Buna!
Sa zicem ca din punctul asta de vedere ne asemanam putin.Nici eu nu stau bine la capitolul PRIETEN.La fel ca si tine mai am momente in care cad intr-un butoi cu melancolie si ma gandesc la partea sentimentala.Cu totii facem asta la un moment dat sau cel putin asa cred. Ulterior imi dau seama ca nu as putea fi cu cineva pentru care sa nu am nicio afinitate. Dragostea inseamna sa primesti, dar si sa daruiesti altfel nu este implinita. Daca aceasta vine dintr-o singura parte suferi sau faci pe altcineva sa sufere.
Sfatul meu este sa incerci sa nu mai cauti acea prietena pentru ca, asa cum spui si tu "intr-o zi va veni" de obicei atunci cand te astepti mai putin.Pana atunci incearca sa-ti umpli timpul cu alte lucruri si nu neaparat ceea ce tine de calculator: fa sport, citeste, ajuta persoanele care au nevoie de tine.
Fiecare copac are umbra lui.La momentul potrivit iti vei gasi jumatatea.
Pupici
Da mai, dar copacul are umbra indiferent de ceilalti copaci, cat timp e soare e la fel de umbra pentru un baobab cat este si pentru o tufa de macase.
Nu vad cum aparitia umbrei la un copac poate reprezenta o paralela metaforica vizavi de inceperea vietii amoroase la un tanar dezorientat si disperat de viata online.
Iti mai dau o sansa, chiar vreau sa iti cer prietenia azi, gaseste alta metafora!
Prin " copacul are umbra indiferent de ceilalti copaci" inteleg ca arborii sunt fericiti indiferent de ceilalti, personificandu-i.Dar umbra ii intregeste, ea le tine de urat.Nu putem compara un boschet cu un baobab. Este ca si cum ar fi un batran cu un copil.Din aceiasi specie ca si geneza, dar complet diferiti.
Noi, oamenii cu toate ca avem prieteni, mai buni sau mai rai, falsi sau adevarati, nu putem sa ne simtim bine decat cu umbra noastra pentru ca ea ne stie cel mai bine partile bune, dar si cele mai putin bune.Umbra poate fi comparata cu persoana iubita pentru ca nu avem cum sa ne ascundem de ea si trebuie sa ii fim fideli si sa ne fie fidela.altfel vor aparea mici bule in umbra fiind generate de minciuni si neincredere si umbra va disparea, adica dragostea.
Cel putin asa vad eu lucrurile.
Nu ai inteles.
Cand ai spus "fiecare copac are umbra lui" era ca si cum umbra apare la un moment dat doar trebuie sa ai rabdare, esti prea ne-copac sa beneficiezi de umbra.
Ori eu am zis ca umbra apare oricum la orice copac la orice tufa la orice are 1mm deasupra pamantului, viu sau mort!
De aceea ti-am cerut alt exemplu de metafora. Ai? Iti dau eu?
Ce ai spus in rest este o explicatie pe care ti-o dai singura unor lucruri pe care tot singura le cataloghezi ca universal valabile, gen macesul si baobabul sunt aceeasi specie, bule in umbra, asemanarea dragoste-umbra cand de fapt dragoste-soare era mult mai realista.
Deocamdata nu m-ai convins ca meriti sa iti cer prietenia
Bună!
Ieşi cu prietenii sau cu un prieten prin diverse cartiere sau cafenele. Acolo încearcă să te bagi cu o fată sau cu mai multe fete în seamă. Îmrpieteneşte-te cu el dacă vezi că nu par genul care să vrea o relaţie în momentul de faţă şi de la ele vei cunoaşte alte fete care poate îşi doresc asta. Succes şi nu fii depresiv în faţa oamenilor. Am o cunoştinţă care este cam ca tine, îşi doreşte o prietenă şi nu găseşte şi a devenit foarte depresiv, trist tot timpul şi în acest mod alungă oamenii de lângă el. Deci să nu ajungi aşa! Multă baftă!
Fundă? Just kidding.
