Eu sunt de parere ca e problema lui, si e singurul care o poate rezolva.
Un baiat matur si-ar tine partea chiar si in fata parintilor, iar in cazul lui, le-ar demonstra ca poate lua decizii si singur.
Nu il poti forta tu sa ia o decizie, pentru ca maica-sa deja face asta. Tu ofera-i acea liniste, caldura, care sa-i demonstreze ca langa tine ar fi mult mai bine, si o sa fie de partea ta.
Ar putea sa se intereseze daca poate "suspenda" cumva facultatea, sa isi caute un servici acum, la inceput, sa se mute cu tine, iar in timp sa se puna pe picioare si sa continuie si facultatea.
Eu sunt de parere ca nici o mama n-ar fi in stare sa-si ignore propriul copil pentru o decizie care pana la urma e absolut normala pentru varsta lui. O sa accepte situatia; cu cat o asculta mai mult, cu atat il va comanda mai mult.
Nu putini sunt "mutulicii" care au ramas burlaci batrani din cauza mamelor duse de acasa, care si-au fugarit eventualele nurori de frica sa nu piarda "omul care cumpara paine si duce gunoiul", mai corect spus.
Condoleante pentru parintii tai, ma bucur sa vad ca ai avut taria sa mergi mai departe. Succes pe viitor, si lasa-l pe el sa decida.
Daca ramane baiatu' mamei, ridica fruntea sus, vei gasi unul suficient de matur incat sa te completeze.
De ce îți bați capul? E așa de importantă relația ta cu ei? Nu toată lumea o să te placă, nu e ceva ce trebuie să te îngrijoreze. O să le treacă, iar dacă nu...asta e. Nu trăiești cu ei, nu trebuie să te faci plăcută mereu. Fii la fel cum ai fost și până acum, important e să vă înțelegeți voi doi.
Ideea e că am încercat să nu bag în seamă toate astea și să îmi pese doar de relația mea cu el. Dar până la urmă el depinde de ei, nu mai vreau să stau singură, m-am săturat până peste cap. Aș vrea să se mute cu mine și i-am spus asta, iar el îmi spune mereu că el e familia ma și mereu va fi lângă mine, doar atât că nu stăm împreună, că e prea mult așa dintr-o dată. Am greșit eu cu propunerea asta?
E dificila siuatia. Exista doar doua variante. Una ar fi sa vorbeasca cu ai lui si sa ia atitudine, sa le spuna ca te iubeste, sa isi schimbe comportamentul fata de tine si mama lui s-o lase mai moale ca pana la urma nu cu ea o sa se casatoreasca. Luand aceasta atitudine, isi poate cauta un job si va mutati impreuna. Dupa un timp si ai lui trebuie sa accepte realitatea si pe tine.
Daca nu se poate si nu vrea sa discute cu ei, a doua varianta ar fi sa te desparti de el. Nu o sa rezisti o viata intreaga sa fii o piedica in mofturile mamei lui. Astfel de femei sunt niste scorpii care nu se schimba.
Mai intai condoleante pentru parintii tai felicitari ca ai reusit oarecum sa iti pastrezi echilibrul.Cit despre parintii iubitului tau, nu trebuie sa ai iei prea mult in seama daca tu ai incercat sa te apropii de ei si ei nu au apreciat asta. In ceea ce il priveste pe iubitul tau este suficient sa ai arati ca al iubesti si tii la el cu siguranta va aprecia asta, nu ai forta mina.Nici lui nu ai este usor, pe de o parte parintii lui pe care ài respecta pe de alta parte esti tu, pe care te iubeste... trebuie sa impacesi " capra si varza"...
Bună scuza-ma dar parerea mea e ca nu e bine ca te-ai lasat pe tine si ai luat cadouri, da e ceva frumos asta dar baiatu daca te iubesc cu adevărat lupta pentru tine. Am avut si o prietena asa fara parinti dar ea profita de mine asta e parerea mea. Scuze daca am.greșit...
N-am cuvinte sa ii descriu parintii. Din punctul meu de vedere, orice persoana ce reactioneaza asa e un caine. Daca te simti bine sa vorbesti cu mine, poti sa-mi trimiti mesaj privat.