Respectiva stare de disconfort si de durere si arsura/usturime, se poate datora unei preludiu prea scurt sau insuficient de bine efectuat, motiv pentru care nu se produce relaxarea si nici o umezire suficient de buna a vaginului. Ati putea incerca sa intretineti cateva contacte sexuale fara sa folositi prezervativul pentru a va da seama daca disconfortul se repeta si este identic. Daca simptomele resimtite sunt aceleasi si in aceasta situatie, o consultatie ginecologica ar fi mai mult decat necesara si sigur si binevenita. Multa sanatate!
Cand eram la inceput am incercat si fara prezervativ si ma simteam bine, dar nu am mai continuat pentru a evita o posibila sarcina si mai ales anumite boli... Ma gandeam in schimb, as putea fi alergica la latex? Si mai adaug ceva la inceput am avut durex si cutia era rosie iar cu aceasta nu simteam disconfort, acum ultima oara tot durex, dar albastru si simteam usturime si arsuri, acum am cumparat tot rosu dar inca nu le-am folosit, ar putea avea legatura cu prezervativele?
Bineinteles ca exista posibilitatea ca latexul din care este fabricat prezervativul, lubrifiantul cu care este acoperit sa creeze neplacerile resimtite. Trebuie incercat un alt produs, sau sa folosesti pastilele AC sau Inelul intravaginal NuvaRing.
Usturimile de care vorbesti sunt de la faptul ca nu esti lubrifiata suficient cand incepeti actul sexual.
Cel mai bine cred ca ar fi sa te consulte un ginecolog, oricum odata cu inceperea vietii sexuale trebuie sa mergi la consult ginecologic, cel mai probabil simti arsura sau durere din cauza ca nu esti excitata cum trebuie, relaxeaza-te in momentul acela incearca sa vorbesti cu partenerul sa acordati mai multa atentie preludiului, daca ai facut doar cu prezervativ iar pana a face sex nu aveai nimic sunt slabe sansele sa ai o boala cu transmitere sexuala(eventual luata din baie de undeva sau numai daca v-ati jucat si v-ati atins fara penetrare si nu avea prezervativ la fel puteai sa iei ceva) nu zic ca are neaparat iubitul tau o boala dar incearca sa vorbesti cu el sa il intrebi daca el are simptome asemanatoare iar daca usturimea continua mergi la medic poti fii racita si de asemenea e periculos.
El nu are nimic! Iar aceate simptome le am doar in timpul actului si dupa sfarsitul actului cateva minute, dupa nu mai am nimic...