Ideal e sa se plateasca la jumate sau 1 data tu dupa el si tot asa. Daca ar plati numai el sa te scoata ar fi bataia de joc fiind pe interes (tu) deci nu e prost tipu el e materialistul
Mi se pare cam dubios... nu mi se pare normal nici să plătească el mereu dar măcar câteodată. la noi plătește el mai des dar uneori plătesc și eu integral și în majoritate punem jumi-juma mai ales dacă mâncăm
Stimata domnisoara fara suparare dar la asemenea situatie rad si curciile. eu sunt barbat si sustin tare si clar ca el e cel care plateste consumatia. eu platesc consumatia, transport orice isi doresc gagiciile mele si le duc la orice restaurant pofteste inima lor( si aici vorbind de aventuri gen 1-2 saptamani nu relatie ca a ta). in cazul tau baiatul nu te iubeste.
Un partener de relatie, educat, manierat si mai ales indragostit este dator sa plateasca consumatia. In caz contrar sa se lase de relatie.
La inceputul relatiei plateam eu pentru amandoi destul de des tocmai fiindca situatia lui financiara era destul de precara. Dupa ce si-a revenit cu banii insista sa plateasca el pentru mancare, bilete la film. Dupa 8 luni de relatie ar fi OK sa poti sa vorbesti cu el orice, inclusiv asta. Poate chiar nu si-a dat seama ca te deranjeaza.
Perfect de accord, in special partea cu florile. Evident ca nu vreau sa ii spuna chiar asa, exista feluri mai diplomate de a aborda problema. E clar ca daca in 8 luni nu s-a oferit el sa plateasca nu o sa isi dea seama brusc acum. Pe ea o deranjeaza situatia, altfel nu scria aici deci e nevoie de o discutie. Eu cred ca el nici nu isi da seama ca pe ea o deranjeaza situatia.
Nici eu nu mă refeream să-i zică așa, dar mi se pare cam de prost gust să sugerezi. la chestii de astea trebuie să se simtă persoana s-o facă și atât. o fi mega zgârcit sau a avut o experiență cu una căreia îi plătea non-stop și a rămas cu acele traume dar oricum dacă e prima variantă mi se pare un mare red flag, adică cu asemenea zgârcenie nu știu cum te descurci cu-n om, iar a 2-a mi se pare de prost gust să-ți manifești traumele pe ea, cred că în 8 luni dacă a stat cu el fără să-i plătească a dovedit destul de clar că n-are asemenea interes.
uite în timp ce scriam mi-a venit o idee de spus chiar mega subtil ) ai putea să spui o poveste legată de prietenele tale și iubiții lor și să adaugi și faptul că ei le plătesc consumația. de pildă : woai eram cu x și prt ei și el când a vrut să plătească consumațiile n-avea decât 100 de lei și a trebuit să se ducă până acolo să schimbe
sau
am ieșit cu y și prietenu ei și s-a oferit el să îmj plătească și mie, nu doar ei, m-a luat prin surprindere rău, ce drăguț din partea lui. )
O sa incerc sa fac asa sa vad cum reactioneaza..si chiar nu stie deloc ca pe mine ma deranjeaza asta...ma face sa ma simt foarte urat...ca si cum nici nu suntem impreuna.
"el are o situatie materiala foarte buna si ma iubeste" - nu te iubeste.
Efectiv i se rupe de tine daca face asta.
O fi vreun pustan cu minte de 15-16 ani max.
Un tip care iubeste nu se gandeste doar la el. E egoist si imatur.E un semn si faptul ca te lasa sa platesti mai mult.
Mie mi se pare corect ca fiecare sa-si plateasca partea lui, daca el isi doreste sa plateasca si partea ta e ok, daca nu vrea sa isi plateasca partea lui il poti intreba, poate trece printr-o perioadă mai grea, nu mi se pare normal ca baiatul sa plateasca toata nota ( din perspectiva unuia) pentru ca asa scrie in "codul bunelor maniere" pentru ca daca fata isi cumpara un moet si 2 portii de caviar asta ce inseamna? Ca baiatul trebuie sa plătească nota?
Fiecare ar trebui să își plătească partea. Daca băiatul insistă si insistă să plătească, îl lași iar la următoarea iesire plătești tu pentru amandoi.
beausingurlamasamea întreabă: