anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei. Vreau sa va intreb ceva dar va rog fara jigniri. Deci eu am o relatie cu prietenul meu de cateva luni bune, el fiind de 14 ani si eu de 13 aproape. El nu mai este virgin, dar nu ma deranjeaza si il iubesc nespus de mult nu stiu cum si el ma iubeste la fel de mult. Am hotarat ca ar trebui sa facem dragoste impreuna pentru ca tot asta este si un gest de iubire si ne-ar duce relatia la nivelul urmator. Mi-a explicat tot si eu as fi de acord dar nu stiu daca ar fi o idee buna...il iubesc foarte mult dar chiar nu stiu ce sa fac happy
Va rog fara jigniri si raspundeti repede, multumesc!

12 răspunsuri:
| Clarity a răspuns:

Ai putea sa faci urmatorul nivel sa te astepte daca te iubeste fiindca nu esti pregatita inca. Stiu ca ai putea fii pregatita sa fii cu el, dar esti pregatita sa te lase dupa aia sau poate chiar sa ramai insarcinata. Gandeste-te ca daca te culci cu el si relatia voastra nu are un lung viitor ce ar spune urmatorul tau prieten despre asta, cata incredere o sa aiba in deciziile tale cand tu la 13 ani ai ales sa ai relatii sexuale. Stiu ca il iubesti foarte mult dar iti spun eu ca poate pe viitor o sa fie cineva pe care o sa iubesti mai mult si o sa regretii decizia pe care ai facut-o, nu cred ca vrei sa traiesti cu regrete. Mai asteapta un timp si vezi cum merge relatia, tot timpu iubirea ii mare in primele luni dar dupa un an, doi nu stii cum o sa fie. In plus ce so intamplat cu cealalta fata cu care o facut sex, sigur tot un gest de iubire o fost. Si nivelul urmator nu trebuie sa fie sex, trebuie sa fie ceva ce ai tu nevoie, ceva sa faca relatia mai bine, nu neaparat sex, poate urmatorul nivel ii sa va conectati mai mult pe plan psihic, adica sa vorbiti mai mult. Sper sa te ajute si sa ai grija de tinewinking

| FemeiaPisică a răspuns:

Ai doar 13 ani, nu ești pregătită psihic și fizic. Te păcălește. Dacă la vârsta sa a dat de curvie, crezi că te iubește? O să te lase cu ochii în soare și o să regreți că te-ai lăsat păcălită de un nemernic ca ăla.
Nu o să ducă nicăieri relația dacă faceți sex la această vârstă, nici măcar nu ai o relație stabilă cu el.
Deși sunt majoră, mă bucur că îmi petrec timpul uitându-mă la desene animate, nu discutând de păcate trupești. La vârsta ta îmi ocupam timpul cu jocurile, nu cu profitori și nemernici.

| mihai69 a răspuns:

Dacă nu știi ce să faci, e clar că nu ești nici pe departe pregătită pentru asta.
În cel mai fericit caz, să vă limitați la petting, dar și ăla cu grijă și protecție.
Dar cel mai bine să „stai în banca ta", dacă nu până la 18, măcar până la 17 ani.

| neutrino a răspuns:

Nu ai fi prima tanara femeie pacalita de un baiat, dar tu vei fi pacalita de un copil, asa cum esti si tu. Nu ar fi rau sa vorbesti cu mama ta despre aceasta mare si curata iubire a ta.

| minrest a răspuns:

Sexul ca manifestare a iubirii și relația dusa la nivelul următor sunt simple clișee, niște metafore pe care doar un copil le-ar lua drept descrieri ale realității. Ți-ai face cel mai mare rău dacă ai începe sa faci sex de pe acuma, după sex încep problemele ginecologice și la o fata cu corpul format, la tine vor fi mai grave, Cum mergi la ginecolog? Și multe alte probleme vor apare, școala va trece pe locul zece, tu o sa trăiești din școală sau din Sex?

| SkyPilot a răspuns:

La varsta ta nu este de loc o idee buna. Mai asteapta pana pe la 17-18 ani. Inceperea vietii sexuale vine cu tot felul de probleme. Va trebui sa mergi regulat la controlul ginecologic. Poti avea tot felul de dezechilibre hormonale, scurgeri, dureri etc. Iar riscul de sarcina este real, nici una din metodele contraceptive nu este 100% sigura. Iar la varsta voastra sunt precis greseli pe care le veti face dintr-o intelegere incorecta a ceea ce cititi.
Daca nu esti absolut sigura ca te iubeste, cu atat mai putin. "Urmatorul nivel" poate fi sa te paraseasca dupa ce s-a culcat cu tine. S-a intamplat multora.

