anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, vin cu o intrebare pentru cei care se afla intr-o relatie. Cum mentineti o relatie indelungata la fel de frumoasa? Cum evitati certurile, sau daca sunt, cum le ameliorati? Cum mentii dragostea? Ce isi doreste un barbat de la o femeie intr-o relatie si viceversa? Ce va enerveaza, baieti? Dar pe voi, fetelor? Astept sfaturi, pareri, orice despre relatii. Fac un mic sondaj, merci.

5 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Stii de ce oamenii adora vacantele?happy
Pentru ca le ofera libertate,lipsa de indatoriri, distractie, ras, nepasare, locuri necunoscute sau in care se vor simti bine intotdeauna.
Toti se bucura cand ajung si se intristeaza cand pleaca.Si isi doresc sa poata ramane mereu acolo,in vacanta!
De ce-ti spun asta?
Ca sa intelegi ca o relatie ar trebui sa fie ca o vacanta vesnica,pentru a dura.
Devino insula de refugiu a omului tau iubit,locul lui de liniste si desfatare unde are tot ce-si doreste,de unde n-ar mai vrea sa plece si unde abia asteapta sa se intoarca!
Si va fi al tau pentru totdeauna.
Teoretic suna bine,cu pusul in practica e mai greu,dar cand iubesti poti orice.
O relatie insa,e formata din doi,asa ca eforturile trebuie sa vina din ambele parti.
O relatie se cladeste zi dupa zi.
Initial,ai ca materie prima numai iubirea care va leaga.
Liantii sunt sinceritatea,comunicarea,respectul si o incredere nestramutata.
Introdu rasul,introdu si noutatea,si surpriza,nu te atinge de libertatea individuala,toate punctate cu un vesnic aer bun de seninatate si nu vor aparea nori la orizont aproape niciodata.
Cand te face fericita sa aduci fericire omului iubit,nimic nu-ti poate sta in cale.
Si,pentru ca esti om si nu masina,perfect imperfecta deci,in momentele grele invata ca ceea ce nu spui nu poate rani,iar misterul are incarcatura lui exploziva de farmec!
Exista tactul, exista discretia si acelasi lucru il poti spune in douazeci de feluri, vrei un exemplu?
Sa luam clasicul caz in care, pe strada, iubitul tau saluta zambind o bruneta focoasa, sa zicem.
Variante de reactii:
1.Ii tragi o palma in mijlocul drumului,in secunda doi(asta iti vine sa faci? E grav, esti prea geloasa, in concluzie, nesigura pe tine, il vei pierde in timp record).
2.Il intrebi imediat cu cel mai lugubru ifos:"Cine e asta?", fara sa-ti pese ca respectiva te si vede, te si aude(mare frustrare pe capul tau, ce daca bruneta te depaseste cu 10 cm si are 5 kg mai putin ca tine,iubitul tau langa tine s-a trezit azi dimineata si acum,cu tine e de mana,a ales sa fie cu tine,nu cu ea, cu cat mai repede realizezi asta, cu atat mai bine, femei mai frumoase ca tine, oricum vor exista intotdeauna).
3.Te bosumfli,iti pierzi buna dispozitie si taci brusc, chiar esti in stare sa-l lasi acolo in drum si sa pleci singura... unde vezi cu ochii!(mare greseala sa dai bir cu fugitii, predai armele fara lupta, ce lasitate, ce umilinta...).
4.Nu spui nimic in fata ei,dar roasa de curiozitate,il interoghezi apoi,mai rau ca Gestapo-ul(scoate-i tu sufletul,sa vedem ce-o sa faci cand n-o sa-i mai ramana nici o bucatica, si nici macar nu vei avea dreptate sa te plangi, tu i l-ai scos, nu mai are suflet in el pentru tine, iti meriti soarta).
5.Surzesti,orbesti si mutesti brusc,dai in amnezie si refuzi sa ai cea mai mica reactie,ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat(tactica pisicii care ascunde stim noi ce sub coltul covorasului sau a strutului care-si baga capul in nisip, vei aduna in tine pana nu va mai incapea nimic altceva, nici macar iubirea de-altatdata, va muri singura sufocata de resentimente, lacrimi si urlete interioare).
6.Zambesti si constati admirativ "frumoasa fata"....sincer si fara ganduri ascunse,si aici e momentul in care va functiona din nou acel "un nu stiu ce si-un nu stiu cum" care-l tine legat de tine pentru totdeauna,pentru ca din zece,nici o fata nu reactioneaza asa! Indiferent daca va simti nevoia sa-ti explice sau nu cine e bruneta si de unde o cunoaste,nu i-ai stricat echilibrul interior,nu ai stricat seninatatea clipelor voastre impreuna si fii sigura ca in sinea lui a apreciat enorm acest mic favor pe care i l-ai facut,esti unica,niciunul din prietenii lui nu e atat de norocos!happy
In concluzie,tonul face muzica,tu dai tonul si el te va urma,fie intr-un vals languros,fie intr-o dezlantuire trash,de tine depinde!
Din mii de clipe mici si perfecte,faci minute de bucurie, ore savuroase si zile fericite pentru si alaturi de omul iubit!
Sa fii iubita si, mai ales, sa iubesti!
Si poti, si meriti!

