| Euu8 a întrebat:

Hey! Am o problema: acum 3 saptamani am facut o tentativa de sex anal cu prietenul meu. Sex vaginal nu am facut niciodata. Luna aceasta nu mi-a venit menstruatia, putem vorbi de o sarcina? Tin sa mentionez ca am 15 ani si sunt si racita la ovare.

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Probabilitatea de a ajunge sperma intr-un vagin virgin in urma unui sex anal chiar finalizat prin ejacularea spermei in colon, teoretic se considera ca fiind aproape imposibila. Menstruatia intarzie sa se produca din cauza unei dereglari hormonale, nu are nicio legatura cu raceala ovarelor. Ovarele nu produc hormoni deci este exclusa orice legatura de aceasta natura, dar este aproape sigur ca ovarele tale nu produc ovule la timp ceea ce infuenteaza in mod decisiv momentul producerii menstruatiei. Este posibil sa fie vorba chiar de ovare polichistice dar asta o poate determina doar un medic ginecolog printr-o consultatie si analizele hormonale necesare. NU poate fi vorba de existenta unei sarcini in conditiile prezentate. Cel mai indicat lucru pe care l-ai putea face in viitorul apropiat ar fi sa te prezinti la o consultatie ginecologica. Ar fi in beneficiul tau deoarece s-ar putea sa iti fie prescris un tratament de reglare a ciclului menstrual.

| Ađrian90 a răspuns:

Atât timp cât sperma nu a ajuns în vagin, nu este posibil să fii însărcinată. Menstruația poate întârzia din multe motive. Dacă știi sigur că nu ajuns spermă în vagin, atunci stai liniștită.