anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hell am o problema, mi-a intarziat menstruatia 3 saptamani...luna trecuta a fost totul normal doar ca acum nu apare...de sarcina nu mi-ar fi frica pentru ca am aproape 23 de ani si sunt logodita doar ca mi-e putin frica din cauza ca am un chist ovarian de 5, 5 cm si iau tratament, in schimb am si ceva greturi si ameteli cateodata. In caz ca am ramas pot duce sarcina si daca am chistul, se poate rupe de la greutatea sarcinii? La ginecolog am programare pe 20 dar pana atunci as vrea sa stiu cate ceva de la voi, ma puteti ajuta?

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, întârzierea menstrei se datorează chistului ovarian happy
Oricum, ÎNAINTE de a rămâne însărcinată, TREBUIE tratat acel chist!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

TREBUIE să mergi cât mai curând la ginecolog!

Toate cele bune şi multă sănătate.

| corbulalbrosu a răspuns:

Testul de sarcina clasic sau din analiza sangvina de depistare a hormonului de sarcina hCG te poate lamuri pe deplin.

| SkyPilot a răspuns:

Incepi cu un test de sarcina ca sa stii cum stai. Din ce povestesti, as zice ca esti graviduta.
Pe 20 vei afla o parere competenta daca poti sau nu duce sarcina, nu te lua dupa prostiile pe care ti le spunem noi aici. Pana atunci nu mai e mult.