Dupa cum socotesc, ai 19 ani? Adica ai facut sex cand aveai menstra si ti-e frica sa nu fi ramas insarcinata? Daca ai ciclul menstrual 28 zile, asta inseamna ca in jur de a 14 zi(intre ziua 12 si a 16 pentru siguranta),poti ramane insarcinata,deoarece atunci se produce ovulatia. Ovarele(o luna cel stang, alta cel drept)elimina cate un ovul, care poate fi fecundat de un spermatozoid(din sperma masculului).Asa se formeaza fatul ce se prinde de peretele vaginului. Nu ai gresit cu nimic(doar ca a fost scarbos), nu o sa ai probleme, complicatii medicale! Te mai intreb o data: ai 19 ani?
Stiu, eu am intrebat, nu trebuie sa ma critici, am 19 ani si Da, nu imi e rusine sa intreb uita-te si tu ce raspuns am primit 99 % sanse, pur si simplu am o avut o nelamurire, iti multumesc oricum pentru efort si sarcasm :*
NU AM VRUT SA TE CRITIC! Dar la 19 ANI, sa faci sex si sa nu stii cum se fac copii, cum este povestea cu menstruatia, ovulatia, spermatozoizii...Cred ca ti-am fost de ajutor si daca vrei sa ma mai intrebi ceva, cu draga inima iti voi raspunde.
Crede-ma ca m-am informat oleaca, am citit atat de multe chestii care se contrazic total incat nu mai stiu ce sa cred, efectiv is intr-o ceata maaree, stiu cum e cu menstruatia, cu ovulatia cu tot dar s-a produs o confuzie uriasa in capul meu
Sa nu-mi spui ca esti moldoveanca! (oleaca)
Ba da ) Suceava :d
Hai sa traiesti ghine! Eu sunt din Neamt.
Da cum ti ai dat seama? am un accent deosebit?))
DA! Tu ai scris "oleaca"!
Din prima zi în care îți vine ciclul, până într-a opta zi, inclusiv, poți să faci sex cu un regiment și nu rămâi însărcinată. Din a noua zi începând, zece zile, nu este sigur, așa că stai cuminte sau folosește prezervativul.
Din a optsprezecea zi, până îți vine iarăși menstruația, ești la liber.
Asta e metoda străbunilor noștri, ca să nu rămânem însărcinate și funcționează de secole. Sunt persoane care au ciclu sărit și li se mai poate întâmpla și altceva, dar dacă ții calendarul respectiv, nu ai probleme.
Ovulația, de regulă, are loc într-a noua și a șaisprezecea zi și nici măcar într-a noua. Cam într-a zecea.
Metoda e pentru cele care nu suportă prezervativul, pilulele și așa mai departe. Și asta se aplica pe vremea când prezervativul și pastilele nu existau.
Deci ai 99% sanse sa ramai insarcinata, deci mai bine ti-ai face un test de sarcina sa fii sigura, iar apoi repeta dupa o saptamana!
Chiar 99% sanse, hai sa fim seriosi
Daca ai facut-o in timpul ciclului menstrual, adica cand se formeaza ovulul, iar acesta fecundeaza cu spermatozoidul astfel luand nastere embrionul si de aici un copil
Multumesc pentru raspuns :*
Iti recomand ce am mai recomandat si pana acum la alte persoane: sa iei 2 tipuri de teste de sarcina de la 2 firme diferite.
Buna, vad si eu mesajul asta dupa 8 ani. ce s-a mai intamplat, cum mai esti?
Intreb pentru 2 motive, vreau sa stiu si eu pe viitor intr-un context in care voi avea parte de o relatie intima cu o fata si sa fim siguri amandoi. Si al doilea motiv pentru ca sunt curios cum ti-e viata in momentul ăsta, asta daca chiar ai ramas insarcinata.
Sper sa raspunzi, te-ntreb din Iasi?