| AndyLavy a răspuns:

Pai eu am o relatie de 3 ani. Cum am reusit sa o mentin? prin multa comunicare, pur si simplu ne spunem orice, pana la cel mai mci detaliu oricand oricum, facem lucruri impreuna, chiar si atunci cand nu suntem unul langa celalalt, atunci cand ne vedem uneori ne mai facem mici surprise, fie ea constand si intr-o acadea sau un ou de ciocolata. Suntem dulci unul cu celalalt ne alintam, el imi face toate poftele si el lui la fel. atunci cand nu imi place ceva si invers ne spunem lucrurl respectiv si incercam sa rezolvam problema.
De obicei atunci cand incepe o cearta nu mai vorbim pur si simplu ( daca nu suntem unul langa altul ) inchid sau inschide telefonul si nu la mult timp, maxim o ora ne sunam si ne cerem scuze, lasam unul de la cealalt, si nu suntem orgoliosi. Am stabilit de la inceputul relatiei anumite reguli, ce ne place ce nu ne place, ce avem voie ce nu avem voie si tot asa. reguli care sunt valabile pentru amandoi si cu care suntem de acord in aceiasi masura.
Ca si fetele/femeile, eu cred ca un baiat/barbat care isi doreste o relatie de lunga durata, vrea in acelasi timp siguranta stabilitate, lucru pe care incerc sa il ofer pe cat posibil.Ne iubim ne respectam ne ascultam ne intelegem si comunicam si astfel pot spune ca nu imi doresc nimic mai mult.

| Juliiia a răspuns:

In orice relatie exista certuri, divergente si neintelegeri. Fiecare dintre parteneri are parerea si orgoliul lui, cu asta nu ajungi nicaieri, dincontra se ajunge la ce e mai rau..Trebuie sa se ajute si sa se inteleaga reciproc, dar asta nu se poate daca nu lasa unul de la celalalt. Fiecare dintre parteneri, daca se iubesc isi doresc tot ce e mai bun unul celuilalt.

| BogdaN1980 a răspuns:

In primul rand trebuie sa ai incredere in persoana de langa tine, asa se poate tine la o parte gelozia, certurile etc. comunicarea isi are si ea locul intr-o relatie frumoasa si de lunga durata. Trebuie sa incerci sa ii faci poftele, acelasi lucru trebuie sa faca si ea, asa va simtit bine impreuna. Funda? happy

| Octavia0103 a răspuns:

Trebuie sa-ti calci pe inima si sa lasi de la tine uneori. Certurile le eviti prin calmarea de sine. Un barbat isi doreste sa fie iubit, ingrijit de femeia lui, ascultat, femeia isi doreste aceleasi lucruri plus mai mult romantism, tandrete, etc. Nu exista relatii fara certuri, pentru ca nu exista perfectiune. Dragostea o mentii prin ceea ce daruiesti persoanei iubite, adica prin motivele care i le dai partenerului sa te iubeasca (sau nu).