| Unicum a întrebat:

Hello TPU! Am o situatie jenanta, am avut contact sexual 12 si 8 zile in urma cu prietena mea, am facut-o protejat. Azi ne-am vazut si mi-a zis ca deja de cateva zile a vomitat, are greturi si menstra ii intarzie deja a 7 zi. Nu stiu ce sa spun, poate vrea sa ma verifice, daca o sa raman cu ea? Aceste simptome sunt clare pentru o sarcina? Tin sa mentionez ca a lasat multe kg in ultimele 2 luni, aprox 6-7. Ce sa fac? Nu stiu cum putea ramane insarcinata, mereu am facut-o cu prezervativ, si n`am facut-o des, avem doar 7 ori. Tin sa mentionez ca eu, ca si ea avem cate 16 ani si ceva.

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu conteaza de cate ori ati facut-o, o data e absolut suficient pentru o sarcina. Dar poate avea semne de sarcina numai dupa 4-5 saptamani de la contactul sexual (nu la 12 zile). mergeti impreuna la ginecologul pe care si l-a ales ea, luni dimineata. Nu stiu daca este sarcina, dar fiind atata de mica trebuie vazuta urgent de ginecolog la orice semn in neregula.

| mona a răspuns:

E suficient sa o faci o singura data si ea sa ramana insarcinata dar daca zici ca v-ati protejat atunci nu cred ca e cazul de o eventuala sarcina si oricum cred ca fata te incearca pentru simptomele nu apar dupa cateva zile, sa si faca un test de sarcina si fi cu ea cand vede rezultatul

| HappyGrumpy a răspuns (pentru mona):

Au mai facut prostii si inainte de astea 12 cu 8 zile, vai de exprimarea lor si ei fac sex cica protejat, prezervativul nu e 100% sigur mai ales ca copii astianici nu stiu sa le foloseasca, eu zic ca sunt mai multe cazuri de sarcina cauzate de foloseirea necorespunzatoare a prezervativului, eu n-am folosit de mai bine de un an cu prietena mea si nici ea doar metoda calendarului, dar amandoi fiind adulti nu ne stresa nimeni, mi se pare aiurea sa crezi ca prezervativul e sigur, nu trebui sa-ti dai drumul in ea nici cu, altfel risti sa alunece, sau sa fie intepat, etc,

| Unicum explică:

Azi dimineata cand s-a sculat a vomitat din nou, si ii este rau toata ziua, are senzatia ca e obosita si are greturi, cat costa testul pentru sarcina? in orice farmacie este?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Dacă aţi folosit prezervativul şi l-ai verificat după actul sexual şi era ok ( nu era rupt ) atunci NU aveţi de ce să vă stresaţi.

NU e vorba de sarcină!

Oricum, acele simptome pot fi de la cura de slăbire din ultimele 2 luni...

Dar întârzierea de 8 zile e destul de mare, ar TREBUI să meargă la un control ginecologic deoarece pot fi alte "probleme" ( dereglare hormonală, chist ovarian, ovar polichistic, etc. ).

| Felys a răspuns:

Sfatuieste-o sa faca un test de sarcina, totusi senzatia de voma nu cred ca apare atat de repede, dar cel mai bine sa verifice

| Vix999 a răspuns:

In 8 zile n-avea ea nici mama simptomelor de sarcina laughing))
Daca v-ati protejat nu cred ca e cazul sa-ti faci griji.
Luna asta multe femei au acuzat intarzieri ale menstrei...se intampla dereglari si de la vremea de afara sa stiiwinking
Daca vrea sa stie daca e insarcinata sau nu trebuie sa astepte 3 saptamani de la actul sexual. Dar o sa ii vina pana atunci sigur.
Oricum daca vomita si are greturi sigur ceva are..sa mearga la meeeeeedic!

| g2012 a răspuns:

Cel mai ieftin test de sarcina costa 10lei. E cea mai la indemana solutie

| alixD a răspuns:

Pai sa-si faca un test de sarcina si dupa veti putea afla daca veti deveni parinti sau nu happy big grin

| Hazzard a răspuns:

As sugera sa mergeti la ginecolog, dar se poate face si un test de sarcina.Dar daca e adevarat ce spune presupun ca o sa fi tatic...

| biciuscar a răspuns:

Aveai prezervativu intepat (se poatetongue)

| sorayaaa a răspuns:

Cheam'o la tine si cumpara un test de sarcina, ii spui sa il faca, daca e insarcinata ii spui si ca e imposibil pentru ca ati facut-o de fiecare data cu prezervativ happy aveti grija