Mon imi,
Este foarte usor.
Vezi ca PC-ul are un buton mare pe care daca tii apasat 5 secunde se opreste toata viata virtuala.
Apoi te duci iti faci un dus, aplici un deodorant de calitate, mananci ceva cu proteine si vitamine, iti iei rolele/bicicleta/placa si ii dai drumul in parc unde probabil alti colegi fac sport in viata reala.
Te bagi in seama, va distrati pana la epuizare si la lasarea serii cauti sa te tragi mai la umbra cu o bere/energizant langa o scara de bloc unde tinerii de obicei filosofeaza pe tema iubirii cu subiecte in scris si oral.
Vezi si tu ce se vorbeste pe acolo, speculeaza gresilele si fa-le amuzante, incearca sa te faci remarcat prin cultura generala, puncteaza precis cand remarci o fata mai frumoasa sau mai delicata, asigura-te ca te uiti gales in ochii ei cand ii faci un compliment.
Azi asa, maine asa, parintii fac economie la curent ca PC-ul sta oprit, tu incepi sa gusti viata asa cum a lasat-o Dumnezeu: OFFLINE!
Sa vezi si partea buna, intre timp prietenii tai din online iti vor duce dorul.
De obicei baietii fac primul pas asa ca gandeste-te la o fata care ti se pare potrivita si in scut timp nu o vei uita, si incetul cu incetul vei incepe sa vb cu ea pe fb mesenge
Ma bucur enorm ca exista 1 care sa isi dea seama ca facebookul si alte retele de comunicare dauneaza!
Daca tot folosesti facebookul cauta-ti fete din apropiere si vorbeste putin cu ele, cerele numarul de telefon si iesi la un suc cu ele.Va cunoasteti mai bine si faci tu primul pas. Bafta amice!
Pretene ti-ai dat seama la timp ce este mai bine pentru tine.
Cati ani ai? Nu cred ca esti singurul care nu are prietenaşă la 13 ani. De obicei baietii fac primul pas. Gaseste-ti o fata cu care vorbesti mai des sau o fata mai urata care nu te poate refuza si cere-i o intalnire la o cafea/cicolata calda. Nu iti va cadea nicio fata la picioare doar mergand pe strada. Fara comunicare nu poti. Mai asteapta... dar nu se va schimba nimic. Fa-ti o schimbare de look. Poate vei atrage vreo fata. Ar trebui sa fii ca un paianjen. Daca vezi ca s-a asezat pe pamza ta, nu o mai lasa. Daca se uita mai dragut la tine, cere-i numarul de telefon!
Mai intai trebuie sa iti faci prieteni. Sa iesi afara cu ei, sa jucati fotbal sau ce faceti voi baietii. Sa vorbiti despre fete...etc. Dupa trebuie sa cunosti si tu niste fete dragute, pe placul tau (sa-ti dau un sfat: daca fetele acele par complet dezinteresate de tine, RENUNTA, cauta altele). Dupa ce ai gasit o fata draguta pentru tine incearca sa-i arati ca o placi, dar asta dupa ce vezi daca si ea te place, macar un pic... Cum faci asta? Pai nu e prea greu. Cand e singura pe strada, sau nu numai, poti sa te duci la ea acasa (insa ai grija sa nu fie parintii ei prin preajma), DU-I UN TRANDAFIR! Poti sa-i duci si o cutie de bomboane, o ciocolata etc. Pentru inceput nu trebuie sa-i spui cine stie ce lucruri ( nu trebuie sa-i spui: ''te iubesc''). Poti sa-i spui ca e o fata draguta, frumoasa, speciala si ca ai fi foarte bucuros daca ar accepta acel trandafir.
Daca totul merge bine, poti sa treci la pasul 2: Adica, sa o inviti la o prajitura, la un suc, la o pizza, etc.
Daca si de data asta merge bine, atunci restul o sa vina de la sine si nu o sa mai ai nevoie de ajutorul nostru, celor de pe TPU.
Succes!
RRSecularHumanist întreabă: