| Fredie a întrebat:

Hello tuturor!
As vrea sa impartasesc cu voi cateva lucruri pe care am ajuns sa le descopar de a lungul vietii, despre alegerile pe care le facem cu totii in viata. Ca mai totii baietii adolescenti si eu visam pe la 16 anisori, ca voi intalni pe Ileana Cosanzeana ori Pamela Anderson, care se va indragosti brusc si iremediabil de mine, ne vom csatori si vom trai fericiti pana la adanci batraneti. Nu dadeam o ceapa degerata pe caracterul, sufletul sau personalitatea unei fete. Sunt convins ca si pentru ele la aceeasi varsta gandirea este absolut identica. Cam asa ajung multi baieti si fete, sa devina treptat barbati si respectiv femei singuri/e pe la 30 de ani si chiar dupa. O parte din ei ajung astfel dupa o casatorie esuata, facuta exact pe criteriile "intelepte" ale varstei de 16 ani amintite mai sus: adica daca fata a vazut un veveritoi pe care veverita ei a vrut sa sara, gata se da de 25 de ori peste cap, presteaza ca n filme, sa l convinga pe respectivul tip sa o ia si de sotie. Unele fete, ce se considera putin mai istete, verifica si daca veveritoiul are acolo un job fain, ceva perspectiva nha, sa castige banul serios. FALS! Fizicul si banii nu sunt deloc reteta pentru o casatorie fericita! Sigur ca e natural sa ne alegem partenerul/a astfel incat sa ne faca placere compania lui si din punct de vedere fizic, adica sa nu facem infarct miocardic daca ne trezim dimineata linga el/ea happy Dar de aici si pana la a ti alege perechea doar pentru ca zambeste ca n basme, are ochii ca nu stiu ce actor, samd e cale lunga. Din punctul meu de vedere, oamenii se impart in doua: cei care isi folosesc si ratiunea, intelepciunea atunci cand isi aleg partenerul si cei care se lasa dominati doar de instinctele primare, de atractia fizica, samd. Experienta acumulata pana la anii mei, mi a dovedit din plin ca cei din categoria a doua ajung de obicei sa sufere foarte mult desi poate in multe cazuri au parte de perioade scurte de fericire maxima, asa cum o descriu singuri. Poti fi super happy.2-3-5 ani cu super masculul universului sau cu super tipa vietii tale, de pe coperta FHM. Cam atat insa. O relatie adevarata inseamna de mii de ori mai mult decat instincte primare, atractie fenomenala, reputatia de playboy a gagicului sau de super femeie fatala a partenerei. In majoritatea cazurilor barbatii cu calitati de playboy nu vor face in vecii vecilor o familie cu nici un fel de femeie, la fel cum super femeile superbe nu se vor aseza la casa lor. Tot ce am scris aici este destinat ochisorilor fetelor sau baietilor aflati asa, prin anii frumosi ai adolescentei cand isi imagineaza ca tot ce zboara se si mananca. Sper sa va ajute cuvintele mele si sa invatati ceva din experienta unei persoana mai mature decat voi. Relatia frumosa inseamna un suflet pereche care sa va inteleaga, sa va iubeasca pentru caracterul si personalitatea voastra, care sa va fie alaturi la bine dar mai ales la greu si multe alte lucuri de acest gen. Mult noroc tuturor, in algerile pe care le faceti!

5 răspunsuri:
| monyk a răspuns:

Buna, interesant...si ai dreptate in ceea ce spui.Eu una am 17 ani si sincer cred ca depinde de fiecare persoana in parte, eu una la 17 ani, ma consider destul de matura si nu cred ca tot ce zboara se mananca. Iubesc si sunt iubita.Si prietenul meu nu e nici bogat, nici cu calitati de playboy, este pur si simplu un barbat normal, pe care il iubesc atat cu calitatiile lui cat si cu defectele.As putea sa enumar multe defecte la el, si poate calitati mai putine, dar eu il iubesc nu pentru bani, nu pentru un fizic excelent, ci pentru simplu fapt ca e alaturi de mine, simt c ama iubeste si ma intelege, il consider sufletul meu pereche, e jumatatea care ma completeaza, care ma face sa vibrez de fiecare data cand il vad si il ating.
E adevarat ca multe fete alearga dupa baieti frumosi, cu bani sau stiu eu cum, si poate uita ca nu asta e cel mai important, poate cu timpul unii se schimba, isi schimba conceptia si se maturizeaza, altii in schimb viseaza cu ochii deschisi la persoana ideala, care nu va veni in veci.
Conteaza si varsta si felul fiecaruia de a fi.Eu una altfel vad lucrurile. Poate ca ma voi schimba in timp, dar cel putin acum eu una realizez ca sunt diferita de multe fete, dar stiu ca sunt si fete ca mine si baieti ca prietenul meu, nu ca am fi perfecti, dar ne iubim pentru ceea ce suntem nu pentru ceea ce vrem sa fim, sau parem, eu nu sunt o Ileana Cosanzeana, Nici el nu e fat frumos, nici nu sunt bogata dar nici el, si totusi desi nu e cine stie ce fizic, pur si simplui exista o chimie intre noi si o relatie stransa.Multumesc pentru sfaturi.

| DenisaAbdn a răspuns:

Buna! Este foarte adevarat ce spui. O relatie frumoasa si sanatoasa necesita mult mai mult decat atractie fizica. Vorbind de relatiile din adolescenta, ar fi frumos ca cei doi sa se cunoasca mult mai bine, sa se dezvolte si sa se maturizeze emotional impreuna in relatii de lunga durata. Ceea ce ai spus tu foarte adevarat, trebuie avut in vedere neaparat atunci cand te gandesti la partenerul tau ca la un partener pe viata. Dar iubirile adolescentine, foarte rar se continua si la maturitate si se finalizeaza cu casatorie.Adolescentii traiesc prezentul, nu pot fi suficient de rationali si atenti la "interiorul" prietenului/prietenei cand ei insisi sunt in perioada tuturor schimbarilor fizice, emotionale si de atitudine. Relatiile in adolescenta sunt furtunoase si imprevizibile. Dar asa cum sunt, sunt frumoase. Cine nu-si aminteste de prima iubire, primii fiori? Ceea ce este regretabil e ca lucrurile au luat-o putin razna, totul se petrece prea rapid si prea devreme, iar copiii acestia cunosc preludiul sexului inaintea preludiului dragostei.

| ionika17 a răspuns:

Da, ai mare dreptate, poate le mai bagi mintea unora in cap.Desi nu prea credhee hee

| Mike_7143 a răspuns:

Multumim! De mare ajutor...
Dar astia tineri nu asculta de parinti, dar de cineva necunoscut, nici atat. Pana nu se ard ei singuri, nu cred ca focul arde.

| AllyRozy a răspuns:

Eu stiu deja aceste lucruri, si sunt atenta inca de pe acum la alegerile pe care le fac, chiar si cu colegii de clasa sau asa zisii prieteni, si nu mi-a trebuit atatia ani ca ai tai, eu cam sunt la varsta adolescentei big grin, si stiu ce vreau in viata si ce nu.