| Wisdom a întrebat:

Hello! E 2 si nu pot sa dorm...am prea multe probleme pe cap si ma cam bate insomnia. Mai sufera cineva de aceste probleme care ne tulbura viata si somnul?

Răspuns Câştigător
| stefania_1130 a răspuns:

Ritmul alert al vietii te face uneori sa pierzi din pretioasele orele de somn de care ai nevoie in fiecare noapte. Si asta pentru ca pur si simplu nu te poti relaxa indeajuns incat sa adormi.

Daca te duci la culcare in fiecare seara echipat cu masca pentru somn, dopuri in urechi si somnifere, e clar ca ceva nu e in regula. Exista modalitati prin care iti poti face somnul mai linisitit si fara sa iei pastile, arata Michael Krugman, consultant pentru somn in Statele Unite, intr-un interviu pentru NewsWeek.

Problema celor care nu reusesc sa doarma bine noaptea (sau nu reusesc sa doarma deloc) este ca nu se pot "scoate din priza", arata el.

"Majoritatea persoanelor care sufera de insomnie prezinta ceea ce se numeste ‘hiperactivitate’, o supra-activare a mecanismului de a raspunde la stres. E ca si cum ai fi in situatia de a raspunde la o situatie urgenta constant si seara nu te poti deconecta. Daca vrei sa rezolvi problema, trebuie sa faci ceva in legatura cu asta si ziua, nu doar seara, la culcare", afirma Krugman.

O alta problema a celor care nu pot sa doarma este traficul. Studiile au aratat ca, cu cat petreci mai mult timp mergand spre locul de munca, cu atat dormi mai putin. In plus, cu cat lucrezi mai mult (peste cele 40 de ore pe saptamana), cu atat dormi mai putin. Si asta pentru ca atunci cand ai mult de lucru intotdeauna vei renunta la orele de somn, si nu la timpul petrecut cu familia sau cu prietenii.

7 răspunsuri:
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Patesc uneori, dar destul de rar... De obicei incerc cand chiar sunt suparata si ma gandesc la tot felul de lucruri... inainte sa adorm incerc sa ma gandesc la ceva frumos... Mai cunosc o persoana care are problema care o zici tu, doar ca mult mai avansata... Adoarme de multe ori dupa 6-7 dimineata...

| domidoc a răspuns:

Depinde de "problemele de pe cap"Depinde si de cat timp ai starea asta. Daca e doar de moment, nu-i bai. Daca e de peste o saptamana, e bai.Si trebuie tratat.

| Shery a răspuns:

Pe mine acum ma doare rau capul si de aia nu pot sa dorm...
nici pe mine nu ma ia somnul pana pe la 2-3 noaptea, dar asta e din vina mea, pentru ca mi-am facut prostul obicei sa citesc sau sa ma uit la filme noaptea pana tarziu...

| deea_5245 a răspuns:

Daaa. de multe ori patesc asa.sad d eobicei imi fac un ceai si este ok.

| julliano a răspuns:

La mine e 6.30 si nu dorm big grin

| cutache a răspuns:

Am foarte des sentimentul ca ma paste ceva rau foarte curind, am insomnii si nici programele tv nici net-ul nu reusesc sa ma relaxeze, am inceput sa iau calciu efervescent...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Un ceai de tei, o cana calduta de lapte dulce sau ceai "somn odihnitor" (se gaseste la farmacie).
Daca trec mai mult de 7 zile si tot persista insomnia, mergi la medicul de familie.
Pa, pa.