O sarcină poate să nu aibă loc chiar dacă intră tot în tine, depinde de ovulatie și de etapele ciclului tău menstrual, dacă ai simțit că nu a intrat, nu a intrat. dar nu strică un aparat deala să vezi vezi dacă ești sau nu. înafara de bolile mortale mai sunt și alte boli în urma cărora poți rămâne infertila deci aveți grijă
Perioada fertila ar trebui sa inceapa de maina, cam asa. Deci zici ca nu?
Pai gen pe la inceput e fara dar dupa isi pune prezervativul, niciodata nu si a dar drumu. zici ca nu?
Ce intelegi, copii, prin gen? Ca m-am saturat tot sa vad asta in intrebari? Si daca il ia valul si uita sa isi puna prezervativul? Se lasă cu bebe?
Gen = de exemplu
Siii nu s-a mai intamplat pana acum deci nu vreau nici un bebe.
Ulciorul nu merge de multe ori la apa, ori se sparge ori se crapa. Succes si atentie maxima!
Multumescc!
Nu vrei dar poate sa vina daca va comportati ca niste adolescenti care o fac pentru prima data. Care nu se protejeaza pentru ca nu au habar ce fac. Te joci si te poti arde.
Sa speram ca nu esti in perioada fertila, ca poti ramane imediat insarcinata, odata ce ai simtit cum si-a dat drumul, probabil scapandu-se putin.
fa un test de sarcina peste 21 de zile!
In orice caz, nu am inteles cum vine treaba aia cu nu folositi prezeravtivul, dar va protejati dupa aia.
cu ce va protejati? Cu perdeauna din camera?
Fiindca ramai insarcinata in momentul in care barbatul ejaculeaza in interiorul tau, in acel moment, nu alta data cand "dupa sex".
Te cam contrazici peste tot, spui ca ai avut sex apoi la ultima fraza spui ca nu a intrat deloc, doar ca te-a atins un pic.
Ai avut sex vaginal ori nu?
Folositi prezervativuls a va protejati inca dinainte de inceperea partidei sexuale, ca nu va musca, mananca, doare, strange sau omoara, dar va ofera protectie totala, impotriva unei sarcini si a bolilor cu transmitere sexuala.
Pentru informarea ta corecta citeste urmatorul raspuns :
Sarcina se poate forma numai in cazul in care sperma ajunge in vagin si acest lucru se intampla in PERIOADA FERTILA a ciclului.
PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual, precum si STRUCTURA oricarui ciclu menstrual se poate stabili si determina numai daca caracteristica principala a ciclului este aceea de a fi REGULATA.
Structura ciclului menstrual, cu cele 2 perioade infertile (relativa si absoluta) si perioada fertila se prezinta dupa cum urmeaza :
-- CICLUL MENSTRUAL reprezinta O PERIOADA DE TIMP, care este format din numarul total al zilelor care sunt pozitionate, intre cele 2 zile de pornire a 2 menstruatii consecutive.
-- Lungimea MENSTRUATIEI ca numar de zile, indiferent ca se produce pe durata a numai 2-3 zile sau sangerarea tine 7-8 zile, NU are, NU prezinta nicio importanta sau vreo relevanta din simplul motiv ca reprezinta doar o prima etapa nesemnificativa a ciclului menstrual.
STRUCTURA ciclului este in directa legatura cu lungimea sa. Daca ciclul are o lungimea egala sau mai mica de 24 de zile in acel caz este format din 3 (trei) perioade, iar daca ciclul are un numar egal sau mai mare de 25 de zile, atunci ciclul este format din 4 perioade distincte dupa cum urmeaza :
1.) -- CICLUL MENSTRUAL incepe cu prima perioada a sangerari MENSTRUALE care poate avea lungimea intre 2-3 sau 7-8 zile,
2.) -- este urmata de a 2-a perioada care poate sa aiba un numar variabil de zile (depinde de lungimea ca numar de zile a ciclului menstrual) cea care reprezinta si corespunde perioadei de INFERTILITATE RELATIVA. Aceasta perioada poate sa aiba orice numar de zile cuprins intre 0 si pana in 5-10 zile in majoritatea cazurilor, dar poate sa aiba si mai multe atunci cand ciclurile au lungimea mai mare de 35 de zile,
3.) -- urmatoarea parte a ciclului menstrual este reprezentata de PERIOADA FERTILA, cea care are o durata de 5-6-7 zile in cazul in care ciclul menstrual este REGULAT si abaterea lungimii fata de un anumit numar de zile nu este mai mare de +/- 1 sau 2 zile
4.) -- ciclul menstrual se termina cu a 4-a perioada care este ultima si reprezinta PERIOADA de INFERTILITATE ABSOLUTA a ciclului, care are intotdeauna lungimea fixa de 14 zile. Acestea sunt zilele total infertile, cele in care este cu totul IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina, chiar si daca sperma ajunge in vagin in fiecare zi din aceasta perioada.
Rezulta ca singura perioada in care se poate forma SARCINA este cea de 5-7 zile adica cea a PERIOADEI FERTILE cea pe care o poate stabili/calcula orice femeie care are ciclul REGULAT.
-- In toate zilele care apartin de primele 2 perioade adica cea A MENSTRUATIEI si a perioadei INFERTILITATII RELATIVE, teoretic formarea sarcinii este POSIBILA in proportie de cel mult 2-5% si doar in cazul in care sperma ajunge in mod sigur in vagin.
-- in ultima perioada a ciclului menstrual, cea a INFERTILITATII ABSOLUTE formarea sarcinii este 100% IMPOSIBILA.
Ciclul menstrual este considerat NORMAL in toate cazurile in care lungimea sa ca numar de zile se incadreaza in intervalul cuprins intre 21 de zile (minum posibil) si 42 de zile. Lungimea ciclului menstrual considerat a fi IDEALA este de 28 zile. Multa sanatate!
Pai perioada fertila la mine incepe maine deci exista sanse sa raman gravida?
In situatia prezentata de tine, daca este adevarata, nu poti sa ramai gravida.
Mindfulness întreabă: