au fost cele cuprinse intre 19-22 iunie (am exclus zilele de menstruatie) si vor fi cele ce urmeaza 1-11iulie. In acest ciclu menstrual nu se mai elibereaza un alt ovul (si deoarece cel existent in cazul in care nu a fost fecundat in cele 24 ore cat timp a fost viabil si intre timp a devenit "mort" d.p.d.v. al procreerii) perioada ce urmeaza pana la menstruatie teoretic este nefertil si instalarea unei sarcini este aproape imposibila.O sarcina se poate instala in aceasta perioada cu totul accidental, aceasta putand sa se intample/sa fie rezultatul unei dereglari hormonale neprevazute a carei sansa de a se produce exte extrem de mica in cazul in care ultimele cicluri menstruale au decurs in conditii normale. Aceasta metoda este totusi recomandat sa fie folosit doar de cupluri care isi permit ca la o adica sa devina parinti. Iti recomand sa folosesti inelul contraceptiv NUVARING. Multa sanatate.

| Lucia96r a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Chiar m-ati ajutat, va multumesc. Legat de actul sexual chiar aveam de gand sa ne protejam dar prin metoda clasica...prezervativul happy

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Lucia96r):

Daca ai timp si bineinteles te intereseaza preventia in activitatea sexuala iti propun sa citesti si sa urmaresti urmatoarele materiale:http://www.csid.ro/......v-9562262/ precum si http://www.contraboli.ro/inele-contraceptive-intravaginale-video/

Desigur, multumesc dar m-ar fi interesat mai mult metoda specificata de mine mai sus happy

Cel mai placut si relaxant sex este cel in care barbatul poate ejacula fara nicio restrictie in vagin. Pentru a se putea realiza un astfel de sex s-a inventat cea mai sigura metoda de protectie si anume protectia asigurata de hormonii contraceptivi eliberati constant in organism de inelul NUVARING.In acest moment este cea mai sigura metoda contraceptiva.Tu esti cea care alege folosirea acestei metode sau alegi sa tremuri si sa te stresezi luna de luna ori de cate ori vei avea contacte sexuale.Pa,pa,

De acord cu dumneavoastra, dar avand in vedere ca sunt virgina, deci nu am mai folosit metode contraceptive, nu as prefera sa ma complic + ca am auzit ca poate avea si efecte adverse, functionand ca si pastilele anticonceptionale thinking
Daca ar ejacula cu prezervativ, care ar fi riscul... avand deja protectie? thinking

Este considerat de toata lumea medicala ca fiind cea mai putin nociva metoda de contraceptie din cauza cantitatii foarte mici de hormoni eliberati, care reprezinta circa 1/2 - 1/3 din cea eliberata de pastilele AC. Prezervativul are un grad de protectie aproape similar, insa cu putin mai redus si in plus/de asemenea exista pericolul ruperii/alunecarii ceea ce nu este de neglijat.

De curiozitate : fiind in perioada de fertilitate scazuta, sa zicem ca totusi am folosi prezervativ si pff...doamne fereste s'ar intampla un " accident" ceea ce si dumneavoastra a'ti mentionat...care ar fi sansele unei sarcini nedorite? thinking

Deoarece ciclul tau menstrual este unul regulat si reglat pe o durata de 28 de zile se poate afirma ca teoretic primele 3-4 zile de dupa menstruatie precum si ultimele 7-8 zile de dinaintea viitoarei menstruatii pot fi considerate ca fiind cu risc etrem de scazut de a se putea instala o sarcina in aceaste 2 perioade. Probabilitatea unanim acceptata de a se produce o ovulatie si implicit fecundarea ovulului respectiv si instalarea unei sarcini este de circa 3-5%.Probabilitatea de a se forma o astfel de sarcina este extrem de mica se considera ca fiind cu totul accidentala. Chiar si asa te-as sfatui sa nu renuntati niciodata la protectie decat in cazul in care aparitia unei sarcini nu va mai fi considerata o "catastrofa".

Inteleg si va multumesc ^_^

9 răspunsuri: