| Charm a întrebat:

Hello TPU. Pai, am o mica problema. Daca se poate numi asa. Am fost cu un baiat aproape un an. Am avut multe certuri, in mare parte fiind cauzate de alte persoane fara 'o viata'. Din cauza persoanelor respective ne-am despartit, dar am ramas prieteni, mai bine zis gen sister & bro. Si in ianuarie, anul asta, el m-a intrebat daca vreau sa ne impacam, dar a zis-o intr-un mod in care sa nu ne simtitm ciudat nici eu, nici el. Acum avem 3 luni de cand ne-am impacat.
Pana acum a fost destul de rece cu mine, nu ma alinta si imi spunea foarte rar cate un "te iubesc". Totusi glumea cu mine, ma facea sa rad, sa ma simt bine. Problema ar fi ca zilele astea mi-a spus ca de la toamna se va transfera la o scoala dintr-un alt oras. De cand m-a intrebat daca vreau sa ne impacam, am inceput sa il iubesc iar si pur si simplu nu ma lasa inima sa renunt la el. Nu vreau sa il pierd iar. Avand in vedere si faptul ca e prima mea iubire adevarata. Poate ca nu am sanse prea mari sa fac in asa fel incat sa continuam sa avem o relatie si sa trecem peste dificultati, dar vorba aceea: Incercarea moarte n-are. Mi-ar fi de mare ajutor un sfat din partea voastra. Dau si funda, normal happy

P.S.: Va rog, fara misto-uri. Daca nu aveti cum sa ma ajutati, atunci chiar va rog sa nu comentati. straight face

9 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

N-o sa-l pierzi iar si ar trebui sa gandesti constructiv.
Ai destul timp pana in toamna sa aduci relatia voastra la un asemenea nivel,incat sa reziste si la distanta.
Va puteti lega foarte mult si nimic sa nu se strice,depinde de amandoi,dar daca tu faci toate eforturile ca sa va legati cat mai mult, el nu va putea ramane indiferent.
Nu gandi negativ, spera!
Niciodata nu poti sti ce-ti rezerva viitorul.
Oricum, prima iubire, nu se uita niciodata.
happy

| Charm explică:

Va multumesc pentru sfaturi. Am citit raspunsurile voastre si am stat putin pe ganduri. E adevarat, suntem mici, el e de fapt cu un an sau doi mai mic decat mine, eu urmand sa implinesc 16 ani anul asta. In timpul cat am fost despartiti, el s-a "combinat" ca sa zic asa cu fete din scoala sa, rezultatul fiind deloc satisfacator pentru el. Toate l-au facut cum au vrut. Acum iar. nu mai suntem impreuna. Insa am hotarat sa ramanem prieteni, un fel de sora si frate. Si acum vreau sa il ajut sa nu ajunga sa sufere, iar aici e vorba si de influenta mea asupra lui. Asta aduce totodata si o problema. Influenta verisorului sau e mai mare decat a mea si a verisorului meu care e prieten bun cu X, iar el nu il influenteaza deloc bine. Iar daca pleaca, o sa fie in permanenta impreuna. Oare mai pot face ceva sa schimb lucrurile in bine pentru el? As vrea sa stiu o parere, ceva.

| neutrino a răspuns:

Prima relatie, prima iubire va ramane mereu in sufletul tau, dar nu ai cum sa o salvezi.

| Charm explică (pentru neutrino):

Da, dar nimeni nu spune ca nu se poate incerca.

| sofisis a răspuns:

Si eu zic la fel. Odata ce ai stat langa acea persoana, sa plece de langa tine pe o perioada nedeterminata...e crunt.
Viata noua, anturaj nou, fete noi...nu va rezista.Si chiar daca si el te iubeste si poate nu renunta nici el la tine asa usor, tot te va insela.
Oricum, daca chiar vrei sa vezi ce si cum, intreaba-l asa ca fapt divers ce parere are daca si tu ai schimba scoala si te-ai duce in acelasi oras cu el.
Dar spune-i-o ca si cum e ceva deja stabilit.
Vezi ce reactie are. O sa iti dai seama de multe lucruri din reactia lui.
O sa stii pe loc, daca il privesti in ochi, daca mai are sens sa lupti sau nu.
In mod normal, ar trebui sa fie incantat si sa vrea sa te duci si tu.
Daca ezita, se panicheaza sau orice altceva... spune-i ca in cazul acesta consideri ca nu mai e cazul sa continuati ceea ce oricum nu va duce nicaieri.
Crede-ma, e mult mai bine sa fii tu cea care ia decizia asta. O sa iti fie greu, o sa ai remuscari, o sa te gandesti "poate daca nu ma desparteam de el eram si acum impreuna"... fals. Si cand te vei uita in spate la chestia asta te vei simti mandra de tine ca ai avut taria sa iei o decizie pentru viitorul tau.

| adriang95 a răspuns (pentru sofisis):

Urmează să fac și eu la fel timp de un an de zile cu prietena mea... Sunt cu un an mai mare ca ea și urmează în toamnă să plec la facultate. Dacă chiar vrei să ții relația și la distanță, poți. Important e să vrei! Da, vor exista neajunsuri, dar dacă într-adevăr țin unul la celălalt, nu se va întâmpla nicio tâmpenie...
Pentru că trebuie să nu ai coloană vertebrală ca să nu reziști o perioadă. În cazul ăsta, dacă nu poți lupta să reziști acum (când nu ai griji prea mari), ce faci dacă ajungi să fii căsătorit și să-ți plece soțul/soția pentru o perioadă lungă? Dai divorț?

| sofisis a răspuns (pentru adriang95):

Din contra, acum sunt relatiile mai efemere...cand nu ai nici o grija. Cand deja ai o familie, atunci e mai usor sa rezisti daca iti pleaca sotul/sotia.
Plus ca, de ce nu esti atent la detalii? Ia citeste mai atent asta :

"Am avut multe certuri, in mare parte fiind cauzate de alte persoane fara 'o viata'. Din cauza persoanelor respective ne-am despartit".

Apai daca stand impreuna au reusit altii sa-si bage coada, cam cat de solida ti se pare relatia? Cam cat crezi ca va dura pana se va baga o alta persoana intre ei? Nu este o relatie atat de bine inchegata.A fost si rupta o data. Plus ca sunt mici. Sunt la varsta la care viata abia acum le incepe si totul e roz si pufos si frumos si orice persoana noua e "wow". Inca nu au dezvoltat simtul responsabilitatii.
Deci, felicitari tie pentru relatia ta. Sper sincer sa fie cum spui tu, desi nici in cazul tau nu e 100% procentul de reusita. Dar iti doresc sincer sa treceti peste perioada care urmeaza.Mai stiu cazuri.Deci se poate, in anumite cazuri.

| Zeref a răspuns:

Nu prea se poate mai fetita.Relatia inceputa la distanta e ceva, dar un timp impreuna si pe urma distanta, e mai nasol decat crezi.Nu zic sa te desparti ci doar te previn ca te asteapta clipe grele, gelozie, filme-n cap, etc.El oare poate sa se abtina si sa fie si cu gandul la tine si la carte? Oare el e cel langa care te vei trezi dimineata? Prima iubire de obicei se transforma in prima despartire.Nu vreau sa te sperii ci doar sa fii atenta.Mult SucceS

| justsummer a răspuns:

Trebuie sa te bucuri de timpul pe care îl mai averi împreună. Daca vei începe acum sa te îndepărtezi de el vei regrata mai târziu ca n-ati petrecut mai mult timp împreună.