Riscul tau de a face cancer de col uterin va fi mai mare de 9-10 ori decat al unei femei care isi incepe viata sexuala dupa 17 ani si jumatate.
va trebui sa te duci toata viata din 6 in 6 luni la ginecolog, incepand cu prima luna dupa inceperea vietii sexuale, la inceput insotita de un parinte (fiindca este ilegal sa fii consultata de ginecolog fara un parinte de fata fiind minora).
Mai asteapta, nu te grabi, e posibil ca organismul tau sa nu fie dezvoltat complet si din cauza asta pot aparea ceva dereglari nu prea bune, insa daca esti ferm convinsa atunci incearca, important e sa te simti libera si sa fii excitata destul, in caz contrar vei avea dureri, si mai ales, daca iti va intirzia menstruatia sa nu-ti faci griji ca e normal, o sa-ti intirzie maximum cu 1-2 saptamini, dar nu uita sa te protejezi, bafta :*
E putin cam devreme, in privinta varstei.ar fi bine sa mai astepti un anisor, 2.pe moment poate nu vor fi urmari, dar esti mai predispusa la cancerul de col uterin.
mai sunt niste mituri cum ca te latesti in solduri, ti se lasa sanii, iti dispar cosurile etc.
dpv psihic, nu stiu ce sa zic.
daca ai incredere in el, crezi ca este persoana potrivita, va iubiti, ti-a demonstrat ca te merita...
e decizia ta.
ar fi frumos sa-ti incepi viata sexuala in noaptea dintre ani.
si daca o sa o faceti, protejati-va
an nou fericit>
Nu iti va afecta organismul!
Poti sa te culci cu el, dar intrebarea este:tu esti pregatita sa faci pasul acesta?
La 15 ani mi se pare o varsta cam frageda!
Dar o poti face dar s-o faci din dragoste si sa fii pregatita! Daca te streseaza sa faceti sex mai bine sa nu faci!
deci...totul depinde de tine!
Te simti pregatita sau nu?
Sper ca te-am ajutat!
Succes
Un an nou fericit!
funda?
Sa stii ca nu e tocmai bine sa faci sex la 15 ani. ca fata.
Sunt destule urmari. chiar grave. sunt sanse de Cancer Uterin. asa ca ai mare grije ce faci.
Daca vreti neeaparat.sa nu uiti sa folositi prezervativ!
Bafta:*
Buna! sfatul meu este sa nu faci asta.inca esti la o varsta fragenda, si da ti-ar putea afecta organismul, in cer mai rau caz daca o faci neprotejat te trezesti cu bebe. cred ca ai destul timp sa o faci, si cand o sa o faci fi sigura ca tipul te merita. daca iti propune spune-i ca nu poti accepta, daca se enrveaza, nu te merita, daca te iubeste te va astepta pana ce tu vei fi pregatita:*
Ai grija si, sper sa iti foloseasca sfatul meu!:*
Bai astea de va dati cu parerea pe aci ca ii va afecta organismul ori sunteti prosti ori sunteti dezinformati rau de tot...nu ai sa patesti nimic, stai linistita asta iti pot spune sigur, iar decizia daca sa faci asta sau nu cu el iti apartine in totalitate, daca il iubesti si simti ca te merita fa-o, daca nu esti sigura nu o face. bafta!
Ai 15 ani.mai ai timp., o sa te plictisesti! consider ca nu e prea ok si eu am tot varsta ta dar nu merita, crede-ma, toti sunt niste ihhh.! Renunta! e mai bine o sa vezi mai incolo!:*
Mda...nu trebuie sa te iei dupa parerea unuia si a altuia. cel mai bine te asculti pe tine. e imposibil sa nu poti gandi pentru tine.nu cred ca esti incapabila in a lua o decizie elementara. daca te blochezi aici. ce o sa faci mai departe cand chiar o sa te lovesti de PROBLEME! oricum aseazati gandurile si fa ceea ce crezi tu ca e mai bine. Succes