Răspuns utilizator avertizat
| Alcyon a răspuns:

Draga mea, sexul nu e o joaca! Ce te faci daca ramai gravida la nici 13 ani?! Stiai ca fetele sub 15 ani, care fac avort, pot SA MOARA? Riscul de deces e mult mai mare decat in cazul unor adolescente, fiindca trupusorul lor nu e inca suficient dezvoltat. Si sa nu-mi spui ca va protejati, fiindca sa stii ca metodele contraceptive adesea dau gres. Mai ales cand n-ai experienta. Prezervativul se poate rupe sau aluneca (ca sa nu mai spun ca unele au defecte din fabricatie, gaurele minuscule ce nu se pot vedea cu ochiul liber). Iar anticonceptionalele iti dau tot organismul peste cap (si-n afara de asta, poti ramane insarcinata cu tot cu ele; da, se intampla, am vazut o fata aici pe TPU, care se plangea ca a ramas gravida chiar daca a luat anticonceptionalele in mod corect). Asta unu la mana. Doi la mana, dupa debutul vietii sexuale, apar o serie de probleme, precum infectii vaginale sau BTS-uri (boli cu transmitere sexuala), pentru care trebuie sa faci tot soiul de tratamente costisitoare. Ai bani de asa ceva? Ai idee macar cat costa? Unele tratamente, te pot duce la cateva sute de lei + banii pentru vizita medicala sau anumite analize. Iar daca nu te duci la control (fiindca n-ai bani sau de frica), afectiunea se poate agrava, fiindca da, bolile cu transmitere sexuala nu se vindeca de la sine sau cu tratamente prescrise de bunica/ farmacista din colt/ vecina etc. Si-n timp, daca nu-s tratate, pot duce la sterilitate (adica sa nu mai poti avea copii niciodata), sau devin foarte chinuitoare (iti creeaza usturimi si scurgeri foarte neplacute). Lasand toate astea la o parte, iubirea e una, sexul e alta. Exista si alte moduri de a-ti arata afectiunea pentru cineva. Nu face un lucru care s-ar putea sa te coste mai tarziu.

| Xpressurself a răspuns:

Cred ca mama ta ar trebui sa-ti fie cea mai buna prietena la aceasta varsta si ei sa-i ceri sfaturile. cel putin banuiesc ca stie ca ai un prieten. ai putea sa o intrebi mai discret ce crede ea despre urmatorul pas. apoi trebuie sa stii ca este posibil sa ramai insarcinata si ca este nevoie sa va protejati. cu un prezervativ. nici o alta metoda nu este indicata pentru tine la aceasta varsta.
dar de iubit va puteti iubi in continuare. eu cred ca baiatul asta te grabeste putin.

| anonymous00702 a răspuns:

Daca tu esti de acord sa faci dragoste cu prietenul tau si nu ai nici 13 ani, este o mare problema.
Dupa ce ati facut dragoste dupa 2-3 luni va gasi un motiv de cearta ca sa va despartiti.
In primul rand asteapta si tu sa faci macar 18 ani. Ce gest de iubie este, si la ce nivel treceti ca ar putea profita de tine cand vrea si cum vrea, decat sa faci dragoste cu el la varsta asta mai bine va duceti la un suc.
Poti sa-i spui ca nu esti pregatita si atunci vei vedea daca te iubeste sau nu.
Este mai romantic la 18 ani decat la 12 ani in care doar sti ca faci dragoste.

| PrimulPas a răspuns:

Am vazut fete la 12 ani gravide, nu mai ma mira nimic si nu va mai luati de fata aiurea ca a venit aici pentru sprijin. Sunt multe gesturi si semne de iubire, nu doar dragostea si aici e vorba de ce ai tu mai de pret, iti recomand sa o faci cu cineva foarte special, eventual cand mai cresti un pic.

| robertopora a răspuns:

Ho ba ca ai 13 ani nebuno